icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

panda2000
17. jún 2016

viacere tu spomínate langose.. mate dobry recept? dajte prosim.. dakujem za tip🙂

lujzamisko
17. jún 2016

Prosím vás poraďte chcela.by som.skusit kuskus ale.na sladko niečo med ... poradte

suve99
17. jún 2016

@lujzamisko - ja jedávam kuskus a bulgur zásadne na slano /nie som moc na sladké 😉 /, ale myslím si, že keď si pripravíš kuskus a po vychladnutí zmiešaš napr. s jahodami, pomarančom, granátovým jablkom, pridáš med + citrónovú šťavu nič nepokazíš...ovocie môžeš obmieňať podľa chuti, či sezóny..+ pridaj čerstvú mätu...

kim12345
17. jún 2016

dnes pstruh lososovity na masle,cesnaku a bylinkach,pecene zemiaky s cuketou a cervenou paprikou 😝

lujzamisko
17. jún 2016

@suve99 a ako potom pripraviť ten kuskus ked vacsinu co som citala tak.s.vyvaru

suve99
17. jún 2016

@lujzamisko - ja vývar nikdy nepoužívam...normálne priveď vodu k varu, jemne osoľ, zalej kuskus a nechaj nabobtnať, nechaj vychladnúť..... ja si potom pridávam rôznu čerstvú zeleninu, soľ, MČK..trochu oleja....je to taký jemný zeleninovo-kuskusový šalát...tak Ty si urob ovocný...bude dobrý... 😉

lujzamisko
17. jún 2016

@suve99 Ďakujem

suve99
17. jún 2016

@lujzamisko - niet začo... ja všetko počas prípravy ochutnávam a pridávam podľa svojej chute a nálady 😉 😀

matvejka125
17. jún 2016

Zeleninova polievka, cuketove placky

misela36
17. jún 2016

@panda2000 Náš najrecept na langoše.Uvidíš, sú výborné. 🙂 500g hladká múka,1kocka/42g/ droždie,pol polievkovej lyž.kr.cukor,3-4PL soľ,400ml vlažné mlieko.Cesnak,olej al.masť.Všetko nech má izbovú teplotu.Najprv spravím droždie,klasicky:droždie,kr.cukor,hl.múka,mlieko.Zakryjem a šup na teplé miesto.Preosejem do misy hl.múku,pridám soľ,kry.cukor.Keď už kvások pomaly vyteká z misky,tak nalejem do múky.Nejaký tvoj šikovný pomocník pomaly,pri stálom miesení ,prileje vlažné mlieko.Najprv polovičku,potom zbytok.Miesim 15-20 minút.Keď sa vytvoria bublinky,je to na 120%.Čím viac bubliniek,tým lepšie.Zakryjem utierkou a dám na teplé miesto cca.40 min.Musí nakysnúť min.dvojnásobok.Medzitým ošúpem 4 mesiačiky cesnaku,pretlačím a jemne podusím na masti.Pozor ľahko prihoríNachystám hlbokú panvicu,nalejem olej asi do 2cm výšky a zapálim.Cesto už vykyslo,šup na dosku a nakrájam asi veľkosti mandariniek.Vaľkaním,nestrácam čas.Prstami jemne rozťahujem do požadovaného tvaru.Stred musí byť tenšie,ako okraje.Vydličkou popichám a do horúceho oleja.Cesto musí plávať.Do zlatova z každej strany.Hotové omastím s cesnakom,príp.lekvár,kečup,syr...Dobrú chuť. 😉

simonnka2014
17. jún 2016

rezne s ryzou,brokolicova polievka

jachin
18. jún 2016

Zeleninová polievka, brusnicové lievance

jukov
18. jún 2016

polievka zo zajaca, tvarohové slíže

motiilik
18. jún 2016

tekvicový prívarok s mäsom na šťave...karfiolová polievka.. 😉

panda2000
18. jún 2016

@misela36 velmi pekne dakujem, urcite vyskusam 🙂

mijo53
18. jún 2016

Dnes nám obed chutil
hríbová polievka s rezancami a zeleninou, prekladané kelové listy /medzi listami mleté mäso, ryža/ zaliate sladkou smotanou s rozšľahaným vajíčkom a strúhaným syrom a dusené, môže dať aj zapiecť, nové mastené zemiaky na kocky, uhorkový šalát,

