Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@martina1181 maťka - jednoducho - losos bol mrazený bez kože - z Lidlu v takej krabičke za 4,90 /hrozná cena - sú tam dva také kusy - ale raz za čas si doprajem 🙂/ - ten som dala marinovať do trochy oleja + korenie na ryby (z Lidla) a trochu bazalky sušenej.
V kastroliku som na masle osmahla mrazenú zeleninku a keď už bol losos pred dopečením (opekala som ho z každej strany na troške masla) tak som do misky nasypala trochu kuskusu pridala k nemu opraženú zeleninu troška posolila a zaliala vriacou vodou.
Dnes som si na zeleninový kuskus, ktorý mi zostal zo včera nastrúhala syr a aj to bolo perfiš 🙂
My sme mali vcera a dnes polievku z korenovej zeleniny s ovsennymi vlockami. Ako druhe boli morcacie rezne,pre mna a zaujemcov zelerove rezne. Oba typy renznov boli ovalene v struhanke -,psenocne otruby s parmezanom. K tomu vcera: opecene zemiaky na panvici,dnes: ryza a struhana cvikla s chrenom,pre deti bez chrenu.
zeleninova lasagna vcera sme dojedli kuracie sote a zeleninovu polievocku a na hryzkanie som v rure urobila sladke zemiacky s korenim 🙂
zapražena zeleninova polievka, tekvicovy privarok s hovadzim perkeltom
kelova polievka (z mrazeneho ruzickoveho kelu), lososik na masle so zemiakovou kasou 🙂
Ja mam dnes chut na strudlu, takze ta sa mi uz v rure pecie a na obed pomaly zacnem robit rezne 🙂
ja dnes varím cibuľovú polievku a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42891
@womankc http://dobruchut.azet.sk/recept/29403/estonsky-... nech sa paci, cesto som podla tohto receptu a plnku som dala cca 1250 g masla, 3 sacky skoricoveho cukru, 1 velku l. cukru, moze byt aj hnedy, 1 kavovu l. pernikoveho korenia a bolo to uuuuzasne skaramelizovane 🙂
dnes hráškovo-brokolicová krémová polievka bez smotany, halušky s vajcom, hlávkový šalát sladkokyslo
naša večera maková štrúdľa 🙂
dnes bola kačacia polievka, marinovaná divina šikovne osmahnutá na panvici a k tomu tarhoňa
zeleninové rizoto ,veru už dlho nemali
na zajtra: paradajkova polievka s pismenkami a ako druhe cviklovy "salat"
@siska53 ako prosim vas robite tie zelerove rezne?
sosovicova polievka a sampinony na kyslej smotane - priloha - farfalle 🙂
My dnes šošovicová polievka, slivkové knedlíky.
Tak u nás v sobotu bol suchý obed + bábovka, lebo sme boli v Bešeňovej a večer doma už len francúzska polievka - sáčková,
v nedeľu sme mali kurací vývar, pečené kura na zemiačkoch a kyslej kapuste, piekla som pizzovníčky
v pondelok sme dojedli
v utorok kôprovka + zemiačik + mäsko z polievky a volské oko,
dnes pstruhy na zeleninke + zemiačky + cesnakový dip
Jeden tyzden u nas doma 🙂
Stvrtok: Brokolicova polievka kremova + pecene stehna, ryza, kompot
Piatok: Spenatove lasagne, vecer vajickovy salat
Sobota: Kuraci vyvar, bravcove rizoto
Nedela: Kuraci vyvar, pecena fasirka, dusena cervena kapusta, zemiakova kasa.
Pondelok: dojedanie
Utorok: Sosovicovy privarok
Streda: Kalerabova polievka, zeleninova omeleta, varene zemiaky.
My sme dnes mali kuraci perkelt

Pečené karé s kosťou, knedľa, kapusta. Na kosti si pochutí pes 🙂