Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Tvarohové a dzemovo -grankove palacinky so šľahačkou
guláš, lievance
polievku z domaceho brojlera a rezancami a segedinsky gulaš od včera
zajtra - šošovicový prívarok, cuketovo-zemiakové placky, potom špenátové halušky,
zo včera máme trochu gulášu a plnenú papriku
Paradajkova polievka a spagety
Marinovane kuracie rezne s ryžou a s uharkovym šalátom..
@zuzka34 prepáč, mohla by som sa opýtať, akú marinádu robíš na kuracinu?
@nikawero12 ahoj, robievam viaceré dnes len tak narychlo: olej, grilovacie korenie a cesnak. Ďalšia variacia: olej, kecup,horčica, soľ,čierne korenie,sojova omáčka občas aj vajíčko dám... ,skúšala som aj kyslú smotanu,s grilovacim korenim,olejom,soľou.. len to sa mi trošku pripekalo 🙂
@zuzka34 ďakujem, lebo ja zvyknem robiť medovo-pikantnú a chcela by som vyskúšať aj niečo iné 🙂
@nikawero12 neni zač 🙂 ešte sa dajake variácie určite nájdu,alebo len tak z brucha vymyslieť, a aj medová marináda je výborná
@nikawero12 našla som jeden recept na smotanovu marinadu, skús pozrieť vyzerá to dobre : http://www.nejrecept.cz/recept/fantasticka-mari...
V taktom teple sa vam aj chce varit zenuse? Mne vobec nie :-/ A dnes na to asi aj kaslem
@mischelin999 nechce ale keď sú doma deti , sem-tam musia niečo okrem melonu a ovocia zjesť.
@kvetinka75 Tak to je velka pravda. Ja mam doma len maleho drobca, ktory cuca moje mliecko a sebe si len nejaku taku rychlovku spravim. Mam to aspon na teraz trochu vyhrate 🙂
Ja sa dnes chystam spravit bryndzove halusky. To mam rychlo spravené, kedze halusky robim iba z muky
Dnes mexický guľáš 😊
@mischelin999 nechce ale varim na par dni ...dnes spanielsky vtacik zemiakova kasa sackova gulasova vcera bolonske spagety
zemiakový prívarok, palacinky s malinami, šľahačka, kakao
Ahojte, rada sledujem tuto diskusiu a nechavam sa inšpirovať. Pridavam obľubene jedlo mojich deti : pizzovniky.Su robene z cesta ktore nepotrebuje kysnut a pracne vymiesit, napriek tomu krasne nakysne.Mozete skusit :
500 gr. hladkej muky ( kludne pouzite polohrubu, alebo spaldovu )
1 droždie
300 ml mlieka, kludne aj rastlinne
1 pol. lyžica cukru
1 čaj. lyžička soli
100 ml oleja,
Všetko spolu zmiešať, ja použivam mixer s hnetacimi metličkami a po zmiešani sa hneď plni podľa chuti.
Na pizzovniky : paradaj.pretlak husty zmiešať s kečupom a pizza korenim,cesto rozdelit na dve časti, rozvaľkat, potrieť touto zmesou a naplniť tym čo ma kto rad,u nas šunka, syr,kukurica, olivy a cele zrolovať:potom sa to kraja na trojuholniky, ale tak aby sa to celkom neprekrojilo, ten hrot, aby ten pizzovnik drzal pokope.Na plechu sa to necha cca hodinu kysnut, krasne to nakysne , potrieť rozšľahanym vajičkom.Pečie sa na 180 C.
Dobru chuť 🙂
dnes som piekla dva pivové kváskové chlebíky - to sme mali my s mužom k obedu so zeleninou, dieťa malo lososa s maslovými zemiakmi, ako dezert žĺtkové rezy a na večeru bola grilovaná cuketa
zajtra sú na želanie rezne s ryžou a uhorkovým šalátom, musím niečo vymyslieť z hokaida
@mischelin999 pustím klímu a varím o dušu 🙂
Cukinovo zemiakové placky so syrom, acidko,polievka nám cez horúčavy nejde dole krkom,tak žiadna, Dezert koláč orgazmus.😍

na večeru párky, horčica, chlieb