Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
sparglova kremova polievka, bravcova panenka plnena fetou a susenymi rajcinami so zemiakovym pyre, makovy cheesecake
@mariacejch a co si dnes varila? Nieco podla vykladu kariet?
@fadama pozri si v google biely veľkonočný koláč, to je niečo ako bábovka ale nesladký, ja veľkonočné jedla jem iba s koláčom, s chlebom mi tak nechutia, aj keď vo všedný deň zjem kobásku s chlebom, na veľkú noc koláč, napr. aj plnenú kapustu mám najradšej s bielym koláčom
teraz ho už nepečiem, lebo veľmi dobre dostať aj v obchodoch, neviem odkiaľ si, lebo napr. v Bratislave ho nekúpiš vraj, ale nie je náročné si ho aj upiecť doma
@fadama u nás sa pečie takýto https://www.mimibazar.sk/recept/25487-61360/mam... 😉
@mijo53 ano aj u nas len s cistym kolacom, ja peciem tento a je vynikajuci, presne ako ked ho piekla mamka ci babka https://www.mimibazar.sk/recept/11562/zemplinsk...
My sme.mali v sobotu zeleninovu polievku (kalerab,zeler,zemiak,mrkva oranzova i zlta),hrasok s krupicnymi haluskami (zo spaldovej i kukuricnej krupice). Sumceka, zelenina na panvici a opekane zemiaky.
Na veceru som robila salat: Zemiaky,avokado,kukurica,hrasok,cottege cheesa a horcica,plus vajicka a chlieb k tomu.
Vcera deti dojedli sumceka a robila som nam dospelym cakanku s ryzou. Polievka ta,co v sobotu. Dnes ideme k nasil,tak uvidime.
Včera a dnes - morčací vývar s domácimi rezancami, zemiakový šalát a zemiaková kaša s lososom, morčacím pečeným stehnom, plnka z rožkov a klobásky - pridala som aj čerstvú žihľavu. Ako dezerty - cheescake ako torta, makový koláč.
hovadzia polievka s drtinkami a maso na horčici ku ryži
@mijo53 presneeee aj my jeme vsetko s bielym kolacom.sunku.hrudku.cviklu.klobasku.....;)))) mnaaam.ale kto na to nie je zvyknuty tak na to kuka ze to co jeeee?;)) aj moj muz ked sme spolu chodili tak sa nechapal;) sa naucil;))))
zeleninová polievka s haluškami, pečené mäso, knedľa, kapusta
Farebná párty vodka recept http://veu.sk/index.php/aktuality/73-farebna-pa...
dnes grilované kuracie rezne s ryžou a ľadovým šalátom,
zajtra granatiersky pochod s uhorkovým šalátom,
piatok asi fašírky na plechu so zemiakovým pyré, červená repa
medzitým niekde vtesnám palacinky 🙂
Dnes som uvarila trochu perkeltu s haluskami a k tomu mrkvovu kremovu polievku
zapekaný karfiol s brokolicou so syrom, varené zemiaky
dnes fazulona kysla a kysnuty slany osuch a sladky kolac..polievka aj na zajtra a zap. cestoviny
Ahojte, dnes som robila aj na zajtra bravcov kare a stehno vo vlastnej stave s horcicou a k tomu ryza. Vcera boli spenatove cestoviny.
šošovicovy prívarok s parkom a polievka od vcera hlívová
z udeneho,co zostalo, budu dnes sunkafleky 🙂
mrkvovu polievku (nastruhana zelenina) podusenu na masle. K tomu palacinky s tvarohom
kremova feniklova polievka, zemiaky s kroketami a cerstvy salat s mozarellou
Raňajky: ovsena kaša so škoricou
Desiata: jablko
Obed: krémová polievka zo sušeného hrachu, mäso na šťave s ryžou a fazulovými strukmi
Olovrant: biely jogurt
Večera: palacinky na slano s bryndzovou nátierkou a čerstvou zeleninou alebo nasladko s domácim džemom 😉

@mijo53 To je aký ten biely kolác ?