Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
U nas dnes kuracia polievka a kurca na kapuste so zemiakmi, ako desert babovka od "Nie som ziadna babovka" peknu nedelu vsetktm
Pecene kura, ryza ... Poobede muffiny
Tym ze je odpust,polievka z rezancami,rezne a zemiakovy salat,po obede kavicka a zakusky a pohostenie pre hosty pripravene,
dnes dojedáme boršč od včera, druhé jedlo kuracie prsia na prírodno, ryža s mrkvou, jablkový kompót, teraz manžel robí kávičku a poobede asi urobím šišky
Vývar, strapaté morčaccie rezne, ryža, zeleninový šalát
@ivetka1981 aj my mame take taniere 🙂 langosiky vyzeraju super 😎 recept rovnaky ako pri klasickych?
odvcera bolonske cestoviny, cesnakova kremova s opecenym rozkom
dnes som urobila francuzske zemiaky a vyskusala som novu misku/kysku a upiekla kysnuty jablcnik s posypkou a cesto bolo fantastikus
ked sa vsetko doje tak v utorok zeleninovu fazulovu s udenym a klobaskou a fliackami a bud bryndzove halusky alebo dukatove buchticky, uvidim co si rodinka vyberie 🙂
@mas48 dakujem za ♥,take mile prekvapenie:-*
Křehké domácí štrůdly
Na 2 štrúdly potřebujeme:
300 g polohrubé mouky
60 g krupicového cukru
60 g rostlinného tuku na pečení
1 vejce
asi 5 lžic mléka
1/2 prášku do pečiva
hladkou mouku na podsypání
vajíčko na potření
asi 6 jablek
skořici či rozinky podle chuti
Postup :
Na pracovní plochu nasypte mouku a promíchejte ji s práškem do pečiva a cukrem. Pak do hromádky této směsi udělejte důlek a do něj rozklepněte vajíčko. Přidejte na kousky nakrájený tuk a začněte vypracovávat hladké těsto. Podle potřeby do něj postupně zapracujte asi 5 lžic mléka. Hotové těsto pak nechte asi 15 minut odpočinout v lednici.
Těsto následně rozdělte na dvě poloviny a každou z nich rozválejte na asi 2–3 mm tenký plát.
Jablka očistěte, zbavte jádřinců, nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu. Pak je poklaďte asi do 2/3 kratší strany na plát těsta, posypte je skořicí, případně i rozinkami, a zamotejte štrúdl. Přendejte na plech vystlaný pečicím papírem.
Nakonec záviny potřete rozšlehaným vajíčkem a vložte zhruba na 20 minut do trouby vyhřáté na 190 stupňů. Hotové už je stačí nakrájet, podle chuti a případně pocukrovat práškovým cukrem.
Zeleninova polievka bravcovy paprikas kolienka 🙂
rajčinová polievka, pečené jaternice, klobásky, čalamáda, chlieb 🙂
Cukrárská dekorácia: Ružové lístky s cukrom http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1499-cuk...
"Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí!" Už len tie riady keby sa začali umývať sami....:D dnes takto jednoducho 🙂 http://www.lenivakucharka.sk/cokoladove-muffiny...
naše raňajky krupicová kaša, granko 🙂
šošovicová polievka, ražniči 🙂
@veronikaeco mnam! Mne riady umyva umyvacka.🙂 dokonca tam niekesy strcim aj plech,ked sa mi ho nechce drhnut.🙂
My sme dojedli polievku. Sestra poslala rezne,bol aj opeceny baklazan,naparena brokolica,dojedla sa ryza a spravila som zemiaky na panvici, mrkvovy salat.
A ako dezert bol mamin kolac a moje piskotove cesto pol na pol biela a kokosova muka. Len jednoducho potrete lekvarom a prelozene na polovicu navrch tiez lekvar a posypala kokosom.
dojedli sme rizoto, mame este paradajkovu polievku a parene knedle 😵
@ivetka1981 mňam 🙂, vyzera to vyborne!
My len take jednoduche. Parkovu polievku a spagety . Od vcera bola este pizza .A kuracie nohy ,ryža . Tak si každý dal na co ma chut.
A raňajky jeden syn krupicovu kašu a ostatný parok v rozku ,kečup,horcica .
údená polievka /vývar kde sa varila údenina/ s krúpami , zemiakmi mrkva, petržlen koreň aj vňať, druhé jedlo vyprážané tofu, zemiaky, tatrská omáčka, večera lečo s trochou klobásky a zemiaky
@siska53 musím si popriať na Vianoce krásnu lesklú umývačku riadu :D :D len by som ju nemala kam dať v svojej malilinkej kuchyni :( ale raz možno 🙂
Bryndzove halusky,stavnaty grankovy kolac
dnes polievka od včera, druhé jedlo vynikajúce rýdziková omáčka a kolienka, tie rýdziky to je jedna vynikajúca huba

Špenát.polievočka a mini langoše s cesnakom,kyslou smotanou,kečupom a syrom