Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Sosovicova polievka a zemiaky na kyslo ,volske oko ,klobaska opecena
kurací vývar s niťovkami, makové slíže
@kvetinka75 Je to klasicke kysnute cesto, len som vymenila obycajnu muku za spaldovu. Recept: 0,5 kg hladkej muky (spaldovej), pol PDP, 1CL sol, 1 dcl oleja, 1 vajce, kvasok (300 ml mlieka, 3 PL cukor, 1 kocka drozdie) Buchty makkucke, nadychane.
dnes v rámci pôstu na sucho pečené zemiaky s rascou a dip z kyslej smotany a jarnej cibuľky. doma v detstve sme to mávali s maslom a surovou kyslou kapustou, ale domácu nemám a kupovaná mi surová nechutí.
pokojné sviatky prajem všetkým
spagety s mletym masom a lecom, fajnota
rybie file na rastlinnom oleji, zemiaky, kyslá uhorka a dusený medvedí cesnak,, v grc. katolickej cirkvi sa dnes neje nič mliečne, mäsité, vajcia a žiadne potraviny, ktoré obsahujú tieto ingrediencie
brokolicova polievka, vysmazany syr, varene zemiaky, tatarska
Pecene zemiaky deti,ja mam dusenu zeleninu a kuracie na prirodno.
Spaldove palacinky s nutelou 😉
Mrkvova krémová polievka s opecenym chlebíkom. Manžel vysmazenu telaciu pečienku v trojobale s ryžou a hlavkovym šalátom. Ja a syn kuracie pečienky na stave a ryžou a tiež so šalátom. Teraz poobede tlačíme palacinky s jahodami a nutelou
včera na zelený štvrtok vždy niečo zelené tak špenátový nákyp, dnes na veľký piatok faširky z ovsených vločiek so zemiakovou kašou a zavaranými kari uhorkami jedli sme len na obed, len raz akože dosýta sa najesť... vo veľký piatok ani nepečiem aby to nelákalo degustovať
požehnané veľkonočné sviatky všetkým 🙂
guláš, mäso na šťave s knedľou,
SÝROVO - OŘECHOVÉ TYČINKY
Suroviny :
hladká mouka 400 g
máslo 250 g
mleté vlašské ořechy 100 g
strouhaný sýr 200 g
žloutky 2 ks
sůl 1,5 lžičky
Zpracovat v nelepivé těsto. Vyválet natenko, nakrájet na tyčinky. Dát na plech s pečícím papírem. Potírat rozšlehanými bílky, které zbyly z vajíček. Posypat lněným semínkem.
Péct na 180° asi 15 - 20 minut.
guláš s knedlou
Veľkonočný mazanec recept http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1392-vel...
fazulová polievka a pstruh v parnom hrnci so zemiakmi
fasirka, sunka, syr, vajcia, cvikla, chren
my dnes všetko čo bolo posvätené, vajíčka, hrudka, 2 druhy klobásiek, šunka, slaninka, biely koláč, zemiakový šalát, cvikla čerstvá struhaná

@prunee možem poprosiť o recept na to špaldové cesto? Ďakujem,