Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@hyta hej pridám 😉
@martinakikova Ďakujem, teším sa.
Takže budeme potrebovať na ,,cikanske rizky" 😀 500kg kuracích pŕs,5 viecich cibul, 1lzicka soli,1lzicka červené papriky, 1 lzicka karri koreni, 1lzicka pepre ,1 lzice sójové omáčky ,4lzice solamylu ,2lzice oleje a 5 vajec ... Kuracie prsia nakrajet na kocky alebo nudlicly, cibuľku ties na kocky, a vsechno dáme do jedne misky ,úplne všetko smichame a necháme v chladničke odležať nejlepe cez noc, smažíme jak nalesniky mnam prajem dobrú chuť
Fazulova nasladko ( so zeleninou, kolenom), chlieb
@kendova_anna hneď by som ti poslala a dala si kávičku taktiež 🙂
u nás fazuľová so zeleninou a haluškami a zapekané cestoviny ˇ(paradajková omáčka, cuketa, bešamel..)
dnes by som chcela spravit nieco bezmasite, ale vobec neviem co:/ Nic ma nenapada, poradte nejaky dobry a lahky recept bez masa ale nie na sladko, skor nieco slane by som si dala
@senan ja idem vysmazat karfiol 🙂
@senan - palacinky si robím z hladkej múky, mlieka, oleja, trochu minerálky, 3-4 vajíčka, osolím a pridám napr. posekanú pažítku - cesto má byť hustejšie, upečiem palacinky.... Plním napr. poduseným špenátom a syrom, vložím do zapekacej misy, polejem smotanou s postrúhaným syrom a zapečiem... Ale úplne super sú, keď ich naplním postrúhanou Nivou a pretlačeným cesnakom, zložím na štvrtinky, obalím v trojobale a vysmažím - chutia lepšie ako rezne.
karfiol s vajíčkom a varené zemiačky
zajtra slepaci vyvar a segedinsky gulas, knedla
Zapekane hovadzie mlete maso so zemiakmi
včera a dnes - vyprážané kuracie prsia, zeleninová ryža, zajtra skúsim tuniakove cestoviny (33% smotana, tuniak v oleji, rajčinový pretlak, cesnak, soľ, strúhaný syr, penne), nedeľu guláš z rúry a karlovarské knedle
Jablkovo-tvarohova zemlovka a kalerabova polievka s krupicovymi haluskami
aké super recepty tu sú a rýchle, zdravé a chutné, pár som si zapísala. Na revanš pridávam jeden osvedčený : kuracie alebo morčacie prsia nakrájať na rezance, pridať dve vajíčka, ochutiť, zemiakový škrob, sójová omáčka -trošku viac, dobre premiešať a nechať tak cca pol hodinku stáť. Medzitým si očistiť a nakrájať na tenké krúžky 2 póry ( alebo jeden väčší ), orestovať na väčšej panvici na oliv.oleji a pridať k tomu naložené kuracie prsia, premiešať, prikryť pokrievkou, občas premiešať a podľa chuti ešte dochutiť. Výborné je podávať s ryžou, môžu byť aj varené, či opekané zemiaky.
@veronikaeco dobrá stránka, páči sa mi tam veľa vecí...hlavne, že to je rýchlo, nemám veľmi rada, keď pečenie trvá dlho., lebo dá sa aj rýchlo, zdravo napiecť.
@martinakikova Ďakujem, tak takto robievam, ešte tam dávam potom pór.
@hyta hmmm z pórom sem ešte neskúšala,dik za tip 😉
Paradajkova,pol s krupicovymi haluskami, plovdivske masko tarhona
som veľmi nachladená a nechce sa mi ani jesť, manželovi som urobila hríbovú omáčku z prašiviek so zemiakovou kašou, ešte dorobím segedín na zajtra a idem pod perinu, mäso podusené, manžel išiel kúpiť domáci knedlík a polievka bude zajtra z králika s rezancami
Vcera zeleninova (brokolica, mrkva, hrasok, zelena fazulka, por) s haluskami. Ryzovy nakyp s varenym jablkovym kompotom. Plus sme dojedli kacku+cerv.kapustu+knedlu/lokse.
Dnes dojedame polievku a druhe som urobila zapekany karfiol so syrom, zemiakovu kasu a mrkvovo-jablkovy salat.
Cuketova polievka so slaninkou a rizoto s falafelom.
Sosovicova mliecna polievka 👍mnamky😊 zajtra pecene kuriatko ryza a uhorka
Pecene zemiaky v celku k nim nakrajana slaninka cibula s masielkom a kefirom 😍
@libawet ďakujem ti krásne 🙂 som rada, že sa ti stránka páči...tak tak, snažím sa, aby väčšina vecí, ktoré nám doma pripravujem, boli rýchle ale pritom veľmi chutné lakocinky 🙂 a zatiaľ sa mi darí, aj keď niekedy sú to aj nepodarky :D každopádne budem rada, ak niečo vyskúšaš a dáš mi vedieť, či chutilo!

Dnes opečene kuracie prsia na prirodno s opečenym jablkom, opečenym prošutom a plesnivy syr roztopeny na vrchu 🙂 mňamky mňamky 😅😅😅 plus varene zemiaky 🙂