Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@katuska2709 nekukala som. 😊bolo to tam? Idem kuk na nete 😆
vcera fazulova sladka polievka, dnes pecienka s ryzou 😉
@lubica285 hej, dnes o tom rozpravali 😁 potom len nahoda
@karkana vyzera super 🙂
Dievcata poradte mi prosim co varit na vikend. Nemam ziadne napady. Starsia dcera je po crevnej viroze, takze ryzu, zemiaky, mrkvu a kuracie maso nechceme ani vidiet 🙂 Strukoviny, naduvaciu zeleninu a mlieko tiez este nechcem davat, granadyr sme mali min.tyzden, tak uz fakt neviem...
@stankapk my budeme mať zapekané cestoviny s brokolicou, nejakou mrazenou zeleninou, čo nájdem v mrazničke a možno do toho dokúpim aj klobásku..posypem strúhaným syrom, mozzarellou (podľa toho, ktoré nájdem v chladničke) a mňamka na svete 🙂
My dnes šalátová polievka a dukatove buchtičky 🙂
@karkana vyzerá dobre, môžem poprosiť recept?
@mily7 prísady : 350 ml vody, 1PL vrchovatú bravčovej masti ( masť používam do každého kysnutého cesta ak nemáš tak 80 ml oleja),1 žltko,2 lžičky soli,360 g hladke múky,280 g polohrubej múky (resp. ak mám doma celozrnnú alebo špaldovú tak 100g nahradím nimi),1 lžička cukru 20 g drožia. Vypracujem cesto, nechám cca 40min kysnúť potom rozdelím na 10ks tie vytvarujem do guličiek, potriem rozšľahaným bielkom narežem po povrchu na hviezdu ( alebo tescoma mám pomôcku na kaiserky(, posypem semiankami. nechám ešte cca 20min. kysnúť a pečiem na 220°C (teplovzdušná 200°C) asi 15 min. Sú mäkké aj na tretí deň, nie ako tie dopekané so supermarketov
Hrašková polievka,lekvárove pirohy.
vcera som bola na nakupe a kupila som pstruha, takze dnes na obed bude prstuh a asi spravim opekane zemiaky a zeleninovy salat ako priloha
U nas dnes bryndzove halusky☺️
Maslo so zeleninkou A ryza 😀 klasika
Plnené palacinky ( plnené natreté horčicou šunka plátkový syr zakrútime obalime ako rezne vyprazime na panvici)obalené v trojobale vyprážané a zemiaky zeleninová príloha veľmi dobre jedlo len dlksie sa pripravuje😊
šampiňonová polievka so zeleninou a rezancami, brokolica záparená a varené zemiaky poliate roztopeným maslom, uhorkový šalát
@taodvedla to je výborné jedlo, dcéra keď mala 12 rokov ho urobila podľa nejakej kuchárskej knižky. Išli sme s manželom z práce aj švagrina k nám, a ona kričí z okna, že nás pozýva na obed. Na stole super neporiadok - múka, strúhanka. Ona tie palacinky skladala do tvaru obĺžníka, varené zemiaky k tomu a jedna veľká misa uhorkového šalátu. Bolo asi 5 hodín a hovorí, že robí to od obeda s konštatovaním, že staršia sestra jej nechcela nič pomôcť. Skoro som spadla z nôh, krásne nám to na tanier naservirovala a bolo to veľmi dobré
dnes na veceru pre navstevu. 🙂
https://www.toprecepty.cz/recept/9613-pikantni-...
tak a po roku sme mali dnes vyprážanú bazu so zemiakmi 😉
@jachin akurát minule som to videla V casopise ako to chutí? ? A aké cesticko?
Kuracie rezne v jogurte http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1689-kur...
@lujzamisko my robíme palacinkové cesto, také trochu sladké jedlo.ale záleží aj od bazy, používam úplne dozretú a neumývam ju aby som nezmyla ten sladký peľ z nej. oplatí sa vyskúšať, nie je to náročné na prípravu.
Salatova polievka a losos na masle so zemiakmi 🙂
hrachová kaša s údeným stehnom- rolkou a domáce pečivo, lacné a výdatné jedlo, mám ešte v mrazáku domáci tvaroh a černice, tak ešte uvažujem aký dezert z neho upečiem 🙂
masko na štave s ryžou,brokolicova polievka

My dnes rychlovka vyprážaný syr, zemiaky tatárka