Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
hranolky, vyprázaný syr a vyprazaný kur. rezen.
Karfiolová polievka, kokosovo čokoládové lievance
@rakywanda dakujem, vyzera to byt fajnotka. A zdravaa.
@fadama
je to polievka
zemiaky, šampiňóny, sušené hríby, cibuľa, cesnak, olej , soľ, korenie, rasca, bobkový list, smotana, kôpor, cukor
Zemiaky varíme so sušenými hríbami, pridám cesnak, rascu, soľ a bobkový list. Kým sa mi varia zemiaky, tak na oleji a cibuľke si orestujem šampiňóny, ktoré krájam na mesiačiky. Mierne osolím a pridám korenie podľa chuti. Restované šampiňóny pridám k zemiakom , zalejem smotanou, môžeš pridať aj zátrepku, ale ja ju nedávam. Nakoniec pridám kôpor, niekedy aj citrónovú šťavu, trochu octu ( môže byť aj nemusí)
@m_ij_ka do správnej kulajdy sa šampiony nedávajú, ale proti gustu.... 😉
Zeleninová polievka, palacinky s tvarohom a ovocím
@majdalenka23 do pravej českej kulajdy sa huby dávajú, tá polievka sa volá aj kráľovnou hubových polievok
Paradajková so syrom a pernikový koláč
ja už uvarený obed na zajtra ,,,,,plnená paprika ,knedlik
@jukov áno veľa húb, ale šampiony nie. Možno záleží od kraja, ale čisto lesné huby. Bývala som v ČR a tam ich nik nepoužíval a to som mala veľa známych a kolegov. Ale ako hovorím nech si každý varí ako mu chutí. Neodcudzujem len sa rada držím pôvodnej receptúry. 😉
@majdalenka23 och áno, šampiony nie, to som nijak prehliadla, ja mám manžela z ČR a veľa-veľa rodín, istý čas sme tam aj žili 🙂
Morcacie prsia v zeleninovom obale, ryza, uhorky
dnes sa mi teda nechcelo variť, tak na rýchlo len brokolicová polievka strúhanou mrkvou a pórom, strapačky s kyslou kapustou a údeným mäskom, ale sme mlsný, tak musím ešte niečo sladkého ukuchtiť
Dnes iba vyvar kacaci..ale taky poriadny..koooopec zeleninky..kooopec meska😃
U nás dnes polievka- vývar a druhé - fašírky , zemiakové pyré a uhorkovy šalátik 😉
Dnes nevarím, obed u svokrovcov - kurací vývar, segedín s knedlíkom 🙂
Hovädzí vývar s rezancami a sviečková na smotane s hovädzou nožinou. Koláčik ešte máme od včera hrncekovy rafaelo
Krémová karfiolová polievka+ Segedín + Slimaky šunkovo syrové 😍🍛
nakoniec som zbúchala toto http://tojenapad.dobrenoviny.sk/rychly-hrncekov...

kulajda, špagety