Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
nemate niekto recept na nejaku fajnu chutnu marinadu na grilovanie? 😀 viem ze je ich milion ale niekto bude mat mozno nejaku tajnu extra chutnu 😝
@lucka1371987
približne na 1,5 kg mäsa
3 vajcia, 1 ČL soli, 2 ČL horčice, olej, 2 struky cesnaku, kari korenie, bazalka, oregano, vegeta a sójová omáčka, majoránka
....1 KL soli, 1 KL horčice, 1 KL korenie harmónie chuti, 1 KL kečupu, 4 vajcia...
...½ I červeného vína, 1 cibuľa, 1 mrkva, 6 zrniek jalovca, 1 strúčik cesnaku, 1 vetvička tymianu alebo rozmarínu, ½ bobkového listu...
...4 cl koňaku, ½ I bieleho vína, 50 ml arašidového oleja, 6 zrniek jalovca, 1 mrkva, 1malý zeler, 1 nasekaný pór, po 1 konáriku rozmarínu. majoránu a tymianu, posekaný tymian, 1 strúčik cesnaku...
...250 g bieleho jogurtu, 1 lyžicu kečupu, 1 lyžicu oleja, 1 lyžičku červenej papriky, čerstvú bazalku (nasekať), sójovú omáčku, soľ
...200g jogurtu,2 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce medu, sojová omáčka, 3 stroužky česneku, cibule (najemno nakrájená), oregáno, bazalka, skořice mletá, sůl
...1 lyžičku masla, soľ, 1 malú lyžičku korenia, 1 malú lyžičku kari korenia, 1 malú lyžičku prášk.cukru, 1 veľkú lyžicu solamylu, 2 veľké lyžice worchesterovej omáčky, 2 veľké lyžice Maggi, 2 veľké lyžice oleja
my sme dnes obedovali hemendexy z udeneho 😀
zajtra asi spagety a v sobotu planujeme na zahrade v kotliku hlivovy gulas - dufam, ze dovtedy dorastie hliva a ze nebude prsat!
a marinady na ryby:
http://www.najrecepty.sk/story.php?id=4687 užasne vsetky 😝
ďakujem krásne, tie tvarohové poháre vyzerajú super, hneď idem vyskúšať 😝
@katarinajurikova Ahoj 🙂
Robila som tak, že som len dala zohriať smotanu, pridala na kúsky nakrájaný plesnivý syr a roztierateľný syr. Varila som kým sa to neroztopilo. Tak 3 minútky pred koncom som pridala špenát. Nakoniec som to ešte rozmixovala, aby som nemala príliš veľké kusy špenátu 😉
A už len poliať cestoviny 😵
@titkovamiriam dakujem krasne za marinady na dalsi tyzden vyskusam na zahrade pri grilovacke co najviac a tie na rybky vyzeraju perfektne 🙂 😝 i ked na bude vela urobim dvojnasobne davky a bude hostinka 😀
@mia258 Dakujem 😉
J atrubka som dala pretlak a nebolo to onco... 😀
momentalne sa mi pecie kuracie prsia nakrajane na platky okorenene vyklepane na vrch poukladana cibula, zaliate smotanou a nastruhany syr.
@katarinajurikova ja som to robila úplne jednoducho, nebol čas na komplikovanejiš formy 😀
Ani som ju nesolila, lebo syr je sám o sebe dosť slaný, tak mne to nechýbalo 😉
Dnes som robila čínu s ryžou 😉
Dievčence poraďte nejaké mäso s omáčkou a s tarhoňou, už fakt neviem čo variť 😒
@lunana ahoj, ja som robila take maso, ze kuracie prsia sprudka oprazis, vyberies, do vypeku das cibulku a na kocky nakrajanu bud salamu alebo klobasku (zalezi co mas doma). Ked podusis cibulu so salamou, podlejes vodou, prihodis kocku slepacieho bujonu, nechas prevriet, rozmixujes to cele s mixerom na peknu omacku, do tej omacky prihodis to opecene maso a dusis kym nie je masko makke. Potom uz len omacku zahustis zatrepkou a dochutis podla chuti solou a peprom 🙂 no a hotovo. No a k tomu tarhona. Potom je este varianta omacky, ze masko pred oprazenim potries horcicou, a ostatny postup je rovnaky, pripadne vynechas tu salamu/klobasku. Alebo dalsia omacka, zase opecies masko, vyberies, do vypeku das cibulku, zalejes vodou, prihodis bujon, rozmixujes, das masko, podusis a ked je uz masko makke, tak tam prihodis zavaranu kapiu narezanu na drobno, alebo zavarane male kukuricky, no a dohustis zatrepkou a omacka ja na svete 🙂 No tak dufaj, ze som ti poradila, nam sa tieto tri varianty osvedcili a su velmi chutne.
dnes cesnakova polievka s krutonkami a francuzske zemiaky..dezert coko puding s piskotami,ananasom a slahackou.. 🙂
ja dnes nevarim....mame este zo vcera ,akurat som robila muzovi zapecene sampiony s nivou a slaninkou-lebo ja som ich jedla vcera kym bol v praci a jemu neostalo 😝 tak dnes som spravila dalsie 😉
mrkvova kremova polievka s gulockami
podlesníky ...teda asi
@kukujka robim ju tak od oka, takze neviem presne pomery... - asi 3/4 kila karotky nakrajam na koliecka, zalejem vodou a dam varit, ale nedaj vela vody, aby bola polievka pekne husta, po zovreti pridam jeden zeleninovy bujon, osolim, okorenim ciernym korenim a varim prikryte az kym mrkva nezmakne. polievku dam dole z plynu a ponornym mixerom pomixujem, vlejem za staleho miesania trochu smotany na varenie (podla chuti), ochutnam, ak treba este dosolim, dam spat na plyn a za staleho miesania dovediem do varu, to je vsetko 🙂 a pri servirovanim ozdobim takymi vyprazanymi gulockami do polievky (kupenymi). dufam, ze tentokrat ti bude chutit!
tarhonové rizoto 🙂 bude aj na zajtra 😵 😵 😵
halusky s vajickom:DDD
zeleninova polievka a zemiakove placky s maskom
dnes cestoviny so šunkovou omáčkou, zeleninová polievka 😉

dnes hovädzi vývar s haluskami a robila som kapustnicu 😉