icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

dida456
2. nov 2016

@mijo53 Vyprážané tofu som nikdy nerobila, ani nejedla. Je to chutné?

womankc
2. nov 2016

@mijo53 áno je to lahodná korenistá huba, my ju najradšej máme pečenú na platni osolenú , alebo zaváranú na sladkokyslo, to je lahôdka , svokor zvykol tieto huby nakladať do soli , potom sa to vo vode odmáčalo nasekalo s cibuľkou a dalo do sladkokyslého nálevu, to vždy robievali na sviatky

womankc
2. nov 2016

@trudka4 tak ako za mňa si tu ty " bohyňa" kysnutého cesta , ešte som u teba nevidela nevzhľadný výsledok 😉

womankc
2. nov 2016

@lucya87 krásna

womankc
2. nov 2016

Ja som v sobotu robila mrkvovo hráškovú polievku s lievankovými haluškami , no trošku som neodhadla hustotu cesta, tak to nebolo ako z katalógu , ale bola chutná, k tomu z predošlého dňa koložvárku kapustu miesto ryže som dala bulgur a miesto klobásky som dala údený bôčik , kapustička bola už čerstvá novokvasená , bolo to vynikajúce a doma sme sa zhodli , že ten bulgur tam bol omnoho chutnejší než ryža , pre fajnových som ešte urobila orechové rezance . v nedeľu sme boli u svokry- varila morčaco-hovädzí vývar s rezancami, kuracie steaky - no hrala sa s tým každý jeden mala v alobale a dochádzal v rúre / že chcela nám tú modernú gastronómiu urobiť , ako to videla v telke / 😀 , k tomu dusená krásne nakrájaná zelenina a verené zemiačky na masle s pažítkou ..... my sme na oplátku doniesli tvarohový cheesecake , do tvarohu sme dali veľkú prezretú hrušku a brusnice a po upečení na to ešte zavárané jahod, broskyne a zaliali broskyňovou galaretkou - niečo ako naša želatína
v pondelok sme mali hovädziu polievku a cestoviny zapečené so syrom a údeninou / od svokry / , v utorok som robila dusenú kapustu s červenou šošovicou a karotkou , k tomu dusené jelenie kúsky na víne ako gulášového typu a polievočka bola hovädzí vývar s krupicovými haluškami
dnes netuším----------- asi prívarok z tekvice a varené zemiačky k tomu vajíčka

lubomira1965
2. nov 2016

kapustovu polievku s klobaskou , a druhe nevarim mam od vcera rezne so zemiakmi a urobim mrkvovy šalat

dada200
2. nov 2016

Tagliatele cestoviny s hubovou omáčkou a k tomu bravčová panenka obalená v prosciutto šunke

babatkoo
2. nov 2016

Tvarohovo-pudingovy kolac, porkova polievka s haluskami a este 2 mini porcie zivanskej. Syn ma bravcove na stave s cestovinou

hildicapupu
2. nov 2016

@babatkoo posles mi prosim ta recept? mam chut upiect nieco nove 🙂 co som este neskusala a toto vyzera dobre 🙂

babatkoo
2. nov 2016

@hildicapupu ahoj, nech sa paci recept. Nasla som ho na FB tak som ho skopirovala. Je lahky na pripravu a rychlo upeceny. Chuti moc dobre

Cesto:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryšt. cukru
1/2 hrnčeka oleja
3 celé vajcia
1 hrnček vlažnej vody
3 lyžice kakaa
1 prášok do pečiva

Plnka:
2 mäkké tvarohy (500 g)
1 vanilkový cukor

1 vanilkový puding
4 dl mlieka
1 žĺtok

Všetky suroviny na cesto zmiešame – buď len tak varechou v miske alebo šľahačom v robote. Vylejeme na pekáč, ja dávam papier na pečenie (netreba plech vymastiť a vysypať múkou).Zmiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom. Uvaríme puding a necháme vychladnúť. Spolu zmiešame a dáme do mikroténového vrecúšla, kde sme odstrihli rožtek. A robíme mriežku. Nevadí, že nebude rovná, mne sa tiež podarila kľukatá.

