Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Slivkove gulky so zem.cesta a spaldovej muky s makom a poliate maslom😋
Slepačí vývar a stroganov z bravčového mäsa
Zeleninova polievka s krupami,dolky z celozrnej muky a s cucoriedkovo jahodovym dzemom,na zajtra si chystam pudingovo ovocnu tortu(zaklad piskotove cesto,pudingovy krem s maslom,ovocie,zelatina z ovocnej stavy co zostane po zavaranom ovoci),a obed budu kuracie plnene rezne so syrom a kasou +obloha z cerstvej zeleniny
Svokra robila kuraciu polievku a maso. Ja som spravila tekvicovy privarok,uvarila vajcia,k tomu chlieb a mali sme vyrieseny sobotnajsi obed.
Brokolicova polievka, lievance
Nečitala som vsetky stranky s tipmi, ale pridam par mojich
- mexicka fazula (klobaska na cibulke, leco a konzerva cervenej fazule v paradajkach), k tomu chlieb, ryza
- na špajlu napichnem vsetko co najdem ( slanina, cibula, klobaska ci slovenska tocena, paprika), urobim cesto z vajec a muky a vyprszim, kaša
- granadiersky pochod
- v obchode kupim take mini fasirky, bud ich len v rure zohrejem alebo urobim para.omacku a zemiaky
- kusky masa potriem horčicou, obalim v hl. muke s cerv. paprikou, oprazim, dam do misy, podlejem, hodim kusy cibule a upeciem v rure, zemiaky
Inak milujeme vsetky polievky nakyslo.
Ked mi napadne viac, pošlem.
hŕstková polievka, šúlance s makom
zajtra rezne s ryžou, žĺtkové rezy
SÝROVO-ČESNEKOVÉ MUFFINY
Suroviny :
strouhaný tvrdý sýr 350 g (např.250 g eidamu, 100 g nivy)
polohrubá mouka 250 g
mléko 250 ml
rozpuštěné máslo 60 g
prášek do pečiva 2 lžičky
vejce 2 ks
stroužky česneku 3 ks
sůl asi 2 lžičky
Postup :
Nahrubo nastrouhaný sýr smícháme s moukou, do které jsme vmíchali prášek do pečiva. Přidáme sůl, vejce, mléko, rozpuštěné máslo a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme. Vznikne nám husté těsto.
Pomocí lžíce těstem plníme plech na muffiny, vymaštěný sádlem. Dáváme skoro plné důlky.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů, asi 25 minut.
hovädzí vývar,zemiakové pyré, hovädzie plánky v rajčinovej omáčke
Krémová cesnaková polievka, guláš s fazuľou a sezamové pagáče
Vyvar, pecene kura kapusta , knedľa, rebarborovy kolac
HRNKOVÉ MRKVOVÉ MUFFINY
Suroviny :
(hrnek 250 ml)
vejce 1 ks
cukr třtinový (krystal) 1 hrnek
mléko 1 hrnek
olej 1/2 hrnku
polohrubá mouka 2 hrnky
prášek do pečiva 1 ks
mrkev 3 ks (středně velké)
Postup :
Rozšleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke směsi. Promícháme.
Mrkev nastrouháme najemno a přimícháme ručně k těstu.
Plníme skoro plné důlky v muffinovém plechu, který jsme vymazali sádlem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.
My sme dojedli slepaciu polievku, spravila som pre masiarov maso s korenim kura 7bylin,sebe tekvicu opecenu a k tomu pseno a cvikla - uvarena,nakrajana a pokvapkana citronom.
Syrové a oškvarkové pagáčiky recept http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1687-syr...
granadýr s uhorkou
Obratene rezne a zemiaky pecene v supke v rure.k tomu kukuricka a hrasok
malemu brokolicova kremova
vcera omacka z hlavkoveho salatu s koprom a vajickom + skladane zemiaky
dnes cestovinovy salat, zajtra zemiakove placky
kedze manzel nepochopil a namiesto klasickeho zeleru kupil stonkovy, tak sa mi podarila vynikajuca kremova polievka z neho. orestovala som na masle nakrajany stonkovy zeler, supla nakrajanu mrkvu, pertzlen, cesnak, ochutila kari trochu dalo fajn smak|, povarila, zmixovala, trochu smotany a vysledok je velmi chutny. z t ych voni vonia cely byt
Slimaky vajce sunka syr bazalka rajcinky
Fasirky z mleteho masa, zemiaky, tatarska
bryndzove halusky a vyvar hovadzi 🙂

hrášková polievka, zemiaková kaša a kurací rezeň,uhorkový šalát 🙂