icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kaktusik
18. apr 2016

@lucya87 berem gastrace a pridem na veceru 🙂 a poprosim si recept, mozno aj Tamca by cosi z toho zjedla 🙂

kim12345
18. apr 2016

dnes paradajkova s pismenkami a syrom,a mala som strasnu chut na granadir,kedze sme ho dlho nemali,tak dnes bol granadir s kyslymi uhorkami 😝

lucya87
18. apr 2016

@kaktusik na sak pod 😉 daku ti usetrim.
Postruhas zelinu aku chces ja som dala zemiaky,mrkvu,cuketu a kalerab
Nastrihas syr
Vajicka
Solamyl alebo muku hladku
Sol
Korenie
Cesnak
Majoran a saturejka
A sup na panvicu 😉

lucya87
18. apr 2016

@lucya87 @kaktusik nastruhas syr... dlho by si ho strihala 😂

dobrotka55
18. apr 2016

ja som vcera domace kura piekla so zemiakovou kasou a zostalo aj na dneska 🙂

katuska2709
18. apr 2016

Chilli con carne 😊

katuliena82
18. apr 2016

Privarok z fazulkovych strukov, zemiacky a klobáska+volské oko

m_ij_ka
18. apr 2016

naša večera volské oko, kečup, rohlík 🙂

nakup
18. apr 2016

@martul ahoj urob pečenú kačku alebo hus, červenú kapustu, lokše alebo karlovarský knedlík to ma vždy u nás úspech

jonki
18. apr 2016

@martul sice to nie je nic extra...ale u nasej rodiny maju uspech obratene stavnate rezne z mimibazaru. K tomu salat ala coleslaw tiez MMB.
v lete by som urobila lahke salaty, teraz sa mne osobne uz ziada varene teple jedlo.

lucya87
18. apr 2016

@martul neviem ci mas moznost grilovania ale ak ano tak by som spravila grilovacku ak bude pocasie.

My sme teraz robili malemu na oslavu thajsku kuraciu polievku a rezne s plnenymi zemiakmi.
Ale napr. uspech ma aj svieckova na smotane. Alebo nieco co mozes spravit z jedneho hrnca nech nestojis cely den pri sporaku. Napr. rozne druhy masa zapecene v trube so zemiakmi. Tie sa tiez daju na rozne sposoby spravit.

silvia117
18. apr 2016

Zo vcera mi ostala ryza a pecene kare..bolo toho menej tak som udusila zeleninu na bylinkovom masle nakrajala som to mäsko,za 10 min.bola zelenina hotova,dohodila som ryzu a mnam.Mimochodom ryzu som robila s kurkumou-odporucam.

jukov
18. apr 2016

@martul Lososa pokvapkáme citrónom, posolíme, pokoreníme a necháme odležať 3-4 hodinky. Na panvicu dáme trochu oleja a masla a lososa opečieme z oboch strán, potom ho vyložíme a udržujeme v teple. V tom výpeku /môžeme pridať ešte maslo/ opečieme nadrobno nakrájané rajčiny /pred krájaním ich ošúpeme - preliať horúcou vodou, keď sa mi nechce toľko babrať s rajčinami, kúpim od Podravky konzervu "rajčiny lúpané krájané" a prebehnem ich ponorným mixérom /, posypeme strúhaným syrom, zalejeme šľahačkovou smotanou a dochutíme korením /oregano alebo provensálske korenie, čier. korenie/. Prílohou môžu byť pečené zemiaky alebo aj pečená mix zelenina je výborná.

