icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

reni1512
5. jan 2016

Večera 🙂
Dostala som od Mikulaska 🙂 take paradne cestovinky z Lidlu, neviem ako identifikovat, ale mali ich pred vianocami s korenim v baleni, vynikajuce! nabuduce odfotim...
Uvarila som vo vode a preprazila trocha masla. Omacku som spravila na cibulke, paradajkovy pretlak, sol, cukor, č.korenie, tuniak z konzervy, olivy na kruzka, kukurica a postruhana mozarella. Spojila som to s cestovinami a dala zapiect do rury. Navrch som po vypnuti este pridala postruhany syr. Mnamka 🙂

adulikka
5. jan 2016

Šošovicová polievka a špagety

1977
5. jan 2016

Baby poradte mi recept na detsku vyzivu z jablk? 🙂 😉

alex1271
5. jan 2016

@1977 Ahoj ja som robila asi pred mesiacom mala som este jablka a hrusky ale dava som vetko tak od oka mala som cca 3 kg jablka a 2 kg hrusiek dala som tusim pol litra vody skoricovy cukor a jeden vanilkovy cukor viac cukor som nedavala a vsetko sa vari este som tam dala aj jeden jahodovy kompot aj so stavou nakoniec ak chce niekto riedsie este podlejes vodou ale myslim ze som ani nedolievala tak sa to rozmixuje a ja som to aj prelisovala cez sitko a tak sa zavara 🙂

m_ij_ka
6. jan 2016

hrášková polievka, špagety s mletým mäsom, syr 🙂

tykat
6. jan 2016

Vajickova polievka, francuzske zemiaky, kysle uhorky, ku kave chrumkame medovnicky zn. "Nevymäknem" (podla receptu zarucene makke a milion tlieskajucich smajlikov 😀)

smoulinka1505
6. jan 2016

Dnes spagety s mletym masom a syrom

25daniela
6. jan 2016

Dnes fliacky s mletymi orechami (domacimi) - experiment sa vydaril.

m_ij_ka
6. jan 2016

naša večera tvarohové slíže 🙂

mirage
6. jan 2016

Nas dnesny obed, robila som dva chody aj pre tych co nemaju radi ryby - ti mali kura sweet and sour, aspon sme zjedli ananas z vianoc.
http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-...

slimstar
6. jan 2016
krajco
6. jan 2016

@adulikka Dobry den, mozem poprosit recept na buchticky, vyzeraju super😊

sugarfree999
7. jan 2016

Pred pár dňami som varila sviečkovú a konečne som sa dokopala k spísaniu receptu: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2016/01/sviec.... Myslím si, že robím skutočne parádnu sviečkovú, takže sa mojim receptom smelo inšpirujte🙂 Vždy sa po jej dovarení tľapkám po pleci, heh.

drotenka
7. jan 2016
Používateľ drotenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od drotenka.

to vyzera velmi dobre!

rosinolka
7. jan 2016
Používateľ rosinolka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od rosinolka.

Ja som dnes segedin robila 🙂

jukov
7. jan 2016

včera (zostalo aj na dnes) zemiakovú omáčku s perkeltom z kuracích pečienok

1tatiana137
7. jan 2016
Používateľ 1tatiana137 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 1tatiana137.

@jukov moj drahy by perkelt jedol aj kazdy den 🙂

prunee
7. jan 2016

"Grécke kurča", pečené kuracie stehná a zemiaky s mrkvou, jablkami, šalotkou, cesnakom a tymianom

karkana
7. jan 2016

ako a na akom pekáči robíte pečené zemiaky,aby boli CHRUMKAVE,,,,,,,,zas som robila ,,,,,,zas neboli chrumkavé,,, 😲

alex1271
7. jan 2016

Ahojte nemate osvedceny recept na dobru zemlovku este som priznam sa nikdy neskusala robit alebo tiez nieaky recept pre deticky nas am 2 roky ale je strasny vyberavy v jedeni uz neviem co mu mam varit Dakujem 🙂

m_ij_ka
7. jan 2016

kurací vývar so zeleninou, hranolky a vyprážaný syr, tatarka 🙂

lussy666
7. jan 2016

ahojte, prosim vas, nejake jedlo, ku ktoremu sa je chlieb....okrem gulasu, falosneho gulasu a leca....diiik....uplny vypadok mam :D

jukov
7. jan 2016

@alex1271 Túto žemlovku robievam ja: 1-2 vianočky - sladké biele koláče alebo rohlík namáčaný do ocukrovaného mlieka, 4 vajíčka, 500ml mlieka, 6 PL kr. cukru (do snehu), olej a kokos na vymastenie pekáča. Na jablkovú plnku: 4-5 jablčka, 3 PL kryšt. cukru, vanilkový puding, škorica. Na tvarohovú plnku: 500g tvarohu, 400ml mlieka,vanilkový puding, vanilkový cukor, 3 PL kr. cukru, hrozienka
- vymastím si pekáč olejom a vysypem kokosom
- nakrájam si koláče (rohlíky)
- do 500ml mlieka dáme 4 žĺtky a rozšľaháme, bielka dáme zvlášť do misky
- jablká si ošúpeme, nastrúhame a podusíme krátko s 3 PL kr. cukru, zalejeme 100ml vody, v ktorej si rozmiešame vanilkový puding, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa
- v mlieku uvaríme hustejší puding s 3 PL kr. cukru, pridáme hrozienka
- ponorným mixérom rozšľahám tvaroh
- zmiešam puding s tvarohom (je to vlastne domáci miláčik - mňamka)
- koláč alebo vianočku namáčam do mlieka s rozšľahanými žĺtkami a ukladám na plech, ale bacha aby sa nerozmočila, len tak zľahka, alebo ju pokropím (keď je čerstvejšia)
- na prvú vrstvu dám podusené jablká, posypem trochu škoricou
- zase vrstva namočených koláčov (vianočky)
- vrstva tvarohu
- a posledná vrstva namočených koláčov (vianočky), ktorú posypem práškovým cukrom a dám do rúry na 180°C zapekať asi 20 minút neprikryté, potom keď cukor tak trochu akoby skaramelizoval, prikryjem alobalom a pečiem ešte 20 minút
- dobre vyšľahám bielka so štipkou soli, potom pridám lryšt. cukor a vyšľahám riadne tuhý sneh
- navrstvím na upečenú žemľovku a dám do rúry zapiecť na 10 minút, rúru stiahnem na 150°C
Fotky nájdeš tu na strane 3304.
Dobrú chuť!

jukov
7. jan 2016

@lussy666 rôzne pomazánky

lussy666
7. jan 2016

@jukov 🙂 ved hej, alebo aj sniclu si mozem spravit a jest ju s chlebom 🙂 ja som myslela skor nejake varene hlavne jedlo , co sa jedava bezne s chlebom. ale dakujem 🙂

jukov
7. jan 2016

@lussy666 my jedávame aj omáčky s chlebom (hrášková s varenými vajcami, zemiaková alebo tekvicová s perkeltom, fazuľová s fašírkami, ..........

usmiateslniecko
7. jan 2016

u nas dnes husta zeleninova polievka (vela, vela zeleniny a ziadna zavarka) a cestoviny s domacou pikantnou omackou a struhanym syrom

alex1271
7. jan 2016

@lussy666 aj k roznym salatom a najnovsie som nasla tento je vyborny a aj nausteve velmi chutil a kezdy chcel recept http://www.akosatorobi.sk/video/1317/cestovinov...

alex1271
7. jan 2016

@jukov Dakujem krasne 🙂

jukov
7. jan 2016

@alex1271 ten "miláčik" robievam občas aj len tak na chuť