Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes paradajkova s pismenkami a syrom,a mala som strasnu chut na granadir,kedze sme ho dlho nemali,tak dnes bol granadir s kyslymi uhorkami 😝
ja som vcera domace kura piekla so zemiakovou kasou a zostalo aj na dneska 🙂
Chilli con carne 😊
Privarok z fazulkovych strukov, zemiacky a klobáska+volské oko
naša večera volské oko, kečup, rohlík 🙂
@martul neviem ci mas moznost grilovania ale ak ano tak by som spravila grilovacku ak bude pocasie.
My sme teraz robili malemu na oslavu thajsku kuraciu polievku a rezne s plnenymi zemiakmi.
Ale napr. uspech ma aj svieckova na smotane. Alebo nieco co mozes spravit z jedneho hrnca nech nestojis cely den pri sporaku. Napr. rozne druhy masa zapecene v trube so zemiakmi. Tie sa tiez daju na rozne sposoby spravit.
Zo vcera mi ostala ryza a pecene kare..bolo toho menej tak som udusila zeleninu na bylinkovom masle nakrajala som to mäsko,za 10 min.bola zelenina hotova,dohodila som ryzu a mnam.Mimochodom ryzu som robila s kurkumou-odporucam.
@martul Lososa pokvapkáme citrónom, posolíme, pokoreníme a necháme odležať 3-4 hodinky. Na panvicu dáme trochu oleja a masla a lososa opečieme z oboch strán, potom ho vyložíme a udržujeme v teple. V tom výpeku /môžeme pridať ešte maslo/ opečieme nadrobno nakrájané rajčiny /pred krájaním ich ošúpeme - preliať horúcou vodou, keď sa mi nechce toľko babrať s rajčinami, kúpim od Podravky konzervu "rajčiny lúpané krájané" a prebehnem ich ponorným mixérom /, posypeme strúhaným syrom, zalejeme šľahačkovou smotanou a dochutíme korením /oregano alebo provensálske korenie, čier. korenie/. Prílohou môžu byť pečené zemiaky alebo aj pečená mix zelenina je výborná.
Dnes fazulova na sladko,zemiakove placky
Mliečna zemiaková polievka, rybie filé, zemiaková kaša
Kuracie stehna zapecene so zemiakmi a smotanou. Na spod plechu na kolieska zemiaky so solou a rascou. Na vrch kuracie stehna vykostene s korenim...a cele zaliat sladkou smotanou 🙂 Na konci zapiect este s postruhanym syrom. Minimalna namaha a maximalna chut 🙂
Ahojte ja som varila v nedeľu varenú zelenú špargľu, k tomu rybie pláty / tilapia a treska / na masle , čk, soľ, čerstvé oregano aj tymián, trošku granulovaného cesnaku , k tomu batátovo- zemiaková kaša a ako polievka hovädzí vývar s kopou zeleniny a s ryžou, a ako dezert boli veľhory tentokrát s vanilkovo gaštanovým krémom
@martul predjedlo nijaká nátierka s kolieskami bagetky, alebo plnené vajíčka.
polievka - smotanovokrémová špenátová polievka (hodí sa k lososu)
cesnak - nakrájať alebo nastrúhať
baby čerstvý špenát - obrať stonky
sladký zemiak - ošúpať a nastrúhať na hrubo (slúži na zahustenie polievky)
olej, maslo, soľ, voda, smotana na varenie (250ml)
Na oleji a masle opražíme cesnak (krátko), prihodíme opláchnuté, odkvapkané špenátové listy, ktoré chvíľu dusíme. Medzitým si dáme do osolenej vody variť nastrúhané zemiaky, ktoré keď zmäknú, prilejeme aj s vodou k špenátu. Ponorným mixérom všetko pomixujeme. Keď sa zdá, že bude príliš hustá, dolejeme vodu, smotanu, a keď treba, dochutíme soľou a necháme prevariť.
A už záleží len na aranžovaní jedál. Aj z obyčajných jedál sa dá vykúzliť pastvu pre oči.
Zemiakovy privarok uvarene vajicka, opecena spekacka
@martul keďže rodičia budú pravdepodobne 60-tníci, odporúčala by som, ako už vyššie radili -dobrá kuracia alebo morčacia polievka s rezancami, dobrá sviečková, knedľa, alebo kačka , hus /kačka je chutnejšia, hus ma viac mäsa, červená kapusta, knedľa, je to chutnejšie ako s lokšami, lokše sú naviac prácnejšie a "špinavšia" práca ako knedľa/ - žiadne opekáčky-grilovačky, losos a k tomu dobrý zákusok alebo torta, káva, prípitok /dobré vínko a zistila som, že starší ľudia majú radi likér, becherovku, amaretto. Niet nad klasiku. Manželovi všetko dobré prajem a nech sa hostina vydarí
Díky baby, asi stavím na také klasickejšie, polievka maso tak ako ste mi radili, nie je nás veľa, ale napr. lososom by som nás nenasýtila, asi sviečková, alebo kačka.
dakujem.
dnes som bola po dlhom case u nasich na obede a mali zemiaky pyre, masko a k tomu sampionova omacka, mnam, dobre to padne ked raz za cas nemusim varit
Pirohy s lekvárom, lekvárové pirohy http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/910-piro...
Tak dnes vyhrali obratene rezne a kaša 😀😀😀
langose 😎 s kyslou smotanou a struhanym syrom
struhana zeleninova polievka s haluskami, peceny kralik na slaninke, zemiakova kasa a kysle uhorky

@lucya87 berem gastrace a pridem na veceru 🙂 a poprosim si recept, mozno aj Tamca by cosi z toho zjedla 🙂