Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja som vcera vecer navarila a dnes uz oddychujeme a mame kuraci perkelt s haluskami 🙂
Dnes tekvicová polievka, kelový prívarok, zemiaky, dusené bravčové mäsko
Nedeľa: Polievka z morčacích stehien, rezance, kôprová omáčka, morčacie z polievky /trochu ho podusím a ochutím/ knedlík
dnes - hubovo zemiaková polievka, kuracie rizoto s hubami, mramorová bábovka
zajtra - polievku dojeme dnešnú, maďarský guláš s knedľou a varenými zemiakmi (kto čo chce), jablkové pité
u nás dnes špenátové halušky so šampiňónovou omáčkou a zajtra kuracie mäsko s brokolicovo-syrovou omáčkou so zvyškom halušiek
@jukov este ze si pripomenula, akurat dnes som premyslala co upeciem a pite som uz davno nerobila 🙂
Zemiakova baba
šampiňónová polievka, zemiakovo cibuľový šalát a rybie prsty 🙂
U nas dnes pecene kura na kapuste so stuchanymi zemiakmi. Vcera celozrnne cestoviny s nivovou omackou.
spenatova polievka, kuracie rezne so zeleninovou ryzou, zavarana cvikla
dnes sme mali klasiku, kuriatko 🙂
Čavte, ja som dnes robila námornícke mäsko (to asi poznáte, s hovädzinky) väčšinou sa to robieva s tarhoňou ale dnes som dala že mrte inováciu, chcela som vyskúšať kuskus a čuduj sa svete, inovácia zožala úspech🙂 Inak skúšala som od podravky ten nový hovädzí bujónik, lebo to je večný problém dochutiť tie omáčky pre mňa. Vyšlo to super, odporúčam. A hovädzinka je dobrá na kĺby 🙂.
Baby idem robit kolac z kysleho mlieka a nemam PDP prasok do peciva tak mozem ho nahradit sodou bicarbonou??
naša večera lievance s čučoriedkami a šľahačkou 🙂
Kurací vývar, plnená fašírka, zemiaková kaša
@natal12 ano 🙂
u nás dnes po dlhom čase taká nedeľná klasika, domáci slepačí vývar a vyprážané bravčové rezne so zemiakovou kašou s domácou čalamádou a cviklou, ako dezert domáce gaštanové pyré so šľahačkou
zajtra dojedačky
dnes pečené švrte na zemiakoch zaliate smotanou a vajcom, večer krupicová kaša...
@m_ij_ka
@lucinka1552 baby nakoniec som vybehla do obchodu kupit prasok do peciva. Ale nabuduce budem vediet. Dakujem
Kuracia polievka, vysmazane kuracie nôžky, morčacie prsia, ryža a zemiakový šalát
Dnes na obed jelenie stehno na červenom víne s brusnicovou omáčkou a k tomu opekané zemiaky v rúre. Polievka klasika - kuracia s rezancami 🙂
Fazulova z bielej fazule s udenym, zeleninou a fliackami
Steaky z lososa a šťuky s cesnakom na masle, vysmazane file, zemiaky s maslom, salat uhorka-cherry-balkansky syr
cesnačka, zemiakové pyré a plnka z kuracích pečienok, cvikla 🙂
nam este zo vcera zostal obed 🙂
naša večera rohlíky s vajíčkovou pomazánkou, cherry rajčinky 🙂

@j93375 chcela som Ti poradiť to, čo luciasing, ja by som udelené dobre povarila, aby pomaly vrelo a bolo mäkké, kapusta dusená na karamele, dusené mastené zemiaky - mňamka