icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

matvejka125
12. máj 2016

My dnes rychlovka vyprážaný syr, zemiaky tatárka

lubica285
12. máj 2016

@katuska2709 nekukala som. 😊bolo to tam? Idem kuk na nete 😆

elienocka
12. máj 2016

vcera fazulova sladka polievka, dnes pecienka s ryzou 😉

katuska2709
12. máj 2016

@lubica285 hej, dnes o tom rozpravali 😁 potom len nahoda

karkana
12. máj 2016

dnes koložvárska a perníkový závin s lekvárom orechami a brusnicami 🙂

simonnka2014
12. máj 2016

@karkana vyzera super 🙂

mily7
12. máj 2016

@rendicka prosím ako robíš kaiserky?ďakujem.ja dnes domaci chlieb a brokolicovu polievku.zajtra zemlovku.

stankapk
13. máj 2016

Dievcata poradte mi prosim co varit na vikend. Nemam ziadne napady. Starsia dcera je po crevnej viroze, takze ryzu, zemiaky, mrkvu a kuracie maso nechceme ani vidiet 🙂 Strukoviny, naduvaciu zeleninu a mlieko tiez este nechcem davat, granadyr sme mali min.tyzden, tak uz fakt neviem...

lentilka46
13. máj 2016

@stankapk my budeme mať zapekané cestoviny s brokolicou, nejakou mrazenou zeleninou, čo nájdem v mrazničke a možno do toho dokúpim aj klobásku..posypem strúhaným syrom, mozzarellou (podľa toho, ktoré nájdem v chladničke) a mňamka na svete 🙂

ajkava
13. máj 2016

@stankapk môže papať aj hovädzinu a k tomu jej urob napr. ryžové cestoviny.

danielik23
13. máj 2016

My dnes šalátová polievka a dukatove buchtičky 🙂

danielik23
13. máj 2016

@karkana vyzerá dobre, môžem poprosiť recept?

rendicka
13. máj 2016

@mily7 prísady : 350 ml vody, 1PL vrchovatú bravčovej masti ( masť používam do každého kysnutého cesta ak nemáš tak 80 ml oleja),1 žltko,2 lžičky soli,360 g hladke múky,280 g polohrubej múky (resp. ak mám doma celozrnnú alebo špaldovú tak 100g nahradím nimi),1 lžička cukru 20 g drožia. Vypracujem cesto, nechám cca 40min kysnúť potom rozdelím na 10ks tie vytvarujem do guličiek, potriem rozšľahaným bielkom narežem po povrchu na hviezdu ( alebo tescoma mám pomôcku na kaiserky(, posypem semiankami. nechám ešte cca 20min. kysnúť a pečiem na 220°C (teplovzdušná 200°C) asi 15 min. Sú mäkké aj na tretí deň, nie ako tie dopekané so supermarketov

miska030
13. máj 2016

Hrašková polievka,lekvárove pirohy.

klarisa6
13. máj 2016

vcera som bola na nakupe a kupila som pstruha, takze dnes na obed bude prstuh a asi spravim opekane zemiaky a zeleninovy salat ako priloha

krajco
13. máj 2016

U nas dnes bryndzove halusky☺️

lujzamisko
13. máj 2016

Maslo so zeleninkou A ryza 😀 klasika

taodvedla
13. máj 2016

Plnené palacinky ( plnené natreté horčicou šunka plátkový syr zakrútime obalime ako rezne vyprazime na panvici)obalené v trojobale vyprážané a zemiaky zeleninová príloha veľmi dobre jedlo len dlksie sa pripravuje😊

mijo53
13. máj 2016

šampiňonová polievka so zeleninou a rezancami, brokolica záparená a varené zemiaky poliate roztopeným maslom, uhorkový šalát

mijo53
13. máj 2016

@taodvedla to je výborné jedlo, dcéra keď mala 12 rokov ho urobila podľa nejakej kuchárskej knižky. Išli sme s manželom z práce aj švagrina k nám, a ona kričí z okna, že nás pozýva na obed. Na stole super neporiadok - múka, strúhanka. Ona tie palacinky skladala do tvaru obĺžníka, varené zemiaky k tomu a jedna veľká misa uhorkového šalátu. Bolo asi 5 hodín a hovorí, že robí to od obeda s konštatovaním, že staršia sestra jej nechcela nič pomôcť. Skoro som spadla z nôh, krásne nám to na tanier naservirovala a bolo to veľmi dobré

taodvedla
13. máj 2016

@mijo53 to máte veľmi šikovnu dcéru muselo byt krasne prekvapenie. Aj unas ho mame radi len škoda ze je časovo náročne😊

myjusiatko
13. máj 2016
jachin
13. máj 2016

tak a po roku sme mali dnes vyprážanú bazu so zemiakmi 😉

suve99
13. máj 2016

@mijo53 ...ja robím podobne, ale inak...spravím palacinky s pažítkou, upečené potriem postrúhanou Nivou a pretlačeným cesnakom...poskladám na štvrtku..obalím v trojobale, vypražím..vynikajúce i studené
..inak, dcérka je šikulka, môžeš byť na ňu hrdá...

lujzamisko
13. máj 2016

@jachin akurát minule som to videla V casopise ako to chutí? ? A aké cesticko?

slimstar
13. máj 2016
jachin
13. máj 2016

@lujzamisko my robíme palacinkové cesto, také trochu sladké jedlo.ale záleží aj od bazy, používam úplne dozretú a neumývam ju aby som nezmyla ten sladký peľ z nej. oplatí sa vyskúšať, nie je to náročné na prípravu.

majdus
13. máj 2016

Salatova polievka a losos na masle so zemiakmi 🙂

rendicka
14. máj 2016

hrachová kaša s údeným stehnom- rolkou a domáce pečivo, lacné a výdatné jedlo, mám ešte v mrazáku domáci tvaroh a černice, tak ešte uvažujem aký dezert z neho upečiem 🙂

simonnka2014
14. máj 2016

masko na štave s ryžou,brokolicova polievka