Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
včera a dnes - zeleninová polievka (karfiol, brokoli,mrkva, hrášok) s písmenkami, granatír, červená repa na sladkokyslo
dnes mrkvovo-kalerabova polievka s ryžou, vykostene stehna rozmarinoe na pečenej mrkve :P
Kvakový prívarok so zemiakmi a volským okom 👍 😉
@marosinecko to je aky kvakovy? v zivote som to nepocula
@ jituska666 kvaka sa mi najviac podobá na kaleráb s príchuťou chrenu, v uvarenom stave na uvarený zeler či miestami dokonca špargľu. Môžete ju jesť len tak surovú napr. ku chlebu s nátierkou, výborná je varená v rôznych zeleninových zmesiach, polievkach či v šalátoch alebo prívarkoch. Ja som sa rozhodla urobiť kvakový prívarok
kurací vývar, špagety s mletým masom
baby prosím prosím, potrebujem radu.. ako sa robí maková plnka do makovníka?? a kolko toho potrebujem do 2 závinov? za každú radu budem vďačná..
Paradajková polievka so syrom, tvarohové guľky s posypkou
@raza je to jednoduche. Aspon ja tak robim, ze si cesto potriem dzemom a zapareny mak (mak prelejes v sitku horucou vodou) uz len dat na dzem alebo lekvar a zabalit. Neviem ti poradit mnozstvo pretoze neviem ake velke zaviny robis. Ale zvycajne ten baleny mak na 1 zavin dam aspon 1,5 balenia.
U nas dnes a aj na zajtra kuraci perkelt s cestovinou (kolienkami). Vcera sosovicovy privarok s fasirkou a chlebom. O dva dni mam v plane francuzke zemiaky a rajcinovu polievku. Potom asi nieco s ryzou (este neviem co presne) a mam v mrazaku kusok ryby, tak tu opeciem a zemiakovu kasu 🙂 - taky maly plan varenia 🙂
zemiaky na kyslo 🙂
Akurát som dopapal, som bola trošku na seba pyšná, lebo prvý krát som skúšala uvariť mrkvovú krémovú polievku a na počudovanie sa mi vydarila, výborná bola🙂 A k tomu pizza🙂
Dneska sme mali sulance a polievku som robila zeleninovu len taku na rychlo 🙂 neviem baby tiez mate taketo dni ze niekedy sa vam vobec nechce varit? Ja ked si predstavim kolko vyvarania ma caka na vianoce tak tieto dva tyzdne by som najradsej sporak ani nevidela
Fazuľová polievka na sladko s domácimi slížmi od svokruši. Môj drahý sa dnes zalizoval až za ušami 😀 ako málo stačí k tomu aby som urobila môjmu chlapovi radosť. Na večeru plánujem urobiť čokoládový puding a dreňou jahodovou 🙂
@zuzuk22 každý rok pečiem tieto od Magalovej 🙂 no odporúčam nechať postáť cez noc a nevaľkať moc natenko 🙂 Tak nech sa vydaria!!! http://varecha.pravda.sk/recepty/medovniky-foto...
@marosinecko jeeej, ja robim zajtra a bude aj na sobotu, dufam, nech mozeme ist na vylet🙂
@tansulinka ďakujem 🙂
@miriam11 naberte so do detskych tanierikov a ostane aj na nedelu 😀 🙂
zeleninová polievka s haluškami, zemiakové guľky so slivkovým lekvárom, poliate maslom, posypané makom a cukrom
polievka bude aj na zajtra, druhé bude koložvarská kapusta s chlebíkom
nedeľa hríbová polievka s rezancami, kuracie prsia na prírodno, ryža, domáci kompót podľa výberu /slivkový, hruškový, čerešňový, jablkový, marhuľový/
vývar z kohúta, sviečková na smotane
Hrstková polievka, francúzske zemiaky
Oravská kapustnica http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/619-orav...
Sosovicova polievka a kurací perkelt z kridel s kolienkami
šampiňónová polievka, skladané zemiaky, uhorky

Predvčerom bryndzové halušky sosovicova polievka s parkom