Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Krémová parížska torta, Paris cake
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/474-krem...
hlivovy perkelt a kolienka, hlivu zboznujeme 😉
Baby, už dlhšie hľadám nejaký super recepis na šišky...nemáte niektorá prosím vás?
dnes kurací vývar, španielske vtáčky s ryžou 😉
My v sobotu polievka : fazuľková zo strukov na pokyslo zo zajačieho vývaru + koložvárska kapusta od svokričky
v nedeľu Ostrokyslá čínska polievka a druhé steaky zo sumca na rozmaríne, zelerové hranolky a šalát z baby šalátu, polníčka a reďkovky - zálievka, oliv. olej, balzamikový ocot a trstin cukor, soľ ......
ako dezert - puging - pravá vanilka a horká čokoláda- na dno pohára som dala jahody, banán a čerešne , mini piskórky z lidla a medzi pudingy kocku varovaje čokolády na vrch, aby nebolo málo šľahačku
@womankc mas nejaky dobry recept na ostrokyslu? 🙂
prosím pridáš recept, dakujem
@lucya87 prosím pridáš recept, dakujem
Ako olúpať krevety, čistenie kreviet a ich príprava
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/735-ako-...
@lucya87 das mi prosim ta recept na tie spaldove keksiny? Dakujem 🙂
@matvejka125
@margaretka_9
350g spaldovej muky
150g praskoveho cukru
130g masla
2 vajicka
1/2 vanilkoveho cukru
Citronova kora
+kokos
+ roztopena cokolada alebo kakao
170'C cca 12 minut.
@agiagi nie kombinovala som recepty na nete a + od oka , ale vyšla veľmi dobrá .....
do hrnca som dala kuracie trupy a kože / čo mi zostalo z vykosťovania / uvarila som to potom som pridala judášove ucho / najprv som ho namočila asi tak 2 hodiny pred varením - kúpila som v tescu sušené / potom som pridala ázijskú panvičku - mrazenú zmes , dokrájala som ešte polku póru, pridala som pol konzervy sterilizovaných bambusových výhonkov , prichutila som soľou, čk. domácou vegetou / môžete použiť aj bujón ak to používate , alebo zdravšiu verziu horalku - kúpite v zdravej výžive / , pridala som tri lyžice sójovej omáčky, takú kvalitnú som kúpila , pridala som počas varenia aj čili papričku do toho, počas mierneho varenia som potom dochucovala - originálne sa pridáva ryžový ocot, niekde uvádzajú aj ryžové víno, nemala som tak som dala trošku vínneho octa červeného a trošičku vína - dosiahla som ten istý efekt , len som teda tak postupne prichucovala . Aj sójovú som pridávala ku koncu varenia som primiešala rozhabarkované vajíčku a v pohári rozrobený vo vode a sójovke zemiakový škrob , môže sa použiť hocaký samozrejme .... na konci som ešte nasekala zo stonkového zeleru vňať ........................... tej sójovky by som povedala som tak celkovo mohla dať aj 6- 7 lyžíc, ale vravím dávala som to všetko od oka a postupne ............... podávala som do toho ryžové rezance varené osobitne
@jarabicka
Šišky bez vysmážania
1/2 kg hladkej múky, 250 ml vlažného mlieka, 1 žĺtok, 40 g práškového cukru, 50 g maslo, štipka soli, 1ks vanilkového cukru, 1ks droždie, na potretie kúsok masla, práškový cukor na posypanie, džem, nutela
Z trošky mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások a necháme vykysnúť. Do misy si pripravíme múku, žĺtok, cukor, vanilkový cukor, štipku soli, rozpustené maslo, zbytok mlieka a rozmiešame. nakoniec pridáme kvások a cesto dobre ručne vypracujeme. Necháme 1/2 hodiny vykysnúť.
Po vykysnutí cesto dáme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti. Postupne rozvaľkáme na plát a pomocou pohára vykrajujeme kolieska, ktoré prenesieme na plech s papierom na pečenie. na každé koliesko dáme trochu hustejšieho džemu alebo nutely a prikryjeme druhým kolieskom, kraje poriadne prstami stlačíme. Na plechu necháme ešte 20 min kysnúť.(pred pečením ničím nepotierame)
Po vykysnutí pečieme vo vyhriatej trúbe pri teplote 170 °C približne 13 min. Po upečení hneď ešte horúce potierame rozpusteným maslom a cukrujeme hrubou vrstvou práškového cukru.
@jarabicka, ja robievam uz roky tieto, mam ich z jedneho casopisu a nam doma velmi chutia...Sisky od babicky (cca 20ks):
1kocka drozdie, 170ml mlieka, 500g hladkej muky, 2vajcia + 2zltky, 40g krystalovy cukor, 60gmasla, stipka soli, 1vanilkovy cukor, olej na vyprazanie, dzem podla chuti, praskovy cukor na posypanie (ja robim aj s penou, ktora zostane z tych zltkov, pridam dzem ktorym plnim sisky takze my ich jedavame plnene dzemom a na vrch ovocna pena
Postup: Zohrejeme 100ml mlieka, pridame drozdie a nechame rozpustit. Spolu so 150g muky spracujeme na kvasok a nechame kysnut 20minut. Vajcia, zltky a cukor vymiesame . Z kvasku, zvysku mlieka, muky a vajecnej zmesy vypracujeme cesto. Primiesame zmaknute maslo, stipku soli, vanilkovy cukor. Spracovane cesto nechame kysnut 30minut pri izbovej teplote, potom rozdelime na 20ks a vyformujeme do gulicky. Ulozime na mukkou poprasenu utierku, trosku rukou roztlacime a prikryjeme druhou utierkou. Nechame este pokysnut kym nezväcsia objem o 3/4. Dame si rozpalit olej a sisky vaprazame z kazdej strany tak aby sa nam v strede spravil biely kruh. Hotove sisky plnime podla chuti. Je s nimi sice babracka, ale mne sa recept osvedcil takze ja robievam kazdy rok v tomto obdobi len podla tohto receptu.
Dnes budem robit langoše a kyslu polievku 🙂
@usmiateslniecko ...ďakujem pekne určite vyskúúúšam už som skúúšala viacej a nie je to akosi ono ☹
@krajco len cistotvarohovy je? 🙂
@usmiateslniecko ja ich tiež robievam, sú ľahučké ako pierko.
dnes som to vyriesila len spagetami s mletym maskom 🙂
@krajco ja si poprosím recpetík 🙂 už dlho sa na chesscake odhodlávam

@megika1 recept, prosim, dakujem 😉