Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Vyvar z diviaka a peceny diviak 😄
Ahojte vie niektora z vas ako urobit cokoladovy milk shake ?
Dakujem.
tak vygoogli nieco ine
Napisala som ako by som ho ja urobila, neviem ako sa robi
Grilovaná kuracia cigánska http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/495-gril...
Tak my dnes morcaci vyvar...a pecene morcacie stehno, knedla a kapusta..Zajtra nevarim, zostalo.huraaaaa😉
mozem sa spytat,ako dlho pred dokoncenim dusenych hovadzich reznov sa pridavaju sampiony?dik za rychlu odpoved
Dneska slepacia polievka a kuracie prsia so zemiakmi a kompotom
hovädzí vývar s písmenkami a jahňacie dusené na zelenine s maslovými zemiakmi 😀
včera a dnes - fazuľová polievka z veľkých strakatých fazuľ (také boli tvrdé a to sa močili celú noc, že sme druhý chod mali o 2 hod.skôr 🙂 ), druhé pečené údené koleno s opekanými zemiakmi
Posledne jedla u nas - biela fazulova polievka, salam v cesticku, zemiakova kasa. Slivkove a tvarohove gule. Bravcove maso na leci na plechu. Vcera rezne a salat zemiakovy. Niekedy mi to vyjde, taky "tazky" tyzden, dnes nic nevarim s zajtra len nejake cestoviny.
Kuraci perkelt kolienka zajtra teda dnes karfiol ako mozocek zemiakova kasa
Pred par dnami som robila vynikajuci parizsky salat
naše raňajky smotanovo karamelový jogurt, rohlík 🙂
☆ Kuracie masko na cukete s tarhonou ☆
@karkana dobry tip, dnes urobim
este ze cez vikend boli na dedine odkial pochadza moja starka hody a nabalila nam jedlo snad aj na cely tyzden :D takze este dojedame rezne a majonezovi salatik🙂
Dnes dojeme hlavne z nedele ešte lebo včera tatik chcel ine a spravím brokolicovu polievku

GRILOVANÁ PANENKA, AMERICKÉ BRAMBORY A HOLANDSKÁ OMÁČKA
Holandská omáčka za 2 minuty hotová :
vaječný žloutek 4 ks
mletý pepř 2 špetky
sůl 1 čajová lžička
máslo 200 g
citronová šťáva 2 čajové lžičky
Postup :
Žloutky , pepř, sůl a citronovou šťávu dáme do nádoby vhodné k mixování tyčovým mixérem (úzká, vysoká).
Máslo rozpustíme a přivedeme k bodu varu.
Suroviny v nádobě začneme mixovat a za stálého mixování přilejeme horké máslo. Mixujeme do zhoustnutí omáčky. Hned podáváme.