Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Kuraci vývar, kuracie prsia v medovej marináde, ryža
brokolicová krémová polievka, ražniči
slepačia polievka, slovenský zemiakový šalát, ryba
Kysla sosovicova polievka a morcacie so slivkami+ryza. Kedze su u nas prazdniny, tak som sa hecla a upiekla jablkovy pernik
Lososa v marinade z medu, chilli, citrona a cesnaku + zemiaky opekane na panvici - mnaaaaam a navyse strasne rychle!.
@dorottka mnaaam to vyskusam.
Och...manzel ma bude milovat za toho lososa😀
Dnes sme dojedli bravčové rezne a slovenský šalát, syn zem. kašu. A uvarila som bryndzovú polievku a upiekla makovo jablkovú štrúdľu.
hrášková polievka, halušky s restovanou pečienkou, uhorka
u nás dnes bola koložvárska kapusta a bude i zajtra
Sladká tvarohová žemlovka poteší hlavne deti, ale aj celú rodinu.
Tradičná domáca dobrota. http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/841-slad...
fazuľová polievka, cestoviny so sladkou kapustou
Dnes bude u mňa sladký deň. Rozmýšlal som, že by som spravila buď palacinky alebo wafle z banánu a z vločiek. Je to celkom rýchly receptík, nenáročný a dokáže zasýtiť. Hlavne nepoužívam do nich múku ale základ tvorí banán a vajíčko. Tak sú aj odosť ľahšie a nadýchanejšie. Už teraz sa na ne teším.
Kurací vývar,vyprážany karfiol zemiaky s vňaťkou)
@suesue1983 je toto možné???? presne to isté!!!!!
@rakywanda 🙂 mňamka
Dnes som doma deti prechladnuté, takze krémová brokolicová polievka, rýchle chilli con carne s údeným mäsom a spaldove palacinky
Kura na smotane s cestovinou. 🙂
Dnes minestrone - je to husta fajna polievocka - polievka chudobnych talianov :D, ide do nej, co najdete doma (ja som nasla: bielu fazulu, kel, trochu zemiakov, kukurica, hrasok, paradajky, mrkva, cibula a zeler a dokonca zvysky slaniny na kocky) - to sa trochu poopeka/podusi na panvici, nech chute presiaknu (cca 15 minut dokopy), a potom sa to da do zeleninoveho vyvaru - varime spolu cca 15 minut a servirujeme. Je to dost huste, ale mozete tam dat pre zaujimavost trosku cestoviny, pripadne jest s chlebikom.
kuraci vyvar, makove sulance a zajtra kuracie sote so zeleninou, opekane zemiaky
na obed bola koložvárska od včera a večer pečiem Gözleme s balkánskym syrom a baby špenátom 🙂
u nás v sobotu - kapustnica zo soleného mäsa + mäsko uvarené a zemiaky
večera bola zeleninový šalát - čínska kapusta, cibuľa, mrkva , jablko, biela redkvička -citrón,soľ cukor
v nedeľu môj manžel varil halásle zo zvyškov kapra , lososa a tresky , druhé boli zemiaky na pokyslo so zelenou fazuľkou a vajíčkom
ja som urobila šišky
dnes barania polievka - koreňová zelenina a krúpy
druhé dusená ryža s hráškom a restovaná husacia pečienka
na raňajky som robila nivovú pomazánku, vajíčkovo- rybaciu pomazánku, bryndzovú pomazánku s pórikom.........
Pecene morcacie stehno, ryza.

@miriam11 no ved ani ja 🙂 dam olej, cibulu, maso osolim a opeciem na cibuli kym maso nema bielu farbu, a maso pekne pusti stavu a vodu az potom ked je maso uz biele a je pustena stava 🙂