Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@chances ten zavit co nim uzatvaras my byt vzdy na spodku, cely zavn treba popichat, aby mala kade unikat para, ked je napln vlhka, taj je lepsie s noznicami nastrihat na vrchu dierky. Ale za mna, co peciem cele roky: Aj ked picham, aj nastrihavam, je to povacsine loteria, ci praskne ci nie. U mna 50:50 prasknute s neprasknutymi 😖
Vcera sme boli na hriboch. Takze dnes bola na obed hubova omacka s knedlou...mnamka ☺
naša večera jablková štrúdľa
Makové a orechové kysnuté koláče
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/549-mako...
Najlepšie čaje proti kašľu a prechladnutiu, uvarte si cibuľový lipový, alebo bazový čaj
http://veu.sk/index.php/aktuality/1624-najlepsi...
@jukov to je také "akože tiramisu"...robím keď mám zvyšné biele jogurty, kyslú smotanu, tvaroh, pribináčiky...
Navrstvím piškóty do pekáča, polejem trochu malinovou šťavou (môže byť aj jablkový džús, len trochu aby zvlhli), navrstvím bielu vrstvu (zmiešala som 1 kyslú smotanu, 1 smotanový jogurt, jemný tvaroh vo vaničke, 1 veľký smot.pribináčik, 1 vanilkový cukor a 2PL kryštál cukru a pár kvapiek citrónu), na to som poukladala veľké piškóty Tastino z Lidla, do medzier som dala mrazené lesné ovocie a zaliala cukrárskym želé od Oetkera (robila som do malinovej šťavy tj. malinový sirup+voda)
baby, dajte inspiraciu na nejaky lahky - myslim dietnejsi - receptik 🙂
naša večera obložené chlebíky
zapecena brokolica so zemiakmi a veeeela syrom
Záhorácka fazuľová polievka s rezancami
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/532-zaho...
Vo stvrtok cina+ ryza
V piatok- pirohy
Sobota- špagety+ dojedanie zo stvrtka ;)
Nedela - kuracia pecen podbita horcicou,kečupom cestovina a kridelkova polievocka
Pondelok dojedanie + piekla som česke buchty s lekvarom
Utorok - rizoto zeleninove + pridam kuracie masko z polievky. ..
No rada by som prijala dalsie "nove" jedla,lebo sa uz velmi opakujem.. Dakujem
naše raňajky smotanový jogurt ananásovo kokosový, rohlík
vcera na obed vyvar a druhe krupica 😅... na veceru pizza... dnes na obed bude kurca (asi pecene) s ryzou al. zemiakmi a polievka asi paradajkova... zatial je taky plan 😅...
@kibuk ja som nedavno robila masovo ryzovo zeleninovy hrniec... len je to mozno na pocet spinavych hrncov narocnejsie... v jednom uvaris ryzu, v druhom na cibulke poprazis pomlete maso az do ruzova... potom pridas cuketu, baklazan... nechas podusit mozno 10 minut a potom pridas pokrajane paradajky s popucenym cesnakom... nechas podusit par minut... ochutis-korenie, sol,tymian,... pridas ryzu a zlahka premiesas.... das do vymastenej zapekacej formy/misy a do rury zapiect... snad som nic nezabudla... na vrch este mozes dat ovci alebo iny syr... v origos recepte z knihy dali aj feferonky navrch... snad som nic nezabudla... ale nam to chutilo 🙂... som si povedala,ze pomalicky zacnem skusat nejake jedla s kucharskych knih, lebo tiez stale to iste dokola 😝... len zasa... deti nie su vzdy naladene na take experimenty 😅... ale aj tak naj mam jedla z jedneho hrnca 😝... 😀
na dnes to bude " slaný tekvicový koláč s kuracím masom", a ako príloha šalát z rukoly, polníčka a rajčiny.
Pekný deň 😉
cesnakova polievka a palacinky
Kuracie prsia s kari omackou a ryzou a cesnačku 🙂
vcera som varila nakoniec torteliny a nivovu omacku 🙂 a vyvar kuraci.
@chances Ahoj, ano ten spoj musi ist smerom na plech, peciem pri 200 stupnoch 5 minut a potom 20-30 minut dopekam pri teplote 150 stupnou, za tých 5 minut krasne vykysne a potom pri tych 150 nepopraska lebo sa uz len pecie. robim takto makovu, orechovu, kakaovu, tvarohovu a praskne mi tak maximalne 5 % vsetkych zavinov, vela zdaru prajem 🙂
naša večera pečené jaterničky, čalamáda, chlebík 🙂
náš dnešný obed kapustnica, zapekané cestoviny 🙂
No uns pravdodobne kysla vajickova polievka a spageti 🙂
čaute ja som cez víkend varila silný hovädzí vývar, dala som tam štiplavý baraní roh, mrkvu, zeler, petržlen, hrach a kapustu sladkú na vešké kusy , vyjedli to také len so zeleninou, nedávala som ani žiadne rezance, druhé som robila pečenú krkovičku, kyslú kapustu a knedlík, v utorok som robila dusené žalúdky na hrášku s ryžou , pridala som aj pivo do omáčky a teda tým som to trošku pokašľala , ale zjedli to 😀 , polievku som urobila frankfurtskú , ale bez zápražky, potom na rýchlu večeru špagety so šampiónmi a syrom a pre nás s kúpenou omáčkou fungi, ale nebola chutná ......... včera som urobila rezance s orechami, orechy som netradične len podrvila a na papieri som ich najprv piekla v rúre do zlatova, je to úplne iná chuť ,
dnes ešte presne neviem, ale asi ryby a zemiakovú kašu alebo rybacio karfiolové karbonátky
polievka z kuracích drobkov, domáce rezance, dusené kuracie stehna, ryža, kompot

Dievcata expertky na kysnute zaviny, SOS. Ako to urobit, aby sa mi tvarohovy zavin z kysnuteho cesta nerozpadal a nepraskal? Dat ten okraj bez naplne, ktorym ten zavin v podstate uzatvaram, naspodok? Ked je navrchu, vzdy sa mi ten zavin rozide... Kde robim chybu?