Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
drožďová polievka s haluškami, pirohy s tvarohom a sušenými slivkami
na zúžitkovanie zvyškov z chladničky - zemiaky na kyslo a zeleninové fašírky pečené v rúre. polievka karfiolová s haluškami
@mijo53 ako robíš drožďovú polievku? Ešte som ju nerobila..vďaka
na olej som dala polovicu kocky droždia, miešala som, kým sa nerozpustilo v oleji, potom som dala trošičku mletej červenej papriky, a zaliala vodou, tak asi liter na 4 taniere/sme len dvaja , ak by si chcela viac, tak celé droždie/ mala som trochu servatky zo syra kravského aj toto som priliala a možno 2 lyžice leča /zbytok v sklíčka/ , osolila, trošičku vegety , maggi, 1 mrkvu, pol petržlenu, trochu zelenej časti z póru a dosť veľa vňate petržlenovej, cele čierne korenie asi 5 ks, potom som urobila halušky do nej, len hladká múka a voda a hádzala s malou lyžičkou, veľmi nám chutila. Ta servatka a lečo nemusí byť , to len ja som sa chcela toho zbaviť
Cesnačka, pizza z ovsených vločiek
rajčinová polievka so syrom, zemiaková kaša, fašírky
pecena kacica, knedla, cervena kapusta🙂
nelly3 👍👍👍
od včera drožďová polievka a vyprážané rybie file, zemiakovo - cibuľový šalát
@mijo53 to asi lem mne patri k nedeli vyvar a maso😀
@slnecnica333 aj mne ale teraz v tomto čase aj takto ako som napísala a je príležitosť na slávu Božiu zjesť viac rybieho mäsa
špagety s mletým mäsom, lečom, bábovka, káva
Hovädzie po burgundsky a hovädzí vývar s domácimi rezancami 😘
Vývar, bravčové soté so zeleninou a šampiňónmi v zemiakovej placka, šalát, kysnutý slivkový koláč
na večeru vianočka s maslom a jahodovým džemom, kakao
Ešte sme si urobili lievance s domácim lekvárom, jablkami a jogurtom, hmm mňami 😉
ahojte , v piatok cesnaková krémová polievočka, a kapustové halušky,,,,
v sobotu minetrone - kapusta, paradajky, mrkva , zeler, petržlen a oslie ušká - čínske huby a druhém mrkvovokurací perkelt s cestovinou
v nedeľu, zeleninová + lievankové halušky a druhé bol pečený losos a pečenéminizemiačiky s bylinkovou soľou a oliv. olejom a šalát k tomu mrkvovozelerový s kyslou smotanou - dochutené soľou, čiernym korením a citrónom...
Kyseľová polievka /štava z kyslej kapusty, fazuľa, zemiaky na kocky uvarené v šupke, / malinko zahustené sladkou smotanou s múkou, šťava omastená olej, cibuľa, cesnak, dochutené bobkovým listkom, soľou, čiernym korením, kto má rad vegeta
druhé jedlo od včera - vyprážané rybie file, zemiakovo - cibuľový šalát
Zeleninové polievka bravčový perkelt kolienka
Tekvicovy privarok.vajicko na tvrdo.paradajkova polievka;)
dnes bola moja srdcovka z detstva - bravčové azu so zemiakmi 🙂
karfiolová polievka, kuracie mäso s hráškom na šťave, tarhoňa
@lucya87 jezinkuuuu....to je nadheraaa...mne ani bublanina nenarastie;))))och...varit varim a piect ani za toho;)))
Čo dnes uvariť ? Chutné a lacné jedlo, tipy na varenie http://veu.sk/index.php/aktuality/1295-co-dnes-...
https://dobruchut.azet.sk/recept/50199/tekvicov...
Dnes tekvicovy salat s lososom a sampionmi + paradajkova polievka

Ideálne na rýchly obed či večeru, omáčka je hotová, kým sa uvaria cestoviny, za 10 minút http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/408-vybo...