icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

babullka1
28. apr 2011

dnes hovädzi vývar s haluskami a robila som kapustnicu 😉

lucka1371987
28. apr 2011

nemate niekto recept na nejaku fajnu chutnu marinadu na grilovanie? 😀 viem ze je ich milion ale niekto bude mat mozno nejaku tajnu extra chutnu 😝

titkovamiriam
28. apr 2011

@lucka1371987
približne na 1,5 kg mäsa
3 vajcia, 1 ČL soli, 2 ČL horčice, olej, 2 struky cesnaku, kari korenie, bazalka, oregano, vegeta a sójová omáčka, majoránka

....1 KL soli, 1 KL horčice, 1 KL korenie harmónie chuti, 1 KL kečupu, 4 vajcia...

...½ I červeného vína, 1 cibuľa, 1 mrkva, 6 zrniek jalovca, 1 strúčik cesnaku, 1 vetvička tymianu alebo rozmarínu, ½ bobkového listu...

...4 cl koňaku, ½ I bieleho vína, 50 ml arašidového oleja, 6 zrniek jalovca, 1 mrkva, 1malý zeler, 1 nasekaný pór, po 1 konáriku rozmarínu. majoránu a tymianu, posekaný tymian, 1 strúčik cesnaku...

...250 g bieleho jogurtu, 1 lyžicu kečupu, 1 lyžicu oleja, 1 lyžičku červenej papriky, čerstvú bazalku (nasekať), sójovú omáčku, soľ

...200g jogurtu,2 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce medu, sojová omáčka, 3 stroužky česneku, cibule (najemno nakrájená), oregáno, bazalka, skořice mletá, sůl

...1 lyžičku masla, soľ, 1 malú lyžičku korenia, 1 malú lyžičku kari korenia, 1 malú lyžičku prášk.cukru, 1 veľkú lyžicu solamylu, 2 veľké lyžice worchesterovej omáčky, 2 veľké lyžice Maggi, 2 veľké lyžice oleja

reanda
28. apr 2011

my sme dnes obedovali hemendexy z udeneho 😀
zajtra asi spagety a v sobotu planujeme na zahrade v kotliku hlivovy gulas - dufam, ze dovtedy dorastie hliva a ze nebude prsat!

titkovamiriam
28. apr 2011

a marinady na ryby:
http://www.najrecepty.sk/story.php?id=4687 užasne vsetky 😝

tosomja
28. apr 2011

ďakujem krásne, tie tvarohové poháre vyzerajú super, hneď idem vyskúšať 😝

mia258
28. apr 2011

@katarinajurikova Ahoj 🙂
Robila som tak, že som len dala zohriať smotanu, pridala na kúsky nakrájaný plesnivý syr a roztierateľný syr. Varila som kým sa to neroztopilo. Tak 3 minútky pred koncom som pridala špenát. Nakoniec som to ešte rozmixovala, aby som nemala príliš veľké kusy špenátu 😉
A už len poliať cestoviny 😵

lucka1371987
28. apr 2011

@titkovamiriam dakujem krasne za marinady na dalsi tyzden vyskusam na zahrade pri grilovacke co najviac a tie na rybky vyzeraju perfektne 🙂 😝 i ked na bude vela urobim dvojnasobne davky a bude hostinka 😀

katarinajurikova
28. apr 2011

@mia258 Dakujem 😉
J atrubka som dala pretlak a nebolo to onco... 😀

zuzka1.
28. apr 2011

@tosomja ako klasika nivova, len so syrom gorgonzola. tiez je to plesnivy syr. ja robim, klasika besamel a v nom necham rozpustit gorgonzolu.tak isto robim aj novovu, na rovnakom zaklade.

lizatko1009
28. apr 2011

momentalne sa mi pecie kuracie prsia nakrajane na platky okorenene vyklepane na vrch poukladana cibula, zaliate smotanou a nastruhany syr.

mia258
28. apr 2011

@katarinajurikova ja som to robila úplne jednoducho, nebol čas na komplikovanejiš formy 😀
Ani som ju nesolila, lebo syr je sám o sebe dosť slaný, tak mne to nechýbalo 😉

