Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte, mám na víkend vymyslené menu, koláč, cesnaková krémová polievka a hlavný chod je problém, chcem ryžu, uhorkový šalát a nejaké zapečené mäso k tomu. Máte prosím niečo overené? ako pripraviť to mäso, aby sa hodilo k šalátu? a niečo rýchle 😀
ďakujem za rady
mame vo zvyku ze v piatok mavame vacsinou sladky obed tak dnes to budu parene buchty plnene lekvarom a na vrch granko a rozpustene maslo..polievku dnes asi vynechavam🙂
Polievku z hokaido tekvice a zeleninový šalát s kuracím maslo.
ahojte ja som sa snažila ulievať celý týždeň, takže akurát polievka netradičná - na bravčovo, zemiakovo hokaidová - len som na cibuľke podusila bravčové kúsky s nakrájanými zemiakmi a nakrájanou hokaido zaliala vodou a nechala uvariť , len osolené a okorenené a bola tak vynikajúca , že nič iné som tam nedávala ..... druhé bola zapekaná brokolica naukladala som brokolicu na to som navrstvila udusenú cibuľu so slaninkou s majoránom , korením a soľou a zaliala laktofree šľahačkou s vajíčkami rozmiešanou na to kopu syra a zapiecť
včera mi svokrička dala mäsovocuketové karbonátky a oblanšírovanú zelenú strukovú fazuľku
dnes teda len niečo jednoduché asi len ryby na prírodno , alebo v cestíčku k tomu zemiačky a kopu šalátu zeleninového
@takacovama no so šalátom by asi súhlasil ak by na vrchu mal steak ako pol hlavy hehehehehehehehh
Cesnaková polievka, kelový prívarok so špekačkou
@alchemilkazltozelena inak robila som tu cicerovu polievku a je fakt super...vsetkym chutila este raz dakujem
Dnes kmínová polievka so zeleninou a haluškami, strapačky s bryndzou po dlhom čase, ale boli dobré
Tagliatele s pestom na sarlotke a mrkve s porkom.vyborne.mrkva je ale nakrajana na sposob wook a max tri mensie. Alebo spagety na olivovom oliji a cesnaku.velmi jednoduche.velmi chutne.
@moni244 urob si hovadzi rofbit.ci ako sa to pise. Telaciu.svieckovu alebo predne v kuse pomazes olivovym olejom nakorenis len ciernym korenim a solou.prudko oprazis ten kus masa.ja aj tak kilo dam naraz z kazdej strany a das do janskeho skla s tym vypekom piect na dve hodiny na 200C a tretiu dopekammtak na 250 C...mado sa az rozpadava.takw jhw lahodne☺
Fazulovy privarok s udenym 😉 🙂
@ikuska31 nemas za co 🙂
Fazulova polievka s udenym kolenom, cuketovo zemiakove placky
guláš, dukátové buchtičky
paradajkova polievka,granadir, a dnes po prvy krat som robila hroznovy dzem
Losos na koprovej omáčke 🙂
@moni244 ahoj vyskúšaj toto : plátky krkovičky naklepeš osolíš okoreníš obalíš v múke opečieš na panvici a jednu stranu potrieš horčicou poukladáš na pekáč horčicou hore podleješ a udusíš pred koncom nastrúhaš kyslú uhorku dáš na každý plát krkovičky a na vrch plátok syra zapečieš a je to božské spoja sa chute a ideálne k ryži
Hranolky s vyprazanym syrom,gordon blue-kuracie plnene syrom sunkou v trojobale so zemiak.kasou,francuzske zemiaky s klobaskou,sosovicova polievka na kyslo,a dnes som robila spagety-na masle som oprazila cibulku slaninku sampinony cuketu sol korenie,podliala riadne vodou so spagiet na koniec pridala chery paradajky a nakrajanu mozarelu a vsetko to spojila a premiesala so spagetami.
hŕstková polievka, šúľance s tvarohom
guláš... francúzke zemiaky s domácou tataskou..

Bábovka z ovsených vločiek http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1846-bab...