Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Cuketový prívarok bude dnes ak tomu pečené plnka so žemlí alebo volske oko
Fasirky a zemiaková kaša .
u nas bude paradajkova polievocka s ryzou a este zo vcera francuzske zemiaky. a na poobedie mam prichystany cestovinovy salat.
Este neviem aku omacku. Bud koprovu alebo chrenovu. Hovedzie masko a domaca knedla😚
Hamburgery
hlivová polievka s rezancami, bulharská kapusta /pliecko na kocky,kelová kapusta, zemiaky na kocky spolu dusené/
chili con carne
Kelova polievka
Bravcova pečienka na rajcinovom pretlaku zo zemiakmi.
Ženušky ja som vyskušala CRINKLES...su famozne, nabuduce skusim so zdravym cukrom, je to poriadne sladke, ale ku kave super a je treba nechat cesto celu noc v chlade, dost sa lepi. Aromu mozte zamenit aj za rumovu (ja kvoli malej som dala vanilkovu). V rure dost narastu, staci robit uplne malicke gulicky. Ked popraskaju v rure, vtedy su take ako maju byt.
Budeme potrebovať:
2 vajíčka
60 g masla
100 g cukru
200 g hladkej múky
200 g horkej čokolády
1 lyžička vanilkového extraktu
1 lyžička kypriaceho prášku
+ kryštál. a práškový cukor na obaľovanie
Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme jemne vychladnúť. V miske zmiešame múku a kypriaci prášok. Do ďalšej misky dáme maslo, cukor, vanilk. extrakt a rozpustenú čokoládu a spolu vymiešame mixérom. Pridáme po jednom vajíčka a vmiešame. Nakoniec primiešame aj múčnu zmes a vytvarujeme cesto. Uložíme do chladničky najlepšie cez noc. Rúru si predhrejeme na 180°C. Plech si vystelieme papierom na pečenie. Pripravíme si dve misky alebo taniere – do jednej dáme kryštálový cukor, do druhej práškový cukor. Z cesta formujeme malé guľôčky, ktoré najprv vyvaľkáme v kryštálovom cukre a potom poriadne v práškovom cukre. Uložíme na plech a dáme piecť na 8-10 minút. Necháme vychladnúť na plechu a potom si už na nich len pochutnávame 😉
@reni1512 si mi narobila chute, ja som skúsila zatiaľ pomarančovokokosové crinkles boli super a tieto musia byť tiež fajn mnam
Paradajková polievka, jablkovotvarohová žemlovka
my mame fazulovu polievku a pravy madarsky paprikas
Ahojte baby prosim vas mate recept na naozaj overene mekkucke medovnicky? 🙂
Hrachova s parkom
Pizzovniky - syrove, sunkove, salamove
Acidkovy kolacik s marhulovym dzemom a cokopolevou
polievka z hokaido, lievance
na večeru robím špagety s mletým mäsom
kyslá fazuľová polievka, studený šalát ( cestoviny, šunka, zelená paprika, rajčiny, mozzarela, soľ, vegeta, bazalka, čierne mleté korenie)
Falošnú kačku s kyslou kapustou a knedlik a zeleninova polievka s krupic.haluškami
zapekaná plnená žemla http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1775-chr...
Pecene kura, jasminova ryza, broskynovy kompot 😉
Dnes sme dojedli hlivovú polievku od včera, strapačky s domácim tvarohom, urobila som ešte trochu zemiakového ľahkého šalátu, bude na večeru so špaldovou žemľou
na zajtra varim kotlikovy gulas a k tomu chlebik, v nedelu urobim asi perkelt+kolienka🙂
kapustová polievka s fazuľou, ostal zemiakový šalát od včera tak pre dvoch, manžel robí vyprážaný syr, bude to nová kombinácia šalát + syr, som tak nachladnutá, že dýchať nemôžem, tak čo navarí, to zjeme
Mexicky gulas s ryzou, kedze som omylom vytiahla ine maso 🙂
Tekvica hokaido privarok, priloha zemiaky a vajíčko, mnamky deti ti zboznuju 😀
zemiakovy privarok na kyslo, fasirka a vajicko, poobede banan v cokolade. Zajtra hovadzia polievka, bravcove rezne, zemiakova kasa, ceresnovy kompot

naše raňajky makovky s maslom a džemom, kakao 🙂