Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Koprova omacka s pecenym masom a parenou knedlou (domaca)
dnes šošovicová polievka z červenej šošovice, zemiaková kaša, kuracie nugetky aj pečený losos a teraz som spravila zázvorový "sirup", okolo nás je chrípka, tak sa treba chrániť
Francúzske zemiaky a kyslá fazuľová polievka
Vajíčková polievka, mexické ragu, domace tortily a mrkvové šatôčky plnené slivkovým lekvárom
Kremova karfiolova polievka, kuraci stroganov po cinsky s ryzou.
Zeleninova polievka a bryndzove halusky... len sa tak zaprasilo 🤤👍🏻
Madarsky gulas a polievku som dnes vynechala. sa mi nechcelo 😇😇
Šošovicová polievka a palacinky
dnes som uz polisvku nerobila, ale iba vyprazanu rybu s hranolkami
Vcera som varila segedin s knedlou, mame aj na dnes. A peciem bublaninu
guláš, žemľovka s tvarohom a jablkami
Ja som dnes ryzovo-mrkvovu polievku a pucene zemiaky s uprazenou slaninkou a kyslou kapustou - sobotne, jednoduche a vyborne :p
My sme dnes mali krémovú cesnačku s krutónmi a mäsové guličky s hríbovou omáčkou a hranolkami. Zajtra bude panenka so syrovou omáčkou, prílohu ešte rozmýšľam 🙂 polievka klasicky vývar a budem piecť perník s čokoládou
U nas dnes hrášková polievka s krupicovými haluškami a manžel robil kuracie sote so sampinomni a zeleninou a k tomu cestovinu. Upiekli sme si makovnik 🙂
kuracia polievka so slizikmi 🙂 bravcove maso zapecene so zemiakmi cibulkou a klobasou zaliate smotanou 🙂 co kuchyna dala :D
Brokolicova kremova polievka. Kuracie stehna na kyslej kapuste a zemiaky.
Vcera fasirky, zemiakova kasa, mrkvovo jablkovy salat
Dnes azijske rezance s chrumkavym kuracim maskom
Polievka na vikend cesnakova s oprazenou zemlou a syrom.
Dezert jahodove "akozetiramisu" - na cely plech piskoty, jahody, kysla smotana s tvarohom a vanilkou, a na vrch jahodove zele...uz sa chladi
Zeleninová polievka s písmenkami, zemiaková kaša a pečené bravčové mäso, keďže dnes máme doma oslávenca, tak penová torta, vyprážaný syr a hranolky - na želanie, aspoň nemusím zajtra variť 🙂 .
včera boli tuniakové fašírky, pyré, uhorkový šalát,
dnes pečené kura, ryža, marhuľový kompót, ako dezert žĺtkové rezy
ahojte
v sobotu karfiolová polievka s liatymi syrovými haluškami, druhé boli palacinky na sladko aj na slano
pre hostí na večer urobené lososové jednohubky / spodok trošku syra, trošku tatárky a biely jogurt a korenie morská soľ od justu / a na to kúsky údeného lososa, špaldový hrnčekový koláč s banánmi a jablkami , miesto mlieka som do cesta pridala vytlačenú šťavu z pomaranča, a samozrejme obložená miska - klobáska , slaninka, syr, zavárané uhorky, patizóniky, fresh cibuľka, uhorka, paradajka
v nedeľu halászle / varil muž / varené z kapra, pstruha a zubáča - dal si prevelice záležať ,
druhé bolo ražniči - jahňacina, cibuľa slaninka , klobáska , zemiaky, hnedé šampióny
k tomu bol uhorkový šalát , alebo mrkvovobroskyňový kompót s citrónovou šťavou
a v piatok dcérka uvarila tuniakové cestovinky a polievka bola šampiónová číra so zemiakmi , nastrúhanou mrkvou , cibuľou a zatrepaná bielkami a troškou pšenových vločiek
Včera som trochu experimentovala a skúšala som spraviť morčacie mäso po židovský. Varilo sa to mäso na jablkách, zázvoru a cibule. K tomu som spravila opekané zemiaky a chutilo to veľmi dobre🙂
kto uz skusal tohoto sumceka ?
http://recepty.pozri.sk/recept-peceny-sumcek-af...
stoji to za to ? Alebo su to iba kecy ako pangasius ?
Varim huspeninu na veceru a k obedu zo vcera vysmazany karfiol

pre mňa na obed zeleninové rizoto s červenou repou,
na večeru pre všetkých zapekané cestoviny a ľadový šalát (mali sme ísť na vysvečkovú večeru, ale muž je k.o.)
v piatok bude prázdninová návšteva s deťmi, tak budú kváskové lievance, džem, nutela, tvaroh, javorový sirup, šlahačka....