Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@mijo53 áno je to lahodná korenistá huba, my ju najradšej máme pečenú na platni osolenú , alebo zaváranú na sladkokyslo, to je lahôdka , svokor zvykol tieto huby nakladať do soli , potom sa to vo vode odmáčalo nasekalo s cibuľkou a dalo do sladkokyslého nálevu, to vždy robievali na sviatky
Ja som v sobotu robila mrkvovo hráškovú polievku s lievankovými haluškami , no trošku som neodhadla hustotu cesta, tak to nebolo ako z katalógu , ale bola chutná, k tomu z predošlého dňa koložvárku kapustu miesto ryže som dala bulgur a miesto klobásky som dala údený bôčik , kapustička bola už čerstvá novokvasená , bolo to vynikajúce a doma sme sa zhodli , že ten bulgur tam bol omnoho chutnejší než ryža , pre fajnových som ešte urobila orechové rezance . v nedeľu sme boli u svokry- varila morčaco-hovädzí vývar s rezancami, kuracie steaky - no hrala sa s tým každý jeden mala v alobale a dochádzal v rúre / že chcela nám tú modernú gastronómiu urobiť , ako to videla v telke / 😀 , k tomu dusená krásne nakrájaná zelenina a verené zemiačky na masle s pažítkou ..... my sme na oplátku doniesli tvarohový cheesecake , do tvarohu sme dali veľkú prezretú hrušku a brusnice a po upečení na to ešte zavárané jahod, broskyne a zaliali broskyňovou galaretkou - niečo ako naša želatína
v pondelok sme mali hovädziu polievku a cestoviny zapečené so syrom a údeninou / od svokry / , v utorok som robila dusenú kapustu s červenou šošovicou a karotkou , k tomu dusené jelenie kúsky na víne ako gulášového typu a polievočka bola hovädzí vývar s krupicovými haluškami
dnes netuším----------- asi prívarok z tekvice a varené zemiačky k tomu vajíčka
kapustovu polievku s klobaskou , a druhe nevarim mam od vcera rezne so zemiakmi a urobim mrkvovy šalat
Tagliatele cestoviny s hubovou omáčkou a k tomu bravčová panenka obalená v prosciutto šunke
@babatkoo posles mi prosim ta recept? mam chut upiect nieco nove 🙂 co som este neskusala a toto vyzera dobre 🙂
@hildicapupu ahoj, nech sa paci recept. Nasla som ho na FB tak som ho skopirovala. Je lahky na pripravu a rychlo upeceny. Chuti moc dobre
Cesto:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryšt. cukru
1/2 hrnčeka oleja
3 celé vajcia
1 hrnček vlažnej vody
3 lyžice kakaa
1 prášok do pečiva
Plnka:
2 mäkké tvarohy (500 g)
1 vanilkový cukor
1 vanilkový puding
4 dl mlieka
1 žĺtok
Všetky suroviny na cesto zmiešame – buď len tak varechou v miske alebo šľahačom v robote. Vylejeme na pekáč, ja dávam papier na pečenie (netreba plech vymastiť a vysypať múkou).Zmiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom. Uvaríme puding a necháme vychladnúť. Spolu zmiešame a dáme do mikroténového vrecúšla, kde sme odstrihli rožtek. A robíme mriežku. Nevadí, že nebude rovná, mne sa tiež podarila kľukatá.
A dáme piecť – pri teplote 175°C asi 30 minút – ale radšej občas skontrolujeme, lebo kakaové cesto býva zradné… Je dobručký, ale ešte lepší je na druhý deň, keď trošku zvlhne od tvarohu
@babatkoo jeeej super dakujem ti krasne - hrncekove recepty tie mozem 🙂
@dida456 je to veľmi chutné, obalila som to v trojobale a keďže mi ostávalo vajíčko ešte raz som do obalila vo vajíčku a v strúhanke a dala na olej. Jedno balenie tofu som rozkrojila na polovicu a to ešte na polovicu, aby to bolo tenšie, čiže boli z toho 4 ks a to nám s manželom úplne stačilo, tofu bolo celistvé, nerozlievalo sa akoby bolo mäsko vyprážané, k tomu zemiaky na kocky a tatárska omáčka. Vyskúšaj, bude určite chutiť
@womankc áno aj pečené a zavárané na sladkokyslo sú výborné, ale manžel doniesol malo, takže nebolo čo zavárať. Minulý týždeň doniesol Judášove ucho, poznáš to? my sme to vôbec nepoznali, len tak zobral z dreva aj s machom a mali sme čo robiť, kým sme v atlase preštudovali čo to je za huba. Keďže v atlase bola jediná huba taká akú doniesol, nič podobné, tak sme to očistili od machu, trochu odvarili a zjedli s vajíčkom a čakali čo s nami bude ha ha, prežili sme. Je to veľmi vzácna a obľúbená huba v Číne, to našiel prvý krát, tak vieš si predstaviť poviem pravdu tie obavy, no ale keďže v atlase nebolo nič podobné s čím by sa to dalo zameniť, tak som to spracovala, bolo toho tak na jednu praženicu
@mijo53 hej poznám to , je to uchovec bazový, my sme ho minulý rok nazbierali prosím pekne na prechádzke cez vianočné prázdniny , sme sa smiali , tak bolo teplo, že vyrástli za plnú misu sme nazbierali, ja som musela uvariť čínsku polievku a niečo aj pod mäso som dala .. je to chutná huba .....
tak moji rodičia zberali veľmi veľa druhov húb nestihli mi to úplne tak odovzdať , takže ja zbieram len pár druhov napríklad si pamätám aj pôvabnicu fialovú to je vynikajúca huba, ale dá sa zameniť neskúsenému hubárovi tuším a môj muž nemá rád moje pokusy heheheheheh https://www.google.sk/search?q=pôvabnica+fialov...
niečo som ho už naučila , lebo teda u nich len dubáky, surovičky a rýdziky sa jedli sem tam masliak
@hildicapupu uz sme ho papali a mne sa tam ziada nejake male ovocie. Nabuduce tam skusim dat mrazene cucoriedky alebo maliny. Rado sa stalo. Pekny den
@ivetka1981 to je svieckova ci bratislavske masko?
Granadir a kuracia poloievka
Cesnačka, pizza
naša večera hot dog s horčicou

@mijo53 Vyprážané tofu som nikdy nerobila, ani nejedla. Je to chutné?