Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Langoše a kyslá fazuľka. To by sme jedli aj od rána do večera každý deň 🙂
Špenátová polievka a bravčové na šťave s ryžou a zeleninou na pare 😊☺
vývar s pečeňovými haluškami, vyprežené kura ryža, uhorkový šalát
slepačia polievka, plnená paprika so zemiakmi
Stv: lievance z ovsenych vlociek, kuraci vyvar, uvarene maso z polievky s fazulou a kukuricou v pikantnej rajc. omacke +ryza
Pia: dojedanie vyvar, kapustnica, falafel + nove zemiaky s vnatkou, pstruh peceny v alobale
So: dojedanie + cierna fazula s bulgurom a sampionmi- redkovkoo-uhorkovy salat + cviklove brownie +
avokadova natierka+ opat pstruh
Vietnamsku polievku pho-bo
Pre mna cestoviny s kyslou smotanou a vanilkovym cukrom 😊
akurát sme sa pred chvílkou naobedovali 🙂 čo iné ako najlepšie slovenské domáce halušky 🙂 🙂 🙂
rizoto a brokolicova polievka
ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU
Suroviny těsto:
mléko 350 ml
olej 50 ml
vejce 1 ks
mouka polohrubá 550 g
cukr mletý 2 lžíce
sůl 1/2 lžičky
sušené droždí 2 lžičky
Ostatní suroviny :
švestky ( vypeckované, půlené ) asi 1 - 1,5 kg
cukr krystal 4 lžíce
vanilkový cukr 1 ks
mletá skořice 1 lžička
Suroviny posýpka :
polohrubá mouka 150 g
mletý cukr 100 g
máslo 125 g
Postup :
Suroviny na těsto dáme do pekárničky a ta nám vymísí a vykyne těsto.
Mezitím si připravíme drobenku - rukama smícháme suroviny na drobenku. Musí nám vzniknout drobivá směs.
Vykynuté těsto rukama roztlačíme na plech s pečícím papírem. Poklademe hustě švestkama. Posypeme krystalovým a vanilkovým cukrem a mletou skořicí.
Zasypeme hustě drobenkou a necháme ještě aspoň 10 minut nakynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut.
My sme mali dnes tieto špagety s bleskovým olivovým pestom. Je to presne taký ten recept na horúce letné dni, keď chcete pri sporáku stáť čo najmenej. U nás bolo dnes už 30 stupňov, tak to prišlo vhod 🙂 Recept je tu: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2016/06/spage...
kôprovka so zemiakmi , fašírkou a vareným vajíčkom
peciem pernik s pernikovym korenim. pouzila som recept co bol na obale pernikoveho korenia ale podla toho co tam malo byt by mi z toho nikdy nevznikla hmota ako co je na obrazku. som to teraz kombinovala vseljako s inym receptom - hlavne tam isla aj tekutina.
aky je vas recept kde pridate pernikove korenie?
vývar, pečené kura,zemiaky,kompot, mafinny
Paradajkova polievka si syrom a panenka do smotanovou omackou a pecenymi zemiakmi salat a dezer rychli kakaovy kolac
My dnes plnené kuriatko s ryžou, so slivkovým a marhuľovým kompótom a slížikovú polievku 🙂 a poodbede sme si urobili miesto koláčiku len čokoládový puding 🙂
Šampionová polievka na kyslo...chlpaté(obrátené) rezne pečené v trube s ryžou a k tomu hlávkový šalát 😉
naša večera zapekanka
Platky masa na plechu nato som dala sampinony so syrom tavenym a cibulou-toto som si oprazila najskor na panvici,nato som nastruhala vrstvu eidamu,nato sunku a zaliala slahackovou smotanou a k tomu ryza a hlavkovy salat a zajtra bude kysla fazulova s udenymi rebrami a domace osuchy
@karkana A čo to je to šlo nie žrádlo ak sa môžem popytat?
zeleninová polievka, vajíčkové cestoviny, kečup
parené buchty lekvárové a nutelové s kokosom 🙂 sme sa zalizovali az za usami. Niet nad domace parene buchty, tak ako aj niet na domacu knedlu. Polievocka nam zostala este zo vcera.
Tvarohové lievance z plechu http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1712-tva...

Salatova polievka na kyslo a spenatove halusky so syrom a slaninou