icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

siska53
21. feb 2016

U nas dnes a vcera kuracia polievka so slizikmi (kura domace), zapekany fenikel s parmezanom a ryza,dnes aj pecene zemiaky.
A ako dezert som.robila od oka musli gulicky (ovsene a spaldove vlocky,javorovy cukor,maslo,trochu xylitolu,trochu trstinoveho vanilkoveho cukru,kokos a brusnice. Gulicky sli do kosickov a su mnam.

zuzka56
21. feb 2016

Polievka z fazule adzuki a so slzovkou, zelerovo-mrkvové pyre a kuracie horné stehná plnené tavenym syrom a zapekané do šampiónmi a syrom

matvejka125
21. feb 2016

Kurací vývar, kurací perkelt s haluškami, krémeš

qidko
21. feb 2016

Jeleni vyvar s haluskami,rezne v zemiakovom cesticku +zemiakove pyre, babovka hrncekova🙂

maminee
21. feb 2016

spenaat s vajim zemiakom s parkom 🙂

trudka4
21. feb 2016

VĚTRNÍK NA PLECHU

Suroviny :
odpalované těsto :
máslo 250 g
hladká mouka 250 g
voda 300 ml
sůl špetka
vejce 8 ks

Karamelový krém :
krystalový cukr 7 lžic
mléko 1 l
Zlatý klas 3 ks (120 g)
máslo 250 g
mletý cukr 3 - 4 lžíce

Šlehačkový krém :
smetana ke šlehání 2 kelímky
mletý cukr podle chuti (asi 2 lžíce)
ztužovač šlehačky 2 sáčky

Poleva :
krystalový cukr 50 g
mléko asi 5 lžic
mletý cukr 200 g

Postup těsto :
Vodu dáme ohřívat do hrnce na sporák. Když začne vařit, přidáme špetku soli a celé máslo - necháme rozpustit. Potom přisypeme najednou všechnu mouku a mícháme asi 3 - 4 minuty.
Necháme trochu vychladnout a po jednom přidáváme vejce. Použijeme mixér se spirálovitými metličkami. Další vejce přidáváme vždy až to předchozí úplně vhněteme do těsta. Vyhněteme hladké těsto.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Těsto si rozdělíme na 2 stejné části. Každou rozetřeme na plech s pečícím papírem (neroztíráme úplně po okraje plechu, necháme tak 1 - 2 cm od okrajů, protože se při pečení roztáhne).
Pečeme 30 minut. Prvních 20 minut troubu určitě neotvíráme.
Během pečení si připravíme karamelový krém :
Krystalový cukr na sporáku upálíme na karamel. Nalejeme k němu 750 ml mléka a necháme karamel rozpustit.
Ve zbylém mléce si rozmícháme Zlaté klasy a vylejeme je do karamelového mléka a uvaříme hustý puding. Necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme s mletým cukrem a postupně do něj všleháme karamelový puding.
Tento krém rozetřeme na spodní těsto (těsto hrbolky nahoru).

Šlehačkový krém :
Vychlazené smetany si s mletým cukrem a se ztužovači vyšleháme do tuha.
Natřeme na karamelový krém a přiklopíme horním těstem (hrbolky nahoru).

Poleva :
Krystalový cukr upálíme na karamel, přidáme mléko a karamel v něm necháme rozpustit. Odstavíme z ohně a vmícháme mletý cukr. Pokud je to moc husté (netekuté), přidáme trošku mléka.
Tuto polevu naneseme na povrch moučníku a celý moučník dáme do chladu zaležet, nejlépe přes noc.

lentilka46
21. feb 2016

Ja som robila cinu s ryzou a hovadziu polievku z kosti...ale ta polievka sa mi vobec nepodarila, je taka mutna, aj chut je zvlastna, asi ju vylejem...neviete, kde som urobila chybu?

elviku11
21. feb 2016

@trudka4 Jeeeeeej... až teraz mi docvaklo prečo sa to volá veterník :D Podľa tvojich fotiek 🙂

tykat
21. feb 2016

@trudka4 tento veternik peciem, je naozaj vynikajuci.

tykat
21. feb 2016

My dnes hraskova so spaldovymi haluskami, pecene maso - krkovicka a plece, cervena kapusta, knedla, a kysnute kolace s posypkou - jablkovy a slivkovy

tajka1986
21. feb 2016

U nas klasika pecene kura s plnkou,ryza a fazulova sladka polievka,zakusok-hrncekova citronova babovka

qidko
21. feb 2016

@lentilka46 Nevrela prilis rychlo moze to byt z toho🙂

qidko
21. feb 2016

@lentilka46 ja nechavam hovadziu 2-3hod.pomaly varit a vela cistim kosti zalievam studenou vodou nikdy nedavam do tlakoveho hrnca

slimstar
21. feb 2016

Pečenová paštéta nátierková pochúťka
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/11-pecen...

autumn11
21. feb 2016

dnes sme mali na obed šošovicovú polievku na kyslo, pečené kura, ryža s hráškom a ako dezert bol tvarohový koláč s broskyňami.

lentilka46
21. feb 2016

@qidko Ja som tiez takto nechala...kosti studenou vodou zaliate, na najmensom ohni sa varili aj 2 hod a potom som pridala zeleninu..pocas toho som odoberala penu..robila som to, co stale a predsa sa dnes podasrila extremne mutna a chutovo zvlastna, zajtra ju zrejme vylejem 😖

qidko
22. feb 2016

@lentilka46 mala si tam aj spikovu kost ak ano moze to byt z toho spiku

lentilka46
22. feb 2016

@qidko neviem veru, aj mamka mi to hovorila, či to nebola špiková kosť

tinaaa84
22. feb 2016

Včea sme robili bravčový pečený bok a miešaný šalát. A piekla som kysnutý špaldový koláč so slivkami a marhuľami a špaldové kokosovo-orechové cookies.

hena6
22. feb 2016
Používateľ hena6 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hena6.

mozes mi hodit recept na cookies? 🙂

miriam11
22. feb 2016

bryndzove halušky

tajka1986
22. feb 2016

Dnes polievocka kysla strukova a zapekane sampiony plnene v rure s pecenymi zemiakmi a zelen.salatom 🙂 dezert- pernik na plechu

babatkoo
22. feb 2016

My dnes jaternice a krvavnice 🙂

evulik858
22. feb 2016
Používateľ evulik858 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evulik858.

rizek so zemiakovou kasou 🙂

katuliena82
22. feb 2016

bravcove masko co zostalo zo soboty a zemiakova kasa (cerstva), kysnuty bezlepkovy kolac s marhulami a posypkou. Vecer zeleninovy salat a mozzarela

margaretka_9
22. feb 2016
Používateľ margaretka_9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od margaretka_9.

my sme mali zemiakovu kasu taktiez a k tomu masko a sampionovu omacku

simonnka2014
22. feb 2016

dnes rezne a rajcinova polievka

alezbet
22. feb 2016
Používateľ alezbet je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od alezbet.

zemiakove placky plnene kuracim masom a posypane syrom

qidko
22. feb 2016

Ja sa zajtra chystam urobit harulu s kyslou kapustou a slaninkou robili ste?

brcka252
22. feb 2016
Používateľ brcka252 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od brcka252.

ja som dnes nastastie nemusela nic varit kedze nam zostalo 🙂