Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes len rýchlovky - krémová hokaidovo mrkvová polievka bez smotany zahustená zemiakom, druhý hrnčekový koláč bez vajec
@oira kde sa podela stava ???
Rajcinova polievka s nastruhanym syrom a robila som syrove cestoviny
buchty na pare-cesnakova polievka
Syrova polievka s krutonmi a kura s ryzou a hlavkovy salat k tomu.
hrstková polievka asegedín s knedlou
Ja som robila dnes sampinony plnene kuskusom. Bolo to vyborne
https://dobruchut.azet.sk/recept/61865/sampinon...
Nám zo včera vystal ešte obed. Tak dnes budeme dojedať slepačiu polievku a puchríkovú omáčku s knedľou
Quadretti s bielou kapustou
Dnes hovadzi gulas ku pecivu.
Palacinky so slahackou a ovocnym lekvarom a polievku idem spravit zeleninovu este rychlo
Slivkova zemlovka
Kelovy privarok. Po dlhej dobe. Mnam
@pehavcek ahoj, ja mam doma malé ružičkove kely🙂 ako si ho prosím robila?? Urobím zajtra ďakujem
@stevinka16 - síce si sa nepýtala mňa, ale mne chutí takto upravený - ja si ho zvyknem posypať ešte parmezánom https://dobruchut.azet.sk/recept/46079/ruzickov...
morčacie na smotane s kolienkami. časť poduseného mäska bez smotany zamrazím a bude na inokedy na rizoto alebo niečo. raz darmo, keď sa dá pri bábätku navariť, netreba váhať a trochariť, ale zásobiť sa na horšie dni 😀
@lucya87 prosím ťa aké suroviny - ochucovadlá si tam dala? Je to dusené aj na cibulke? napíš prosím ťa recept. Ďakujem,
@lilidix môžem poprosť recept? Ďakujem
@tykat môžeš mi prosím ťa poslať recept na tie azijské rezance? ďakuejm
zeleninova polievka s krupicovimy haluskami a peceny bocik aj s kostou s pecenymi zemiakmi 🙂 najblizsie sa chystam na kolozvarsku kapustu muz uz davno pyta 🙂
U nás dnes morčacie prsia na hlive ustricovej, na spôsob perkeltu s cestovinou a polievka z kuriatok (hríbikov). Do jedli sa muffiny, takže idem robiť čokoládový cheesecake s malinami.
ahojte , ja sa v poslednej dobe ulievam vo varení .... V nedeľu som urobila dubákovo zemiakovú polievku , takú číru s kopou zeleniny a zahustenú len troškou krupičky .... výborná bola druhé malo byť ryžové rezance a dusené václavky na čínsky spôsob, ale ako to už býva aj majster tesár sa utne, druhé jedlo okrem tých václaviek bolo značne nevydarené .... no ale hrdinsky sme to teda zjedli xixxixixixiixixixi
dnes len parené buchty pre deti , kupované slivkové a pre nás nejaké ľahšie zeleninové jedlo
@kvetinka75
Azijske rezance
Maso
2-3 kur.prsia (podľa toho koľko maska mate radi, u nas masozravci takze 3min.)
1-2 vajicka (zase podla masa)
5PL sojova omacka (najlepsie Kikoman)
Solamyl 2-3 PL
sol
Kuracie nakrajat na rezance, zmiesat s vajickami, sojovkou a solamylom. Nechat trochu odstat, potom po castiach prudko oprazit na horucom oleji v hlbokom velkom woku, osolit, odlozit do tepla.
Rezance
kupujem vacsinou ryzove, namocit/uvarit podla navodu, mali by byt al dente, nie rozvarene, scedit, preplachnut, nechat na sitku
Zelenina
1 vacsia mrkva
1/2 mladého kalerabu
1/4 cinskej kapusty
mala plechovka kukurice
5cm poru
a dalej zelenia podla chuti/chladnicky/fantazie - huby, karfiol, hrasok, minikukurica...nakrajat na nie velmi tenke rezanceky (nestruhat, krajat)
sojova omacka (Kikoman)
ustricova omacka
1-2 PL lyzice octu (najlepsie ryzoveho ale moze byt aj obyc., opatne podla chuti)
zmes korenia na čínu (napr. Jemná cina)
Na oleji co ostal po masku narychlo oprazim zeleninu okrem cinskej kapusty, fakt len chvilocku a zacinam od najtvrdsej zeleniny (musi byt chrumkava). Okorenim sojovkou, ustricovkou, korenim a pridam 1PL octu. Potom pridam rezance a oprazam ich spolu so zeleninou, zase len kratko a prudko. Ochutnam ak treba pridam sojovku, ustricovku, korenie alebo ocot, pripadne podlejem trochou vody. Nakoniec pridam maso, cinsku kapustu, prehrejem, premiesam a podavame.
@tykat ďakujem, cez víkend vyskúšam
a ešte sa spýtam tú ustricovú omáčku niekde kupuješ?
Dnes som nic nevarila, ale svokra mi poslala kuraci perkelt a domacimi haluskami, boze ako davno som to nemala 😎

Dnes fazuľová so zeleninou a cestovinou, trhanec so sladkou kapustou, zajtra bude polievka rydziková /včera sme nazberali dva košíky/ a dojeme segedínsky guláš zo štvrtka s knedľou