Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Prosím vás poraďte chcela.by som.skusit kuskus ale.na sladko niečo med ... poradte
@lujzamisko - ja jedávam kuskus a bulgur zásadne na slano /nie som moc na sladké 😉 /, ale myslím si, že keď si pripravíš kuskus a po vychladnutí zmiešaš napr. s jahodami, pomarančom, granátovým jablkom, pridáš med + citrónovú šťavu nič nepokazíš...ovocie môžeš obmieňať podľa chuti, či sezóny..+ pridaj čerstvú mätu...
dnes pstruh lososovity na masle,cesnaku a bylinkach,pecene zemiaky s cuketou a cervenou paprikou 😝
@suve99 a ako potom pripraviť ten kuskus ked vacsinu co som citala tak.s.vyvaru
@lujzamisko - ja vývar nikdy nepoužívam...normálne priveď vodu k varu, jemne osoľ, zalej kuskus a nechaj nabobtnať, nechaj vychladnúť..... ja si potom pridávam rôznu čerstvú zeleninu, soľ, MČK..trochu oleja....je to taký jemný zeleninovo-kuskusový šalát...tak Ty si urob ovocný...bude dobrý... 😉
@suve99 Ďakujem
@lujzamisko - niet začo... ja všetko počas prípravy ochutnávam a pridávam podľa svojej chute a nálady 😉 😀
Zeleninova polievka, cuketove placky
@panda2000 Náš najrecept na langoše.Uvidíš, sú výborné. 🙂 500g hladká múka,1kocka/42g/ droždie,pol polievkovej lyž.kr.cukor,3-4PL soľ,400ml vlažné mlieko.Cesnak,olej al.masť.Všetko nech má izbovú teplotu.Najprv spravím droždie,klasicky:droždie,kr.cukor,hl.múka,mlieko.Zakryjem a šup na teplé miesto.Preosejem do misy hl.múku,pridám soľ,kry.cukor.Keď už kvások pomaly vyteká z misky,tak nalejem do múky.Nejaký tvoj šikovný pomocník pomaly,pri stálom miesení ,prileje vlažné mlieko.Najprv polovičku,potom zbytok.Miesim 15-20 minút.Keď sa vytvoria bublinky,je to na 120%.Čím viac bubliniek,tým lepšie.Zakryjem utierkou a dám na teplé miesto cca.40 min.Musí nakysnúť min.dvojnásobok.Medzitým ošúpem 4 mesiačiky cesnaku,pretlačím a jemne podusím na masti.Pozor ľahko prihoríNachystám hlbokú panvicu,nalejem olej asi do 2cm výšky a zapálim.Cesto už vykyslo,šup na dosku a nakrájam asi veľkosti mandariniek.Vaľkaním,nestrácam čas.Prstami jemne rozťahujem do požadovaného tvaru.Stred musí byť tenšie,ako okraje.Vydličkou popichám a do horúceho oleja.Cesto musí plávať.Do zlatova z každej strany.Hotové omastím s cesnakom,príp.lekvár,kečup,syr...Dobrú chuť. 😉
rezne s ryzou,brokolicova polievka
Zeleninová polievka, brusnicové lievance
polievka zo zajaca, tvarohové slíže
tekvicový prívarok s mäsom na šťave...karfiolová polievka.. 😉
Dnes nám obed chutil
hríbová polievka s rezancami a zeleninou, prekladané kelové listy /medzi listami mleté mäso, ryža/ zaliate sladkou smotanou s rozšľahaným vajíčkom a strúhaným syrom a dusené, môže dať aj zapiecť, nové mastené zemiaky na kocky, uhorkový šalát,
šošovicová polievka, špíz
segedinsky gulas-parena knedla
Strapačky s kyslou kapustou
naša večera bábovka s hrozienkami
No my este spagety zo vcera,ale dnes mi moja zlata svokricka priniesla svieckovu na zajtra,aby som nemusela varit 😉 juch
dnes granadír a smotanová cesnačka. zajtra sa doje cesnačka a spravím kuracie prsia na kari na smotane a k tomu ryžu a hranolky.. mňam, normálne sa na to teším.. a asi konečne spravím kinder mliečny rez, ešte som ho nikdy nerobila, ale chystám sa nato už fakt dlho..
DOMÁCÍ ČOKOLÁDA MARGOT
Suroviny :
sušenky Marina 3 balíčky (300 g)
strouhaný kokos 200 g
rumová esence 1 flaštička
voda 150 ml
cukr krystal 300 - 350 g
máslo 100 g
kvalitní čokoláda na vaření 300 g
100%-ní tuk
Postup :
Sušenky pomeleme v mixéru a vysypeme do větší mísy. Přidáme kokos a rumovou esenci - pořádně promícháme.
V kastrolku si dáme svařit vodu s cukrem - vaříme asi 5 minut. Potom hned horké vylejeme do mísy k ostatním surovinám a zase důkladně promícháme.
Do horké směsi hned přidáme máslo z ledničky a necháme ho v ní rozpustit a promícháme.
Ve vodní lázni roztopíme čokoládu a tuk.
Do menšího pekáčku dámě potravinovou fólii. Na dno pekáčku rozetřeme tenkou vrstvu čokolády a necháme ztuhnout v ledničce.
Na ztuhnutou čokoládu rukama rovnoměrně roztlačíme sušenkovo-kokosovou směs. Nahoru rozetřeme zbytek čokolády a dáme zase ztuhnout do ledničky.
Krájíme na kousky a vychutnáváme 🙂
mliečna šošovicová polievka, slovenský zemiakový šalát, vyprážaná ryba, čerešňová bublanina
segedín s knedľou, mäso na šťave s hráškom, ryža, uhorka
zeleninovu polievku -gyros salat kuracie rezne hranolky
Večera : domáca pizza a ceresnova bublanina a Jedalny lístok na nový týždeň pondelok : dojedanie že nedele utorok: hrachova polievka a sulance s makom streda : sosovicovy prívarok s parkom a chlieb štvrtok : zeleninova polievka so zemiakmi bravcove mäso na dubakoch a zemiaková kasa piatok:parkova polievka francúzske zemiaky a babovka s hrozienkami sobota "slepacia polievka domáce rezance a rezance s tvarohom a kyslou smotanou nedeľa : plnená kapusta, slepacia polievka vysmazane bravcove rezne zemiakovy šalát koláče torta - keďže budeme oslavovat
@feriha01 Prepac, ale neda mi nezareagovat. Tvoj jedalny listok pozostava viac menej Len z muky, zemiakov, bravcoveho masa a udenin. Si tehotna mozno je najvyssi cas porozmyslat, ako by malo vyzerat zdrave a hlavne vyzivovo hodnotne stravovanie, uz teraz ovplyvnujes zdravie svojho babatka, v tvojej strave je kopec skrobov, cukru, malo zeleniny, ziadne ryby ci biele maso. Este raz neber to v zlom, chcela som ta len upozornit, mozno si si to pri zostavovani jedalnicka nevsimla.

viacere tu spomínate langose.. mate dobry recept? dajte prosim.. dakujem za tip🙂