Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zajtra cícerová polievka a šišky 😉
My dnes fazulova polievka s domacimi rezancami, pecene kuracie stehná, losos... bude aj na zajtra. 🙂
na zajtra už je uvarená karfiolová polievka s drožďovými haluškami a koložvárska kapusta
Dnes som varila sojove kocky na zelenine s ryzou a mam taky pocit ze som toho navarila ako pre cely regiment dvaja to budeme jest aj tri dni 🙂 🙂
@sabenka21 aspon budes moct oddychovat :D
polohustá kyslá fazuľová polievka so zemiakovými pagáčmi, komu nestačí, tak ešte párky, chlebík, horčica alebo kečup
Jeleni gulas ceske buchty s nutelou a slivkovym lekvarom
Syrove krokety s opekanymi zemiackami
Hovadzi stroganov s cestovinou alebo hranolkami
Zase raz nic, mame zo vcera zvysky dojedame 🙂
Karfiolová polievka a vysmážaný karfiol so zemiakmi pre chlapov a pre mňa cestovinovo zeleninový šalát s mozarelou 🙂
@ralficka aj ja ta poprosim o recept
@ralficka aj ja by som prosila recept dakujem
u nas dnes len taka rychlovka-leco s klobásou a chlebikom kedze cakame navstevu a budem robit rozne jednohubky, sunkovu roladu s listkoveho cesta a v chladnicke sa uz od vecera chladi pomarancove tiramisu,mnammmm 🙂
U nás dnes fazulová mliečka polievka a druhé krupky a mäso na šťave a z mrkvičkou.
sosovicova polievocka so zemiakovymi plackami 🙂
vyprazanu rybu so zemiakmi 🙂 a nejaku kyslu polievku len to este neviem aku 🙂
Tak ja dam dnes cestoviny s baby spenatom a kuracimi prskami so smotanou a cesnakom...
kelova polievka, cestoviny so syrovou omačkou a kuracim masom,paprikove zemiaky + acidko
Neterka bude mat narodeniny a chcem jej upiect nejaku torticku, nieco take jednoduchsie co zvladnem🙂 Poradite mi nejaky recep?
ahojte , celé vianoce som tu nebola vôbec tesne pred sviatkami ma zmohla choroba 😖 a postupne sme všetci postriedali ,
dosť sme varili - klasická pôstna kapustnica bola u nás na štedrý deň kyslá kapusta, veľa hríbov, veľa cesnaku , korenie, soľ a mrvenička na večeru bol cibuľovo zemiakový šalát + kapor vyfiletovaný na masle a bylinkách a na vínnej omáčke a aj opražený ...... kapustnicu som robila ja šalát som len dochutila a ostatné robil celé manžel. druhý deň sme dojedali a kapustnicu som vylepšila o udusenú cibuľu na mletej paprike a klobásku ..... na štefana sme hodovali u svokry , bola kačica a hus s červenou kapustou , knedla, majonézový šalát, kuracie rezne....... kto čo chcel......
v týždni tak rôzne podľa chuti :
kuracie závitky, so sušenou pradajkou , porom a feta syrom k tomu kašu
veľa variácií zeleninový šalátov
ešte sme robili lososa na bylinkách k tomu som robila cvikľový šalát tuším
z polievok som robila karfiolovú polievku a aj bryndzovo- pórovú krémovú polievku ........ rybaciu polievku so zeleninou a ikrami
na tri krále som robila pečenú hus, červenú kapustu, zemiakové knedle , vývar z drobkov s kopou zeleniny čerstvej a domácimi rezancami a pečeňovými haluškami
koláčiky som robila : vanilkové rožky, perníčky, oriešky s karamelovým krémom , čokoládové linecké s kávovočokokrémom , linecké koláčiky, šuhajdy- tie som robila s kokosovým olejom a vnútri bolo uvarené salko a v tom opečené nasekané kešu + brusnice + slivky a tuším aj ďatle , taká bio varianta. boli vynikajúce , rafaelo guľky, marlenka guľky , ovsené sušienky , tiež taká zdravšia varianta- pridávala som melassu aj tie boli super , trené linecké - tie sa mi vôbec nepodarili , ale zjedlo sa tak všetko , že som musela dopekať liaty marhuľový perník s malinovým džemom a to dvakrát a dvakrát aj jablkovú štrúdľu
pre dcérku som na narodeniny robila čokoládovú tortu s čokokrémom a ríbezľovým džemom niečo ako sacher ale s krémom ultra čoko, ešte si spomínam , že som robila pečené banány na masle + podrvené vlašské orechy poliate čokoládou - orechy som mierne upiekla v rúre
Bolo toho omnoho viac, ale už ani nepamätám , čo všetko som navymýšľala robila som kopu aj na studenú tabuľu, mali sme brutálne veľa návštev, aj susedský punč- ako vždy u nás
včera segedín v bio prevedení bez múky a smotany a v rúre pečený kaleráb s brokolicou a strúčikmi cesnaku na oliv oleji - pridala som soľ, oregano, kmín, čierne korenie, kurkumu neskutočne to voňalo
a toto mi sem tam posiela manžel v čase obeda , keď ja nenavarím a čo si uvarí z toho čo nájde v ľadničke
robí sa mi domáci jogurt , pre chlapov krupicová kaša a práve dopečený br.bôčik,že na zajtra bude ked prídeme z lyžovačky,no ale nevydržala som a obrala som z neho už kosti,kožu a trochu odkrojila,zapila šťavou z uhoriek,jáj mnam,,,,
Domáci croissant
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/409-doma...

Kukuričné penne s morcadelou