A dáme piecť – pri teplote 175°C asi 30 minút – ale radšej občas skontrolujeme, lebo kakaové cesto býva zradné… Je dobručký, ale ešte lepší je na druhý deň, keď trošku zvlhne od tvarohu

mart1na26
2. nov 2016

@dida456 Ahoj 🙂 . Ja robim tofu aj v trojobale ako rezen ale miesto prezli davam orechy . S rajcinovou stavou , alebo pecem s cesnakom . Aj k ryzovym rezancom. Alebo sup sup na panvici oprazit a posypat parmezanom 🙂 aj zadusit sa s nim mozem 🙂

hildicapupu
2. nov 2016

@babatkoo jeeej super dakujem ti krasne - hrncekove recepty tie mozem 🙂

lucya87
2. nov 2016

@womankc dakujem 😊

mijo53
2. nov 2016

@dida456 je to veľmi chutné, obalila som to v trojobale a keďže mi ostávalo vajíčko ešte raz som do obalila vo vajíčku a v strúhanke a dala na olej. Jedno balenie tofu som rozkrojila na polovicu a to ešte na polovicu, aby to bolo tenšie, čiže boli z toho 4 ks a to nám s manželom úplne stačilo, tofu bolo celistvé, nerozlievalo sa akoby bolo mäsko vyprážané, k tomu zemiaky na kocky a tatárska omáčka. Vyskúšaj, bude určite chutiť

mijo53
2. nov 2016

@womankc áno aj pečené a zavárané na sladkokyslo sú výborné, ale manžel doniesol malo, takže nebolo čo zavárať. Minulý týždeň doniesol Judášove ucho, poznáš to? my sme to vôbec nepoznali, len tak zobral z dreva aj s machom a mali sme čo robiť, kým sme v atlase preštudovali čo to je za huba. Keďže v atlase bola jediná huba taká akú doniesol, nič podobné, tak sme to očistili od machu, trochu odvarili a zjedli s vajíčkom a čakali čo s nami bude ha ha, prežili sme. Je to veľmi vzácna a obľúbená huba v Číne, to našiel prvý krát, tak vieš si predstaviť poviem pravdu tie obavy, no ale keďže v atlase nebolo nič podobné s čím by sa to dalo zameniť, tak som to spracovala, bolo toho tak na jednu praženicu

dida456
2. nov 2016

@mijo53 ďakujem, určite to skúsim🙂

womankc
2. nov 2016

@mijo53 hej poznám to , je to uchovec bazový, my sme ho minulý rok nazbierali prosím pekne na prechádzke cez vianočné prázdniny , sme sa smiali , tak bolo teplo, že vyrástli za plnú misu sme nazbierali, ja som musela uvariť čínsku polievku a niečo aj pod mäso som dala .. je to chutná huba .....
tak moji rodičia zberali veľmi veľa druhov húb nestihli mi to úplne tak odovzdať , takže ja zbieram len pár druhov napríklad si pamätám aj pôvabnicu fialovú to je vynikajúca huba, ale dá sa zameniť neskúsenému hubárovi tuším a môj muž nemá rád moje pokusy heheheheheh https://www.google.sk/search?q=pôvabnica+fialov...
niečo som ho už naučila , lebo teda u nich len dubáky, surovičky a rýdziky sa jedli sem tam masliak

mijo53
2. nov 2016

@womankc tak my sme už vyskúšali nazbierané nami dubáky, hríby, bedle, podpňovky, jelenky, prašnice bradavičané, rýdziky, hlivy zo stromu aj jesenné, masliaky, smrčky, kuriatka, suchohríby, pečiarky poľné, plávky

womankc
2. nov 2016

@mijo53 po smrčkoch túžim, ale u nás to nerastie , teda nenatrafila som ešte na to , plávková polievka je lahôdka , ako aj kuriatková omáčka a smetisko z václaviek / podpňoviek /

babatkoo
2. nov 2016

@hildicapupu uz sme ho papali a mne sa tam ziada nejake male ovocie. Nabuduce tam skusim dat mrazene cucoriedky alebo maliny. Rado sa stalo. Pekny den

mijo53
2. nov 2016

@womankc ja by som chcela nájsť kučierku tzv. baraniu hlavu, tohto roku ich bolo veľa ale to treba poznať miesto kde rastie a nikto neprezradí, takže tie sme nikdy nenašli

womankc
2. nov 2016

@mijo53 na to som u nás tiež nemala šťastie ešte

kondaska1
2. nov 2016

Dnes rychlovka, spenatove cestoviny s brindzovou omackou a opecenou slaninkou, mnam 😊

ivetka1981
2. nov 2016

Mnamka

trudka4
2. nov 2016

@womankc děkuju moc za pochvalu 🙂

kim12345
2. nov 2016

@ivetka1981 to je svieckova ci bratislavske masko?

googlinqa
2. nov 2016

Granadir a kuracia poloievka

matvejka125
2. nov 2016

Cesnačka, pizza

m_ij_ka
2. nov 2016

naša večera hot dog s horčicou

liza68
2. nov 2016

@m_ij_ka Aj naša😁