Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
od vcera rajc. polievka a zapekane zemiaky s brokolicou (smotana, vajicko, bylinky)🙂 Vcera sulance s makom.
Bravčova 🐷 panenka plnená baby špenátom 🌿 feta syrom a sušenými rajcinami 🍅 k tomu varené zemiaky s masielkom a zelerovou vňaťou 😝
fazuľová polievka s údeným mäsom, tvarohové slíže
fazuľová polievka na ,,sladko,, s mrkvou, krúpové zeleninové rizoto, lečo s fazuľou a klobásou.
Ešte rozmýšlam nad jablkovým pité alebo cookies - vločkové s mrkvou. Veľmi dobré.
Už niekedy si ozaj lámel hlavu nad tým čo variť. Dnes ma ale napadla koložvárska, ktorú sme už riadne dlho nemali. Tak snáď aj dobre dopadne🙂
@juma2 í tak by som si dala, zaradím do jedálnička koncom týždňa
@kvetinka75 Treba, mňa to tiež len tak náhodou napadlo, tak som si povedala, že idem do toho. A to je celkom aj rýchlo uvarené takže o to lepšie
Zemiakové placky plnené kuracím mäsom a posypané syrom
@ladygina urcite sa podaria
Tak toto je taka klasika
Kuracie prsia z citrónovej marinády: https://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia...
@kriko a tie citron je kupovaný v črepníku alebo zo semiačka vypestovaný?
Teľací kebab v celozrnnej tortile s bylinkovým dresingom a polievka cesnaková so syrom a šunkou
Baby, ked je v recepte kristalovy cukor a nemam mozem pouzit praskovy? A rovnake mnozstvo? Dakujem moc
@kvetinka75 to neviem,nieje to moj recept a ani citrony nemam 🙂 .To by mozno vedel ten pan co dal recept
Dnes:Polievka s pečenovymi haluškami, vyprážaný syr zo zemiak.kasou
Obed: sulance s makom
Vecera: mrkvove a zelerove hranolky s cottage dipom.
Zemiakovy privarok, fasirka a pre nemasovu dceru vajicka na tvrdo.
Dezert si objednali obrateny jablcnik.
držková polievka, pečená kačka, kapusta, lokše
ja by som si dal dneska toto
http://recepty.pozri.sk/recept-hovadzie-na-stav...
len kto mi to uvari ?
Ahojte , v piatok som urobila hubovú kapustnicu s mrveničkou bola aj na sobotu , v sobotu k tomu , klasický uhorkový šalát, treska vyprážaná a zemiačiky v šupe s maslom a petržlenovou vňaťkou , v nedeľu som urobila zeleninovú polievku s krúpkami a zatrepaným vajíčkom - zeleninka bola mrkva, zeler, kaleráb, petržlen , pór a zemiaky , druhé bola opečená klobása vonku na záhrade + paradajky, paprika, chlebík
večer som na dnes uvarila tekvicový prívarok, dusené hovädzie na paprike a cibuli k tomu a pre nemäsových varené vajce
nedeľný dezert bola banánovo- limetková bábovka
Dnes francuzske zemiaky
Žienky poraďte niečo z krkovička pre muža, 11 a 9 ročnú dcéru... Okrem pečeného mäsa a naloženia ma "cigánsku" ma nič nenapadá 😕 ďakujem 😘
@kvetakinderko na hlboky plech zemiaky na platky, surove, posolit, na to platky osolenej ocesnakovanej, okorenenej krkovicky, na to kolieska klobasky, platky slaniny, posypat cibulou nakrajanou na platky.. trochu podliat, zakryt alobalom alebo vrchnym plechom. piect kym nebudu zemiaky a maso hotove.
nieco na sposob zivanskej...
@modrava ďakujem, skúsim to, tam sa aj vypečie to mastné z nej 👍

@babatkoo ešte som to nerobila, ale skúsim podľa tohto receptu
https://varecha.pravda.sk/recepty/namornicke-ma...