Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ja som teraz kukla do mraznicky a rozhodla som sa, ze zajtra bude vyvar zo zajaca so zeleninou a slizikmi a grilovane kuracie stehna vykostene s opekanými zemiakmi a kapustovo-mrkvovy salat, pobede ku kavicke vanilkovy puding s piskotami a ovocim
hlivová polievka, kapustové fliačky
zajtra: rovnaká polievka, ryba na masle, opečené zemiaky
@lentilka46 oó nic viac ani menej:kúpila som v Lidli tak ako vidíš,nie som expert na pripravu morských špecialít ,ale mám ich rada a tieto treba len odmraziť a namacat do omacky,ale je pravda ze zvysok na veceru som si spravila s plesnivým syrom a cele to ohriala na sucho na panvici s troškou ol.oleja...
@siska53 ako robíš feniklovú polievku?
@tortelinka Jednoducho. Spenim cibulku,pridam nakrajany na drobni fenikel a mrkvu. Pridam sol a bujon (kuraci alebo zeleninovy), povarim - v kukte asi 5-6minut. Pptom.pridam smotanu (bud na slahanie alebo varenie). Este chvilu povarim. Na zaver pridam.kusok masla.
Na tanieri si tam.zvykneme davat este balzamikovy ocot,rozne semienka alebo domace krutony.
Kto chce uplne lahku verziu,mali sme aj taku,neda zisdnu smotanu.
Zajtra frankfurtska z dneska a peceny bocik vcelku na cibuli a cesnaku a pecene zemiaky,uhorky.
Kurací vývar, pečené kuracie stehná s ryžou, kompot,uhorka
Zemiaková polievka a špenátové rizoto. My dospelýsi k tomu dáme aj rybie prsty z lidla,tie kediné kupujem. A pre najmladšieho varené zemiaky so špenátom.
@raza prosím, aké kupuješ tie rybie prsty v lidli, rada by som skúsila ale chcem overené aby boli dobre,dakujem
kyslá fazuľová polievka, francúzske zemiaky, uhorka 🙂
Segedínský guláš
Suroviny :
sádlo
vepřové maso - plecko nebo kýta 1 kg
cibule 3- 4 ks
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika 50 g
bobkový list 2 ks
nové koření 5 ks
kysané zelí 0,75 kg (bez šťávy)
smetana 30% 250 ml
středně velký brambor
Postup :
Cibule nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle do tmavohněda. Přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme a opepříme a chvilku spolu opražíme než se maso zatáhne.
Přidáme papriku a zase chvilku opražíme.
Podlejeme trošku vodou a přidáme bobkový list a nové koření. Dusíme než maso skoro úplně změkne.
Potom přidáme nakrájené zelí a dovaříme vše doměkka.
Brambor nastrouháme a dáme ho do guláše tak na 10 minut povařit.
Potom přidáme smetanu a už jen krátce provaříme.
Dochutíme podle chuti.
Domácí kynutý knedlík v domácí pekárně
Suroviny :
mléko 250 ml
hrubá mouka 500 g
vejce 1 ks (nebo 1 lžíce olivového oleje)
cukr krystal 1 rovná lžička
sůl 1 lžička
sušené droždí 2 rovné lžičky
olej
Postup :
Těsto nám vymísí a vykyne pekárnička.
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 stejné části a vytvarujeme knedlíky. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě kynout než nám začne vařit osolená voda. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut - po 10 minutách otočíme na druhou stranu.
Po uvaření na desce hned promícháme špejlí a ponatíráme olejem.
Segedínský guláš
Suroviny :
sádlo
vepřové maso - plecko nebo kýta 1 kg
cibule 3- 4 ks
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika 50 g
bobkový list 2 ks
nové koření 5 ks
kysané zelí 0,75 kg (bez šťávy)
smetana 30% 250 ml
středně velký brambor
Postup :
Cibule nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle do tmavohněda. Přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme a opepříme a chvilku spolu opražíme než se maso zatáhne.
Přidáme papriku a zase chvilku opražíme.
Podlejeme trošku vodou a přidáme bobkový list a nové koření. Dusíme než maso skoro úplně změkne.
Potom přidáme nakrájené zelí a dovaříme vše doměkka.
Brambor nastrouháme a dáme ho do guláše tak na 10 minut povařit.
Potom přidáme smetanu a už jen krátce provaříme.
Dochutíme podle chuti.
Domácí kynutý knedlík v domácí pekárně
Suroviny :
mléko 250 ml
hrubá mouka 500 g
vejce 1 ks (nebo 1 lžíce olivového oleje)
cukr krystal 1 rovná lžička
sůl 1 lžička
sušené droždí 2 rovné lžičky
olej
Postup :
Těsto nám vymísí a vykyne pekárnička.
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 stejné části a vytvarujeme knedlíky. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě kynout než nám začne vařit osolená voda. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut - po 10 minutách otočíme na druhou stranu.
Po uvaření na desce hned propícháme špejlí a ponatíráme olejem.
naša večera lievance s jahodami, šľahačka, granko 🙂
Nepečené čokoládové gulôčky s kokosom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1178-nep...
@matvejka125 aj ja len z lidl kupujem rybie prsty alebo coop jednota v takom zelenom obale a je tam napisane nemlete
Ooo...tak nas dnes tato pozval na veceru...rib eye steak s pecenymi zemiakmi, salatik...a ten dezert a vyhlad k tomu....takato nedela by mohla byt veru kazda ☺
dnes slepačí vývar,bravčové s brokolicou a zemiaková kaša 😉
My dnes guláš, piekla som vianočné trubičky
@matvejka125 ahoj, odfotila som obal 🙂
@raza je tam vôbec ryba ???
no tak skusme nieco bez maska.......
http://recepty.pozri.sk/recept-jazminove-rizoto...
😀
my tiez kupujeme tieto lebo su chutovo naj 🙂
@milan_branik nie je, je tam pomletý slon 😕
@raza ani by ma to neprekvapilo keby tam bol 🙂

u nás dnes predčasne nedeľný obed - kuracia polievka a obrátené rezne s dusenými zemiakmi