Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes na rychlo vajickovo kminova polievka a dietnejsi perkelt z kuracich prs a miesto smotany som dala biely jogurt. Chuti rovnkako 🙂
My dnes pečené kura s tarhonou a uhorkový šalát, alebo kompót. A tatinovi bravčová sviečková plnená klbaskovym mäskom. A ešte zemlovka s tvarohom a jablkami z vianocky
Dnes vajickova polievka, pecene kura, ryza, slivkovy a ceresnovy kompot. A peciem obyc.rozky od Miriam Kalisovej. Kolegyna ich doniesla a boli vynikajuce, ako z obchodu.
My sme dnes obedovali u babičky a mali sme rajčinovú polievku s bazalkou, písmenkami a syrom a na druhé segedínsky guláš z dedovej kapusty, mňam 🙂
Krémová mrkvova polievka s krupicovymi haluškami.
Kolieska s vajcom a uhorkovy šalát.
Dezer- banánové mafiny
Cicerovo-cviklova polievka so zeleninou (mrkva,zeler,kalerab, zemiak). Ryza, morcacie maso na horcici a kecupe, pecena makrela a cviklove a zelerove hranolky pecene spolu s makrelou. Dojedlo sa aj morcacie na hrasku. A k tomu este papriky v oleji.
A zajtra si to asi dojeme.. Ak sa to nezje vecer.
kapustnica, ryža, zapekané bravčové plátky s broskyňou a syrom
Raznici,ryza a uhorkovy salatik😉
JEMNÉ KYNUTÉ ROHLÍČKY PLNĚNÉ POVIDLY A NUTELOU
Suroviny těsto :
hladká mouka 1 kg
sušené droždí 4 čl
voda 100 ml
mléko 500 ml
olej 300 ml
krystal cukr 2 PL
prášek do pečiva 1 ks
sůl 2 čl
vejce 1 ks
Další suroviny :
vejce na potření
povidla
nutela
Postup :
Těsto nám vymísí a vykyne domácí pekárna.
Potom ho rozdělíme na 8 stejných dílů. Každý vyválíme do kruhu (ne moc na tenko) a rozdělíme na osminy.
Na každou osminku dáme náplň a zabalíme (široké okraje zahneme dovnitř, tak aby se dotýkaly a srolujeme klasicky jako rohlíček od širšího okraje k užšímu).
Dáme na plech s pečícím papírem, potřeme vajíčkem a pečeme max. na 170 stupňů asi 25 minut.
Vychladlé můžeme pocukrovat.
Baby, nejaky overeny recept na biskupsky chlebicek? dakujem
pečené kuracie stehienka a krídelká, zemiaková kaša
Dnes nevarim...obed u svokry a oco vcera z firemnej hostiny doniesol grilovane kurca a zemiaky...dnes relax 😊😊
polievka z kuracích chrbtov, kuracia pečeň na cibuľke, ryža, kyslá uhorka a bravčové kocky na zelenine /zelená fazuľka, por, mrkva, paradajka/ - bude aj na zajtra
Kuracie stehienka na kapuste a ku tomu pyre 🙂
bravčová krkovička s červenou kapustou na sladko a knedľu 🙂
Hovadzi vyvar s rezancami, kuraci paprikas, zamatova rolada..
Dnes zemiakovy privarok a fasirka.
Klasika..rezen,ryza a bud uhorkovy salat alebo kysle uhirky.
obrátené rezne, ryža a uhorkový šalát
Hovädzia polievka so zeleninou a sojovymi haluskami(aby sme furt nejedli rezance) a koprova,zemiaky a hovädzina z polievky.
Hovadzie na sampionoch slovenska ryza a ryzu v mlieku s grankom
My dnes zeleninova polievka s hraskom, fasirka, zemiaky a kompot. Zajtra Haluskyyyyyyyyyyy
Kurací vývar, živánska na plechu,uhorka, slivkový koláč s mrveničkou
naša večera hot dog s horčicou 🙂
vynikajúce rizoto s mäskom a kopou zeleninky a kyslá uhorka

@jukov tu je:
Acidkový koláčik
(bez vajec)
1 hrnček (500 ml) hrubej alebo polohrubej múky
1/2 hrnčeka aj menej kryštálového cukru (ak trstinovy tak max.1/3 hrnčeka)
1 hrnček acidka
200 ml oleja
1 ČL sódy bicarbony
2 PL kakaa
2 PL hrozienok alebo posekaných orechov
1 menšie jablko
1 PL marhuľoveho džemu
1 PL rumu
Do múky s cukrom pridáme zakysanku, olej, kakao, sódu bicarbonu a hrozienka alebo orechy, nastruhane jablko, džem a rum. Cesto dobre vymiešame a vylejeme na menší plech. Rovnomerne ho rozotrieme a dáme do vyhriatej rúry upiecť, ja pečiem na 200st. cca 15-17min.. Upečený koláč potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokopolevou (čokoládu rozpustiť vo vodnom kúpeli, pridať cca 50-100g obyč. masla, 1 PL slnečnicoveho oleja, dobre vymiešať - maslo nenechať úplne roztopiť, musí byť len mäkké).