m_ij_ka
18. jún 2016

šošovicová polievka, špíz

frotta
18. jún 2016

segedinsky gulas-parena knedla

celka12
18. jún 2016

Strapačky s kyslou kapustou

m_ij_ka
18. jún 2016

naša večera bábovka s hrozienkami

emarekova
18. jún 2016

No my este spagety zo vcera,ale dnes mi moja zlata svokricka priniesla svieckovu na zajtra,aby som nemusela varit 😉 juch

raza
18. jún 2016

dnes granadír a smotanová cesnačka. zajtra sa doje cesnačka a spravím kuracie prsia na kari na smotane a k tomu ryžu a hranolky.. mňam, normálne sa na to teším.. a asi konečne spravím kinder mliečny rez, ešte som ho nikdy nerobila, ale chystám sa nato už fakt dlho..

trudka4
18. jún 2016

DOMÁCÍ ČOKOLÁDA MARGOT

Suroviny :
sušenky Marina 3 balíčky (300 g)
strouhaný kokos 200 g
rumová esence 1 flaštička
voda 150 ml
cukr krystal 300 - 350 g
máslo 100 g
kvalitní čokoláda na vaření 300 g
100%-ní tuk

Postup :
Sušenky pomeleme v mixéru a vysypeme do větší mísy. Přidáme kokos a rumovou esenci - pořádně promícháme.
V kastrolku si dáme svařit vodu s cukrem - vaříme asi 5 minut. Potom hned horké vylejeme do mísy k ostatním surovinám a zase důkladně promícháme.
Do horké směsi hned přidáme máslo z ledničky a necháme ho v ní rozpustit a promícháme.
Ve vodní lázni roztopíme čokoládu a tuk.
Do menšího pekáčku dámě potravinovou fólii. Na dno pekáčku rozetřeme tenkou vrstvu čokolády a necháme ztuhnout v ledničce.
Na ztuhnutou čokoládu rukama rovnoměrně roztlačíme sušenkovo-kokosovou směs. Nahoru rozetřeme zbytek čokolády a dáme zase ztuhnout do ledničky.
Krájíme na kousky a vychutnáváme 🙂

raza
18. jún 2016

@trudka4 mňam, aké to je? naozaj to pripomína klasickú margotku?

jukov
19. jún 2016

mliečna šošovicová polievka, slovenský zemiakový šalát, vyprážaná ryba, čerešňová bublanina

m_ij_ka
19. jún 2016

segedín s knedľou, mäso na šťave s hráškom, ryža, uhorka

frotta
19. jún 2016

zeleninovu polievku -gyros salat kuracie rezne hranolky

trudka4
19. jún 2016

@raza tak dcera tvrdila, že kdybych jí zavázala oči šátkem a dávala ji tuhle Margotku zkusit, tak to nerozezná od kupované.

feriha01
19. jún 2016

Večera : domáca pizza a ceresnova bublanina a Jedalny lístok na nový týždeň pondelok : dojedanie že nedele utorok: hrachova polievka a sulance s makom streda : sosovicovy prívarok s parkom a chlieb štvrtok : zeleninova polievka so zemiakmi bravcove mäso na dubakoch a zemiaková kasa piatok:parkova polievka francúzske zemiaky a babovka s hrozienkami sobota "slepacia polievka domáce rezance a rezance s tvarohom a kyslou smotanou nedeľa : plnená kapusta, slepacia polievka vysmazane bravcove rezne zemiakovy šalát koláče torta - keďže budeme oslavovat

sisaka
19. jún 2016

@feriha01 Prepac, ale neda mi nezareagovat. Tvoj jedalny listok pozostava viac menej Len z muky, zemiakov, bravcoveho masa a udenin. Si tehotna mozno je najvyssi cas porozmyslat, ako by malo vyzerat zdrave a hlavne vyzivovo hodnotne stravovanie, uz teraz ovplyvnujes zdravie svojho babatka, v tvojej strave je kopec skrobov, cukru, malo zeleniny, ziadne ryby ci biele maso. Este raz neber to v zlom, chcela som ta len upozornit, mozno si si to pri zostavovani jedalnicka nevsimla.