icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ivetka1981
30. okt 2016

Špenát.polievočka a mini langoše s cesnakom,kyslou smotanou,kečupom a syrom

bonaquaba
30. okt 2016

U nas dnes kuracia polievka a kurca na kapuste so zemiakmi, ako desert babovka od "Nie som ziadna babovka" peknu nedelu vsetktm

oira
30. okt 2016

Pecene kura, ryza ... Poobede muffiny

vydrnik
30. okt 2016

Tym ze je odpust,polievka z rezancami,rezne a zemiakovy salat,po obede kavicka a zakusky a pohostenie pre hosty pripravene,

mijo53
30. okt 2016

dnes dojedáme boršč od včera, druhé jedlo kuracie prsia na prírodno, ryža s mrkvou, jablkový kompót, teraz manžel robí kávičku a poobede asi urobím šišky

matvejka125
30. okt 2016

Vývar, strapaté morčaccie rezne, ryža, zeleninový šalát

veroniqc31
Odpoveď bola odstránená
alchemilkazltozelena
30. okt 2016

@ivetka1981 aj my mame take taniere 🙂 langosiky vyzeraju super 😎 recept rovnaky ako pri klasickych?

tykat
30. okt 2016

odvcera bolonske cestoviny, cesnakova kremova s opecenym rozkom
dnes som urobila francuzske zemiaky a vyskusala som novu misku/kysku a upiekla kysnuty jablcnik s posypkou a cesto bolo fantastikus
ked sa vsetko doje tak v utorok zeleninovu fazulovu s udenym a klobaskou a fliackami a bud bryndzove halusky alebo dukatove buchticky, uvidim co si rodinka vyberie 🙂

paulakolla
30. okt 2016

@mas48 dakujem za ♥,take mile prekvapenie:-*

trudka4
30. okt 2016

Křehké domácí štrůdly

Na 2 štrúdly potřebujeme:
300 g polohrubé mouky
60 g krupicového cukru
60 g rostlinného tuku na pečení
1 vejce
asi 5 lžic mléka
1/2 prášku do pečiva
hladkou mouku na podsypání
vajíčko na potření
asi 6 jablek
skořici či rozinky podle chuti

Postup :

Na pracovní plochu nasypte mouku a promíchejte ji s práškem do pečiva a cukrem. Pak do hromádky této směsi udělejte důlek a do něj rozklepněte vajíčko. Přidejte na kousky nakrájený tuk a začněte vypracovávat hladké těsto. Podle potřeby do něj postupně zapracujte asi 5 lžic mléka. Hotové těsto pak nechte asi 15 minut odpočinout v lednici.

Těsto následně rozdělte na dvě poloviny a každou z nich rozválejte na asi 2–3 mm tenký plát.
Jablka očistěte, zbavte jádřinců, nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu. Pak je poklaďte asi do 2/3 kratší strany na plát těsta, posypte je skořicí, případně i rozinkami, a zamotejte štrúdl. Přendejte na plech vystlaný pečicím papírem.

Nakonec záviny potřete rozšlehaným vajíčkem a vložte zhruba na 20 minut do trouby vyhřáté na 190 stupňů. Hotové už je stačí nakrájet, podle chuti a případně pocukrovat práškovým cukrem.

googlinqa
31. okt 2016

Zeleninova polievka bravcovy paprikas kolienka 🙂

m_ij_ka
31. okt 2016

rajčinová polievka, pečené jaternice, klobásky, čalamáda, chlieb 🙂

babatkoo
31. okt 2016

Dnes bola zivanska v rure a nas malicky syn mal kuracie na porku s varenymi zemiacikmi

miriam11
31. okt 2016

@trudka4 mas pre mna super inspirativne recepty a paci sa mi, ze davas hned aj cely recept s postupom. Viac krat som piekla podla teba a zatial vsetko na 1. 😀 Vyskusam aj strudlu

slimstar
31. okt 2016

Cukrárská dekorácia: Ružové lístky s cukrom http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1499-cuk...

veronikaeco
31. okt 2016

"Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí!" Už len tie riady keby sa začali umývať sami....:D dnes takto jednoducho 🙂 http://www.lenivakucharka.sk/cokoladove-muffiny...

trudka4
31. okt 2016

@miriam11 moc děkuju za pochvalu a jsem ráda, že moje vaření a pečení je pro tebe inspirací 🙂

m_ij_ka
1. nov 2016

naše raňajky krupicová kaša, granko 🙂

oira
1. nov 2016

koprova omáčka, hovädzie na stave a knedľa

m_ij_ka
1. nov 2016

šošovicová polievka, ražniči 🙂

siska53
1. nov 2016

@veronikaeco mnam! Mne riady umyva umyvacka.🙂 dokonca tam niekesy strcim aj plech,ked sa mi ho nechce drhnut.🙂

siska53
1. nov 2016

My sme dojedli polievku. Sestra poslala rezne,bol aj opeceny baklazan,naparena brokolica,dojedla sa ryza a spravila som zemiaky na panvici, mrkvovy salat.
A ako dezert bol mamin kolac a moje piskotove cesto pol na pol biela a kokosova muka. Len jednoducho potrete lekvarom a prelozene na polovicu navrch tiez lekvar a posypala kokosom.

katkalubkova
1. nov 2016

dojedli sme rizoto, mame este paradajkovu polievku a parene knedle 😵

katkalubkova
1. nov 2016

@ivetka1981 mňam 🙂, vyzera to vyborne!

adulikka
1. nov 2016

My len take jednoduche. Parkovu polievku a spagety . Od vcera bola este pizza .A kuracie nohy ,ryža . Tak si každý dal na co ma chut.
A raňajky jeden syn krupicovu kašu a ostatný parok v rozku ,kečup,horcica .

mijo53
1. nov 2016

údená polievka /vývar kde sa varila údenina/ s krúpami , zemiakmi mrkva, petržlen koreň aj vňať, druhé jedlo vyprážané tofu, zemiaky, tatrská omáčka, večera lečo s trochou klobásky a zemiaky

veronikaeco
1. nov 2016

@siska53 musím si popriať na Vianoce krásnu lesklú umývačku riadu :D :D len by som ju nemala kam dať v svojej malilinkej kuchyni :( ale raz možno 🙂

mnamko
1. nov 2016

Bryndzove halusky,stavnaty grankovy kolac

mijo53
2. nov 2016

dnes polievka od včera, druhé jedlo vynikajúce rýdziková omáčka a kolienka, tie rýdziky to je jedna vynikajúca huba