Dnes som robila čínu s ryžou 😉

lunana
29. apr 2011

Dievčence poraďte nejaké mäso s omáčkou a s tarhoňou, už fakt neviem čo variť 😒

chrumka
29. apr 2011

@lunana ahoj, ja som robila take maso, ze kuracie prsia sprudka oprazis, vyberies, do vypeku das cibulku a na kocky nakrajanu bud salamu alebo klobasku (zalezi co mas doma). Ked podusis cibulu so salamou, podlejes vodou, prihodis kocku slepacieho bujonu, nechas prevriet, rozmixujes to cele s mixerom na peknu omacku, do tej omacky prihodis to opecene maso a dusis kym nie je masko makke. Potom uz len omacku zahustis zatrepkou a dochutis podla chuti solou a peprom 🙂 no a hotovo. No a k tomu tarhona. Potom je este varianta omacky, ze masko pred oprazenim potries horcicou, a ostatny postup je rovnaky, pripadne vynechas tu salamu/klobasku. Alebo dalsia omacka, zase opecies masko, vyberies, do vypeku das cibulku, zalejes vodou, prihodis bujon, rozmixujes, das masko, podusis a ked je uz masko makke, tak tam prihodis zavaranu kapiu narezanu na drobno, alebo zavarane male kukuricky, no a dohustis zatrepkou a omacka ja na svete 🙂 No tak dufaj, ze som ti poradila, nam sa tieto tri varianty osvedcili a su velmi chutne.

drobik1
29. apr 2011

dnes cesnakova polievka s krutonkami a francuzske zemiaky..dezert coko puding s piskotami,ananasom a slahackou.. 🙂

larmimi
29. apr 2011

@chrumka zeby som vyskusala ? priloha mozu byt aj zemiaky, alebo hranolky ze ? 😉

chrumka
29. apr 2011

@larmimi ano, priloha moze byt aka kolvek. My sme tie omacky jedli aj s cestovinou 🙂

babullka1
29. apr 2011

ja dnes nevarim....mame este zo vcera ,akurat som robila muzovi zapecene sampiony s nivou a slaninkou-lebo ja som ich jedla vcera kym bol v praci a jemu neostalo 😝 tak dnes som spravila dalsie 😉

mis_ka
29. apr 2011

mrkvova kremova polievka s gulockami

daniz
29. apr 2011

podlesníky ...teda asi

kukujka
29. apr 2011

dnes budu zapecene sampiony so syrovou omackou,varene zemiaky a zeleninova polievocka
@mis_ka ja som sa nedavno snazila o taku polievku vsetko podla receptu som spravila a bola hnusna celu som ju vyliala.ako ju robis ty?

mis_ka
29. apr 2011

@kukujka robim ju tak od oka, takze neviem presne pomery... - asi 3/4 kila karotky nakrajam na koliecka, zalejem vodou a dam varit, ale nedaj vela vody, aby bola polievka pekne husta, po zovreti pridam jeden zeleninovy bujon, osolim, okorenim ciernym korenim a varim prikryte az kym mrkva nezmakne. polievku dam dole z plynu a ponornym mixerom pomixujem, vlejem za staleho miesania trochu smotany na varenie (podla chuti), ochutnam, ak treba este dosolim, dam spat na plyn a za staleho miesania dovediem do varu, to je vsetko 🙂 a pri servirovanim ozdobim takymi vyprazanymi gulockami do polievky (kupenymi). dufam, ze tentokrat ti bude chutit!

eva7780
29. apr 2011

tarhonové rizoto 🙂 bude aj na zajtra 😵 😵 😵

barca25
29. apr 2011

halusky s vajickom:DDD

reanda
29. apr 2011

dnes salatova omacka (spagety boli vcera na veceru)

@daniz, co su podlesniky? zemiakove placky?

estanis
29. apr 2011

zeleninova polievka a zemiakove placky s maskom

kukujka
29. apr 2011

@mis_ka dakujem ten recept je uplne rovnaky tak netusim co sa tam mohlo pokazit mozno niekedy skusim este raz

maculik
29. apr 2011

ahojte,
my dnes fazulu na kyslo a franc.zemiaky. Tento tyzden sme mali aj plnene baklazany, zeleninovu polievku s vlockami, morcacie masko na sliziky s cibulkou a ryzu.

@reanda ano, zemiakove placky 🙂 Aj u nas sa to tak povie 🙂

miriamr
29. apr 2011

dnes cestoviny so šunkovou omáčkou, zeleninová polievka 😉

reanda
29. apr 2011

@maculik, ja som to este nepocula, som myslela, ci to nie je nieco s hribmi... no zas som o nieco mudrejsia 🙂
celkom pekny nazov