icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

matvejka125
24. jan 2016

Kuraci vyvar, pecene kurca s ryzou, kompot

zuzka56
24. jan 2016

Paradajková polievka s písmenkami, kuracie horné stehná v horčicovo-medovej marináde, ryža a zemiakovo-cibuľový šalát, moc sme si pochutili

trudka4
24. jan 2016

NAŠE DOMÁCÍ LANGOŠE

Suroviny na těsto :
mléko 400 ml
hladká mouka asi 550 g
sůl 2 špetky
cukr krystal 1 lžička
sušené droždí 2 lžičky

Na ochucení :
olivový olej
voda
česnek
tvrdý sýr (třeba i uzený)
kysaná smetana, atd. podle chuti

Postup :
Ze surovin na těsto nám domácí pekárna vymíchá a vykyne těsto.
Těsto vyválíme zhruba na 1 cm tloušťku a z něho pak vykrajujeme kolečka jak chceme velké. Ty necháme pod utěrkou ještě 20 minut nakynout.
Rozpálíme si na pánvi olej (vyšší vrstvu - langoše musí plavat), potom bereme jednotlivé kolečka, rukama je ještě povytahujeme a opatrně vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme z každé strany asi minutu. Potom papírovými utěrkami odsajeme přebytečný olej, potřeme směsí olej+voda+prolisovaným česnek+sůl a nahoru pomažeme kysanou smetanou a zasypeme sýrem.

slimstar
24. jan 2016

Kotlíkový guláš z bravčového mäsa
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1681-kot...

karkana
24. jan 2016

dnes krkovička s kapustou a karlovarskou knedlou 🙂

budemmamina
24. jan 2016

dievčatá a čo poviete na palacinky na slano, s kyslou kapustou, škvarkami, taveným syrom....mňamka 😉

jukov
25. jan 2016

zemiakové gule plnené slivkovým lekvárom, posypané s makom

lavender84
25. jan 2016

@karkana mohla by si mi dat recept na karlovarsku knedlu? Ďakujem 🙂

tykat
25. jan 2016

Dnes fantasticke kura na kapuste a k tomu varene zemiacky... a este bezpracne 🙂 varila a priniesla kolegynka 😎

matvejka125
25. jan 2016

@karkana to vyzerá super a isto aj chutí, prosím recept na tú knedlu,dakujem

slimstar
25. jan 2016
karkana
25. jan 2016

@lavender84 8rožkov na kocky pokrájať, soľ, korenie,opražiť cibulku a poliať ich, aj mliekom asi 1dcl,aj maslom pokropiť,4 žltka, sneh z bielkov,petržlenova vňať, zamiešame, vyšlo mi 12ks guliek-knedlikov,dať nad paru 15min-potrieť olejom 🙂

jukov
26. jan 2016

rascová polievka s vajcovými niťovkami, praženica s hubami a šunkou

mijo53
26. jan 2016

kurací vyvar s rezancami, šampiňonovo-kuracie rizoto, kyslá uhorka

luna90
26. jan 2016

zemiaky zo slaninkou a s cesnacikom zapecene 🙂

usmiateslniecko
26. jan 2016

kremova brokolicova polievka s opecenou bagetkou, zo vcera zostala tvarohova zemlovka a prave som dorobila spaldove cestoviny s dusenym kalerabom

littleflowerka
26. jan 2016

rezance s tvarohom, na slano, s kyslou smotanou a slaninou

raza
26. jan 2016

@karkana ahoj, asi hlúpa otázka, ale to mäsko si ako robila? muž také lúbi, ale ešte som ho nikdy nepiekla.. je nejako marinované? a piecť normálne prikryté? prepáč, že sa tak hlúpo pýtam, ale takýto obed ho isto poteší 😀
ja keď pečiem krkovicu, tak len nakrájanú, osolenú, rasca a trošinku mlieka, olej, voda..

qidko
26. jan 2016

@raza Ahoj viem ze si sa nepytala mna ale jakrkovicku peciem tak ze den predtym si ju nadrezem na platky namarinujum pomedzi platky dam slaninku a koliesko cibule necham odlezat potom prikrijem aspon na pol hodku na 250st.a odkrytu dopeciem polievam vypekom alebo vyvarom je makka stavnata

raza
26. jan 2016

@qidko mňááám... a potom že chudni 😀

qidko
26. jan 2016

@raza aj Ty patris do partie co chudnu ja nie moj oded ceresnova bublaninka a kysnute nutelove rozteky HA-HA a nesmie chyban granko zvysok rodiny gulas s jeleneho masa

matvejka125
26. jan 2016

@qidko prosim ako robis plnku na nutelove rozky,mne to vzdy vytecie,dakujem

iinuska
26. jan 2016

francizske zemiaky, cvikla

lucya87
26. jan 2016

Dnes cestoviny s tofu.

raza
26. jan 2016

@qidko no.. nechudnem,len by som mala😀 ale chýba pevná vôla :-\

drotenka
26. jan 2016
Používateľ drotenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od drotenka.

ryzove rezance s tuniakom 🙂

qidko
26. jan 2016

@matvejka125 Ja tam davam cistu nutelu nemusi bit original z Orionu hoci je velmi chutna kupujem z kauf. Je husta a nevytecie a zalezi aj natom ako stocis ten roztek

lubica285
26. jan 2016

Jaternica, klobasa, varene zemiaky, cvikla a vyvar 🙂

krajco
26. jan 2016

Ahojte, ja som dneska robila strapacky😊

krajco
26. jan 2016

Prosim Vas viete nejaky odskusany a dobry recept na somloi halusky? Dakujem