simonnka2014
19. apr 2016

Dnes fazulova na sladko,zemiakove placky

jachin
19. apr 2016

Mliečna zemiaková polievka, rybie filé, zemiaková kaša

kllamarka
19. apr 2016

Kuracie stehna zapecene so zemiakmi a smotanou. Na spod plechu na kolieska zemiaky so solou a rascou. Na vrch kuracie stehna vykostene s korenim...a cele zaliat sladkou smotanou 🙂 Na konci zapiect este s postruhanym syrom. Minimalna namaha a maximalna chut 🙂

womankc
19. apr 2016

Ahojte ja som varila v nedeľu varenú zelenú špargľu, k tomu rybie pláty / tilapia a treska / na masle , čk, soľ, čerstvé oregano aj tymián, trošku granulovaného cesnaku , k tomu batátovo- zemiaková kaša a ako polievka hovädzí vývar s kopou zeleniny a s ryžou, a ako dezert boli veľhory tentokrát s vanilkovo gaštanovým krémom

jukov
19. apr 2016

@martul predjedlo nijaká nátierka s kolieskami bagetky, alebo plnené vajíčka.
polievka - smotanovokrémová špenátová polievka (hodí sa k lososu)
cesnak - nakrájať alebo nastrúhať
baby čerstvý špenát - obrať stonky
sladký zemiak - ošúpať a nastrúhať na hrubo (slúži na zahustenie polievky)
olej, maslo, soľ, voda, smotana na varenie (250ml)
Na oleji a masle opražíme cesnak (krátko), prihodíme opláchnuté, odkvapkané špenátové listy, ktoré chvíľu dusíme. Medzitým si dáme do osolenej vody variť nastrúhané zemiaky, ktoré keď zmäknú, prilejeme aj s vodou k špenátu. Ponorným mixérom všetko pomixujeme. Keď sa zdá, že bude príliš hustá, dolejeme vodu, smotanu, a keď treba, dochutíme soľou a necháme prevariť.
A už záleží len na aranžovaní jedál. Aj z obyčajných jedál sa dá vykúzliť pastvu pre oči.

lavender84
19. apr 2016

Zemiakovy privarok uvarene vajicka, opecena spekacka

mijo53
19. apr 2016

@martul keďže rodičia budú pravdepodobne 60-tníci, odporúčala by som, ako už vyššie radili -dobrá kuracia alebo morčacia polievka s rezancami, dobrá sviečková, knedľa, alebo kačka , hus /kačka je chutnejšia, hus ma viac mäsa, červená kapusta, knedľa, je to chutnejšie ako s lokšami, lokše sú naviac prácnejšie a "špinavšia" práca ako knedľa/ - žiadne opekáčky-grilovačky, losos a k tomu dobrý zákusok alebo torta, káva, prípitok /dobré vínko a zistila som, že starší ľudia majú radi likér, becherovku, amaretto. Niet nad klasiku. Manželovi všetko dobré prajem a nech sa hostina vydarí

martul
19. apr 2016

Díky baby, asi stavím na také klasickejšie, polievka maso tak ako ste mi radili, nie je nás veľa, ale napr. lososom by som nás nenasýtila, asi sviečková, alebo kačka.
dakujem.

lucya87
19. apr 2016

Sampinove ragu s pecienkou a zeleninove placky zo vcera.

markovieklaudia
19. apr 2016

dnes som bola po dlhom case u nasich na obede a mali zemiaky pyre, masko a k tomu sampionova omacka, mnam, dobre to padne ked raz za cas nemusim varit

slimstar
19. apr 2016

Pirohy s lekvárom, lekvárové pirohy http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/910-piro...

lujzamisko
20. apr 2016

Tak dnes vyhrali obratene rezne a kaša 😀😀😀

snehulienka155
20. apr 2016
Používateľ snehulienka155 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od snehulienka155.

Leuska si dnes nakazala na obedik dukatove buchticky tak ma trosku aj potesila lebo to je rychlovka a mala som rychlo navarene. Este som jej do toho nakrajala bananik aby to bolo chutnejsie

kim12345
20. apr 2016

Navarené. Guláš a ryža

littleflowerka
20. apr 2016

langose 😎 s kyslou smotanou a struhanym syrom

miriam11
20. apr 2016

struhana zeleninova polievka s haluskami, peceny kralik na slaninke, zemiakova kasa a kysle uhorky

sima410
20. apr 2016
Používateľ sima410 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sima410.

@senka111 prazenicu do fucky? to si ani neviem predstavit, ale vyskusat mozem a uvidime co to povie 🙂) @alias313 este len citam co si pisala a uz mi tecu slinky :D