icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

1977
22. dec 2016

Baby poradte recept na cokoladovu polevu?

verunqha23
22. dec 2016

Prosim vas ako robite polevu na medovniky :( ... Dajte niektora recept dakujem 🙂

m_ij_ka
22. dec 2016

u nás dnes napečené rumové guľky, maslové karamelky, orechové a vanilkové rožky, jahodová roláda

m_ij_ka
22. dec 2016

na večeru domáci hot dog s horčicou

lucya87
23. dec 2016

@1977
100 ml slahackovej smotany zohriat a do nej nalamat 200g cokolady na varenie. Nechat roztopit a premiesat aby sa smotana s cokoladou spojila.

jura89
23. dec 2016

dneska budeme mať palacinky.

m_ij_ka
23. dec 2016

naša večera bruscetty s mozarelou a rajčinami

map0007
23. dec 2016

Paradajkova polievka zo syrom.Pirohy s maslom a cibulka a kysla smotana

mijo53
23. dec 2016

Dnes sme mali paradajkovú polievku, strapačky s bryndzou, kefír

trudka4
24. dec 2016

Našich letošních 11 druhů.

m_ij_ka
25. dec 2016

vianočná kapustnica, šalát a ryba

mijo53
25. dec 2016

@m_ij_ka aj my dojedáme kapustnicu , šalát a rybu a ešte podľa našich tradícii, som urobila včera asi 25 pirohov, zjedli sme po 2 a dnes sme ich na palacinkárke opiekli, boli mňam

m_ij_ka
26. dec 2016

vývar zo sliepky so zeleninou a niťovkami, ryža, kuracie rezne

slimstar
26. dec 2016

Tri silvestrovské koktaily s brusnicami http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1680-tri...

sintra
27. dec 2016

@slnecnica333 mne takto mama sprotivila vyvary. Odkedy si pamatam, kazdu boziu nedelu bol u nas vyvar, s rezancami alebo pecenovymi haluskami a ja som uz tu polievku nemohla ani vidiet. Dnes si ju viem dat tak raz za rok, ale vobec vyvary neoblubujem.

mijo53
27. dec 2016

zeleninová s cestovinou, kuracie stehno, ryža, čerešňový kompót

m_ij_ka
27. dec 2016

naša večera obložené chlebíky

trudka4
27. dec 2016

Zostal nám starší pecen chleba, tak jsme si udělali na véču : "ZAPEČENÝ TRHACÍ CHLEBA"

Suroviny :

chléb 1 ks (velikost podle počtu osob; nejlépe tak 2 dny starý)

kvalitní šunka, sýr (plátky), libovější slanina, čerstvá paprika, máslo, česnek
(suroviny k plnění podle vlastních chutí - různé druhy sýrů, prostě co máme doma)

Postup :
Chleba si rozkrájíme na kostky, ale nedokrajujeme úplně, jen po spodní kůrku, aby chleba držel pohromadě.
Důkladně ho naplníme nakrájenými surovinami až po spodní kůrku. Máslo roztopíme a rozmícháme s prolisovaným česnekem. Naplněný chleba, všechny zářezy pocákáme česnekovým máslem.
Takto připravený chleba zabalíme do alobalu a pečeme 20 minut na 180 stupňů. Potom alobal nahoře rozstřihneme, chleba odkryjeme a pečeme ještě 15 minut.
Servírujeme na stůl vcelku a buď si každý trhá kousky rukama nebo vidličkou.

timea7
27. dec 2016

@sintra som na tom podobne, vývar jem len na svadbe alebo na oslave, inak nikdy, aj keď ho varím, lebo ostatným chutí

mijo53
28. dec 2016

Dnes zeleninová polievka od včera, hrachová kaša s pečenou klobáskou a cibuľou, chlieb

m_ij_ka
28. dec 2016

hovädzia polievka so zeleninou a mrvenicou, hovädzie kocky na paradajkovej omáčke, zemiaková kaša

womankc
28. dec 2016

ahojte, ja včera : jemná kalerábová polievka - na kuracej masti som spenila cibuľku priadala som nastrúhaný kaleráb / nešetrila som /osolila a okorenila som , zaliala vodou , nechala povariť nakoniec som pridala len hrubú krupicu, tak za hrsť na jemné zahustenie polievky
druhé boli zapečené zemiaky v rúre s kmínom a cesnakom , na dnešný obed som upiekla bravčové rebrá , len tak soľ a kmín na vode a k tomu si ostatní členovia nepracujúci uvaria varené zemiačky
deň predtým som varila zeleninové rizotko
dnes ešte neviem, ale tiež niečo len také ľahké , ešte nemám inšpiráciu
možno len pučené zemiačiky s kyslou kapustou

katka708
28. dec 2016

My mame hovädzí vývar (lebo predtým bola šošovica a v piatok robím zas kapustnicu) s rezancami zo včera a palacinky s ovocím. Na večeru Dančiakove sedliacke fondue

slimstar
28. dec 2016

Starodávny tvarožník výborný koláč http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/947-star...

matvejka125
28. dec 2016

Brokolicová polievka, cestoviny so syrovou omáčkou

womankc
29. dec 2016

dnes dojedačka kalerábová polievka a na k tomu zemiakové placky, na zajtra pečené kuracie stehná a tarhoňa

mijo53
29. dec 2016

Dnes Juška s haluškami, cestoviny s hubovou omáčkou

m_ij_ka
30. dec 2016

naše raňajky kakao a tvarohová štrúdľa

mijo53
30. dec 2016

Naše raňajky bagetka, maslo, čedar , paradajka, červená cibuľa, cesnak, káva