icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

trudka4
14. apr 2016

BRAMBOROVÉ PLACKY PEČENÉ NASUCHO, S POVIDLY

Suroviny :
brambory 1 kg
polohrubá mouka 250 g
vejce 1-2 ks
sůl

Na ochucení :
máslo
povidla nebo mletý mák s cukrem

Postup :
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme úplně vychladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto.
Z těsta vytvarujeme šišku a rozkrájíme ji na stejné kousky, které vyválíme na placky.
Placky vyskládáme na plech s pečícím papírem a upečeme do červena z obou stran.
Upečené placky pokapeme jemně rozpuštěným máslem a potřeme povidly nebo posypeme mletým mákem s cukrem.

rendicka
14. apr 2016

chrenová omáčka s knedľou včera s hovädzinkou a dnes volským okom a práve pečiem makové lupačky na večeru

usmiateslniecko
14. apr 2016

Grilovany losos s hraskovym pyre

lubica285
14. apr 2016

Dojedam granadir a polovicke som robila pecienku s ryzou

jachin
14. apr 2016

Hlivová polievka, šošovicový prívarok s pečenými párkami

matvejka125
14. apr 2016

Kelova polievka, aljaska treska zemiakova kasa

agnesssi
14. apr 2016

dnes som navarila ostiepok so slaninkou a k tomu opekane zemiaciky + cesnakovy dresing a zeleninova obloha.. nebicko v papulke 🙂

katuska2709
14. apr 2016

Dnes mraznickovu pizzu 😁 ale zajtra uz knedlo-vepro-zelo s tym, ze zelo som urobila uz dnes

tyelde
14. apr 2016

Vegánske karí rizoto, akurát miesto ryže bulgur 🙂

20iffka
14. apr 2016

špaldové cestoviny a na to takú zmes (roztopím maslo, pridám korenie -ja som mala grilovacie a na gril.zeleninu, potom na polky paradajky, kukuricu, nakrájanú šunku, môžete aj olivy, alebo mozzarellu (ale mozzarellu len keď to už vypnete) aj to mám už odskúšané 🙂 ) zvyčajne do toho masla s korením dám všetky zbytky z chladničky 😀

slimstar
14. apr 2016

Šošovicová polievka so zeleninou http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1617-sos...

simonnka2014
14. apr 2016

@20iffka vyzera to byt super 🙂 vyskusam 🙂

kefrinky
14. apr 2016

Dnes bolo: kuraci paprikas a cicerova polievka......vsetko rychle, teda az na ten cicer, treba ho namocit aspon na tych 10-12 hodin 😀

annannas
14. apr 2016

Bryndzovy demikat a segedinsky 🙂

20iffka
15. apr 2016

@simonnka2014 ďakujem a ak sa ti budú zdať suché tak nakoniec (tesne pred podávanim, alebo už na tanieri) pokvapkať olivovým olejom, lebo cestoviny niekedy to maslo dosť popiju 😉

3marhulka3
15. apr 2016

Baby dnes cestoviny so smotanovo spenatovou omackou a opekanou slaninkou :*

lujzamisko
15. apr 2016

Dnes hraskovy krém s krutonkami q masko na zeleninke s ryžou. 😀

krajcikovad
15. apr 2016

U nas dnes zeleninova polievka a lečo... Mne už dochádza fantazia na varenie 😉

jukov
15. apr 2016

dnes pečená aljašská treska a cibuľovozemiakový šalát, zajtra strúhaná zeleninová polievka a šúlance s makom

m_ij_ka
15. apr 2016

zeleninová polievka s písmenkami, zemiakovo cibuľový šalát s rybími prstami 🙂

eileen10
15. apr 2016

Klasické pečené kura s paprikovými zemiakmi. Výborne sa to k sebe chuťovo hodí. Nakrájanú cibuľu som opražila na bravčovej masti (môže byť aj olej) do sklovita, na ňu som dala nakrájané surové zemiaky zbavené šupky. Po udusení som osolila a primiešala sladkú červenú papriku. Zemiaky dostali farbu do červena. Namiesto prílohy som si na tanieri kuriatko poliala maslovým výpekom na moravský spôsob.

3marhulka3
16. apr 2016

Ja pizzu a manzel strudlu ked sa mala vyspi:*

alchemilkazltozelena
16. apr 2016

sampinonovy perkelt s penne cestovinami 🙂 mnamka

mobilbabie
16. apr 2016

Šunkovo-syrové cestovinky, len rýchlovku nakoľko máme rozbitú kuchynu a perábame 🙂

motiilik
16. apr 2016

varené zemiaky na masle so šampionovou omáčkou a opečenou hydinovou sekanou...ako polievka kurací vývar zo slížami 😉

mocca
16. apr 2016

@jukov prosím to je taký šalát, čo doň nejde majonéza? Ak áno viete mi prosím napísať recept. Ďakujem.

jukov
16. apr 2016

@mocca áno, ten, uvarím v šupke zemiaky, keď vychladnú ošúpem, nakrájam na kolieska (krájač na vajíčka pomôže), medzitým kým chladnú nakrájam cibuľu tiež na tenké ale polkolieska alebo aj menšie, dám variť vodu s octom + celé čierne korenie (5 guličiek), bobkový list (3 listy), trošku soli, kryštáľový cukor (uvarím taký sladkokyslý nálev, asi 15 min.), zalejem tým cibuľu, keď vychladne, také vlažné by to malo byť, tak vyberiem čierne korenie a bobkový list, a cibuľu s nálevom prelejem k zemiakom

krajco
16. apr 2016

Ja som si dneska spravila na veceru mrkvovu pomazanku

mocca
16. apr 2016

@jukov ďakujem 🙂 ešte by mi pomohol aspoň približný pomer voda, ocot, cukor