Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
prívarok z baby cukety, zelenej fazuľky a nových zemiakov s kyslou smotanou. mužovi aj dusené mäso k tomu, mne netreba nič, len nech to vychladne na vlažno a mám raj na zemi. v tom teple pre mňa ideálne jedlo 😝
@kim12345 🙂 jasné.
na troške masla a oleja spením nakrájanú cibuľu, pridám na "jablkovom" strúhadle nastrúhanú cuketu (2 ks baby cuketky), asi 4 malé zemiaky pokrájané na menšie kúsky, pridám 3 guličky nového korenia, 1 bobkový list, trošku drvenej rasce, trošku osolím, podlejem max. 1dl vody a prikryté nechám dusiť, kým cuketa pustí šťavu. Po pár minútach prihodím zelenú fazuľku (asi 2 hrste) - čerstvú som nezohnala, takže som dávala mrazenú, inak čerstvú by som asi hodila rovno na začiatku so zemiakmi. Keď treba, trošku podlejem a nechám ešte dusiť. Keď sú zemiaky a fazuľka skoro hotové pridám ešte jednu baby cuketu nakrájanú na menšie kúsky (aby sa nerozvarila). 3 kyslé smotany si rozhabarkujem s troškou teplej vody a hladkej múky (aby sa nezrazila nechávam ju von z chladničky celý čas, čo sa zelenina varí, nech nie je úplne studená) a pridám do prívarku. Nechať pár minút prevrieť, dosoliť a odstaviť, až potom pridať citrónovú šťavu podľa chuti.
cestoviny s pestom
dnes zdravy hamburger a bol fakt vyborny 😝🙂
https://tipnajedlo.sk/recepty/fit-burger
Dnes zemiakove sulance s chia semiackami a pre chlapov zemiakove placky... Polievka sa dojedala...zeleninova s krupicovymi haluskami 😁
Fasirka s vajcom, zemiakova kasa a uhorkovy salat. Dnes bez polievky
ja včera zo zvyškov pečených kuracích stehien zapekané zemiaky na plechu - použila som výpek s kuraťa , kuracie na malé kúsky , čo ostalo, cibuľa , zemiaky , soľ oregano malo to úspech a manžel včera varil vonku na záhrade v kotline Halászle tiež sa veľmi vydarili
Dnes na obed
- steaky na konakovej omacke
- telacie dusene v mrkve
- kuracie prsia grilovane s horcicovou omackou
- zubac na bielom vine a bylinkach
- bravc.panenka v omacke zo susenych sliviek
- zabacie stehienka na masle a cesnaku
- pecene hranolky zo zemiakov, zeleru a tekvicove kocky
- grilovana zelenina
- opekane zemiaky s cibulkou
- spenatovy knedlik
- salat zeler, ananas, krabie tycinky
- ladovy miesany salat
- gulas z diviny
- francuzsky jablkovy kolac, slivkove crumble a visnovy cheececake
Polievku nemam.
Nevarila som, obedujem na konferencii 🙂
sparglovo-kremova polievka, zemianky s bravcovym masom na prirodno a uhorkovy salat
Baby mam vykostene kuracie stehna a chcela by som ich robit na stave s ryzou. Poradte nejake dobre varianty. Moze byt aj s mrazenou zeleninou a pod. 😉
na večeru chlieb vo vajíčku, kečup
Kedze mam neustale chut na sladke, tak dnes budem robit palacinky so slahackou a nutellou 🙂
zeleninová polievka s mrveničkou, ryža s hráškom, vyprážaná pečienka, šalát ( cibuľa, rajčina, paprika)
@malyslonik ahoj, tie muffinky vyzeraju uzasne. mohla by som ta poprosit o recept aj s tou penou? dakujem
@apendix - bulgur si uvarím v osolenej vode 1:2 dielom vody, varím pokým sa vyvarí voda, vypnem, premiešam a dám trochu olivového oleja, nechám vychladnúť..medzitým si nakrájam akúkoľvek zeleninu, najradšej mám cherry rajčiny, uhorku, stonkový zeler, avokádo, granátové jablko, čierne olivy, pridám vychladený bulgur, citrónovú šťavu, osolím, okorením, pripadne ešte dochutím tekvicovým olejom a čerstvými bylinkami /petržlen,alebo výborná je mäta, keď sa tam dáva to granátové/, nechám chvíľu postáť, ak ľúbiš pri podávaní posyp parmezánom...
@apendix rozumies anglicky? pozri tu recept http://www.myrecipes.com/recipe/fish-tacos-with...
Je to super jednoducha priprava. Upecena alebo vysmazena ryba, v kukuricnej placke, s kapustou na jemno nakrajanou a salsou alebo aioli omackou navrch.
salsa http://www.simplyrecipes.com/recipes/fresh_toma...
rajciny, jalapeno stiplava parika, cervena cibula, cilantro, ja davam aj avokado a nadrobno pokrajanu papriku, alebo aj zavarane hnede fazulky, limetkovy dzus, sol.
aioli omacka : majoneza, trochu olivoveho oleja, pretlaceny cesnak, mleta (stiplava) paprika, cierne korenie, citronova stava, sol
@apendix Ahoj, velmi sa tesim, ze ta obrazok zaujal 🙂 Boli naozaj skvele a pritom najjednoduchsi recept, aky som kedy videla. Paci sa: https://dobruchut.azet.sk/recept/11707/hrncekov...
Ja som pracovala s kokosom a co sa tyka muky, dala som 1 pohar hladkej a druhy polohrubej.
Pricom do prostriedku kazdeho som dala za lyzicu nutely 😝
Ruzovy krem pripravis nasledovne: zmixujes cerstve jahody a mascarpone, supnes do sterilneho igelitoveho sacku, ktoremu odstrihnes roztek a mozes zdobit po vychladnuti. Potom odporucam dat stuhnut do chladnicky.
Dobru chut.
plnenu kapustu-fasirky
zeleninová polievka s krúpkami a domáce fliačky s tvarohom alebo dusenou kapustou a slaninkou. uvidím, čo ulovím 😀
Včera som kúpila čerstvé marhule,tak dnes obed z nich a to špaldové buchty na pare plnené marhulami
A navecer ešte baklažánový tatarák s hriankami🌸

šampiňonóva polievka s rezancami, francúzske zemiaky, uhorkový šalát