Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my dnes polievku dojedáme zo včera, pečené mäso, knedľa, kapusta
Brokolicova kremova polievka. Morcacie maso,baklazan a sampinony na cesnakovom koreni na panvici a zemiakove placky. Babykukuricky.
Morcacie sote s cuketou a cherry paradajkami. Ako priloha ryza. Akurat to pucim 😊
... my dnes máme plnenú cuketu s ml. mäsom.... varené zemiaky s uhorkovo-paprikovo-rajčinovým šalátom + kys. smotana ....
Paradajkova polievka s pohankou a ryzou polske rezne tarhona
Zemiakova kysla polievka ,peceny losos s novymi zemiacikmi a poo zbucham bublaninu s jahodami...😉
Cevapcici a varene zemiaky a polievka z cerstveho hrasku, vcera halusky s tvarohom a zajtra kuracie rezne zemiakova kasa a uhorkovy salat..kolacik mame ceresnovu bublaninu 😉
Spagety Carbonara 🙂
včera boli domáce rezance s tvarohom a dnes francúzske zemiaky. na zajtra mám kúpené karé, dnes ho naložím do nejakej marinády alebo horčice a zajtra upečiem so zemiakmi. zrejme. rozmýšľam aj nad rezňami naopak.
cesnaková polievka, palacinky s džemom
U nas dnes hraskova polievka s haluskami a kura na paprike s cestovinou,jahodova bublanina. Zajtra cesnacka s krutonmi,pecena krkovicka,knedla,kapusta,pecene buchty tvarohove,lekvarove 🙂
dnes nič , včera sme robili gulaš partiu tak mame jedla plnu chladnicku a preplnene žaludky , max. tak vyvar
brokolicova kremova a kuraci perkelt z pŕs s cestovinou a poobede čerečnovy kolač-ak sa mi bude chcieť 😀
čaute ja v piatok zemiakové placky s medvedím cesnakom,
v sobotu polievku chabaščenu - to je fazuľovokapustová polievka s údeným smotanou na sladkokyslo / moravský recept / a druhé bolo mäsko pečené/ kuracie, morčacie a jahňacie / na cibuli, bielom víne a provensálskom korení, k tomu celozrnná cestovinka -slov ryža a šalát - listový šalát, čínska kapusta a dresing - soľ, kyslá smotana, francúzska horčica, trošku vínneho octu červeného a oliv olej......
v nedeľu som robila klasiku sviečkovú omáčku , mäsko bolo kuracie, morčacie a králik k tomu zemiakové knedlíky ...
Dnes hubová kapustnica a druhé ešte ani srnky netušia asi sa budem inširovať tu ,možno urobím granadírsky pochod alebo zeleninové rizoto
Este z nedele budem dojedat spiz (kuracie maso, slaninka, cibula) a k tomu dnes uz len zelenina kedze vcera sa zemiaky spapali vsetky 🙂 Polievka tradicna nedelna a to slepacia 🙂
Ja som dnes varila ale iba takú rýchlovku a to bolonské špagety. Robila som z mletého mäsa a polievku som dnes nerobila
kurací vývar, varené zemiaky a mäso na šťave s hráškom
Vcera kuracie stehna obalene v 3-oj obale s varenymi zemiakmi ochutenymi pazitkovym maslom a uhorkovy šalát... 😘
Zeleninova polievka s krupkami,bravcove sote s hraskom,ryza
Kuraci vyvar s rezancami,rezne z morcacich prs,zemiakova kasa s pazitkou,ananasovy kompot
Zajtra dojeme vyvar a svagrinka mi doniesla navareny tekvicovy privarok so zemiakmi.Dovarim vajicka natvrdo
A ozi....robila som prvy krat Sacherovu tortu☺
Zeleninovú polievočku idem variť a ako druhé chcem pripraviť kuracie mäso zapekané so syrom a k tomu ryža a zeleninový šalátik😝
no dnes zeleninova s vajickom a segedinsky gulas s knedlom 🙂 manzel si rozkazal :D
dnes len dusené zemiaky na paprike a zajtra alebo pozajtra vyprážaný karfiol. dezert - jogurtovo-smotanové poháre s čerstvými jahodami 🙂
kyslá fazuľová polievka, kuracie prsia v cestíčku, ryža, šalát

zemiaková kyslá polievka, jahodová bublanina