icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

pancake
30. apr 2010

zdravim mukky.. 😉

ja som robila vcera fazulovu 😀

lydia22
30. apr 2010

Karfiolova polievka,kuracie sote s cestovinou

iinuska
30. apr 2010

fazulova na kyselo a zemiakove placky 😝

daniz
30. apr 2010

Dnes na večeru deti pirožky, a my nejakú rýchlovku, alebo podojedáme. Zajtra asi plnené zemiakové placky a polievka
hrášková s lievankou, v nedeľu segedín a knedla, polievka asi klasika vývar s rezancami.

zuzu13
30. apr 2010

polievka hrachová s udeným masom, francuzske zemiaky a deti špagety... 🙂

katarina.banska
30. apr 2010

zeleninova polievka s krupicovnymi haluskami a druhe chcem robit lososa? poznate nejake dobry recept? chcem ho urobit skor nejako dietne 🙂

elfa
30. apr 2010

ja prave obedujem lososa. nie je dietny, ale rychly a dobry. lososa (ja mama kusky alebo platky) umyjes, osolis, okorenis korenim na ryby, posypes postruhanym tvrdym syrom, zalejes kyslou smotanou, navrch este trochy syru a das zapiect. Mnam 😉

lyongirl
30. apr 2010

lososa namarinovať, zarobiť si med s Dijonskou horčicou 1:1, dobre ponatierať, nechať postáť v chladničke a dať upiecť v zapekacej mise, trošku ho ešte pre istotu podlievam, pečie sa krátko, ani ho nezakrývam, je hotový hneď a má takú dobrú sladkastú chuť, mňam.
K tomu varené zemiaky a omáčka: cottage syr sa zmieša s bielym jogurtom, nakrája sa do toho červená cibuľka, na malinké kocky čerstvá uhorka a pridá sa pokrájaný kôpor a osolí podľa chuti, mi to moc nesolíme. Je to fajn k vareným zemiakom a lososovi na akýkoľvek spôsob, pôvodný recept je s údeným lososom, ale aby to mohol aj syn, tak lososa radšej kúpim filety a buď upečiem, alebo udusím na masle.

lyongirl
30. apr 2010

Dnes máme špenátovú polievku a pečené kura so slaninou, rajčinami, paprikou, cibuľou a cesnakom, to všetko sa pieklo spolu a k tomu ešte pečené zemiaky a uhorkový šalát.

lalus
30. apr 2010

lyongirl ako robíš špenátovú polievku? robíš z pretlaku, alebo z listov?

lyongirl
30. apr 2010

kupujem špenát od Ardo, sú to také šulčeky, nie je to úplný pretlak, ani listy...
dám si osmažiť cibuľku do sklovita, na ňu nachvíľku osmažiť pretlačený cesnak 1 strúčik, potom tam dám ten špenát a dusím, netreba dlho, len aby cibuľa zmakla. Potom dolejem mlieko, nechám zovrieť a zahustím 2 rozšlahanými vajíčkami. Samozrejme osolím 😉

katarina.banska
30. apr 2010

hmmm mnam mnam, uz teraz sa mi zbiehaju slinky, na toho lososa v mrazaku. ja ho kupujem v lidly. nie podkovicky, ani je s kozou. tam maju len ciste masko.
elfa a co si davas k tomu ako prilohu? zemiaky, alebo len nejaky zeleninovy salat?

lyongirl
30. apr 2010

aj ja kupujem v Lidli, alebo Bille, čisté masko, bez kože 😉

mukky
30. apr 2010

dnes som varila len výbornu zeleninovu polievočku s krupicovými haluškami 😎

mukky
30. apr 2010

pancake ahoj..

katarina.banska
30. apr 2010

tak uz je zjedeny aj moj losos, vymyslela som si receptik a bol fakt super
mnam mnam 🙂

cessy
30. apr 2010

mukky???? 😕 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

cessy
30. apr 2010

dnes nic, muz mal rozky so zeleninkou na veceru 😉 🙂

lalus
30. apr 2010

ani ja dnes nič, dojedali sme cestoviny zo včera. na zajtra je v pláne pečené kura s ryžou a špenátová polievka "a la lyongirl" 😉 a keďže sme cez víkend doma bez chlapa, tak to s veeeľkou pravdepodobnosťou zostane aj na nedeľu 😅

charllota
1. máj 2010

dnes bude zemiakova placka plnena maskom 😉 snad to vyjde

lyongirl
1. máj 2010

dnes jeme jedlo zo včera a poobede svadbujemééééé, tak nevarím, ale chystám sa 😀

zuzu13
1. máj 2010

slepačí vývar s rezancami a porkom, zemiakove placky s kyslou kapustou 🙂

cessy
1. máj 2010

lyongirl ty sa maaas

kuracia polievocka s rezancami a ja som mala vyprazany karfiol a muzik kuraci reznik s opekanymi zemiakmi a hlavkovy salat 😉

cessy
1. máj 2010

mukky kde si???

mukky
1. máj 2010

cess 😀 ahoj 😎
som ta hladala v marcipan.tortách 😀 ,kde si bola tak dlho? 😕
ja dnes nevarím a asi zajtra tiež nie,len malemu,nemám pre koho...mozno sebe ?uvidím..

monkula
1. máj 2010

lasagne 🙂

henikav1
2. máj 2010

my mame dnes zeleninovu hraskovu s krupicovymi haluskami. Masko napacovane nakrajane na rezanceky a k tomu tarhonu s hraskom a mrkvou a ako dezert ryzovy kolacik, ten este len ide do rury. Nejako som pozadu 😀

inkinka
2. máj 2010

specialne narodeninove jedlo, kacicu s domacou knedlou a dusenou kapustou 🙂

cessy
2. máj 2010

mukky ja tam uz nechodim.....ved nic nove sa tam nepise., s alionuskou cez ip popiseme a to mi staci....vzdy tam pride nova a pise sa vsetko od zaciatku....nie ze by si precitala par stranok do zadu..... 😖
chodim doobeda cvitit tak uz nemam tolko casu, poobede varim, aelbo ked maly spinka...a tak.

dnes kuracie sote a hranolky a ryza, maly ma kuraciu polievku zo vcera 😉

cessy
2. máj 2010

inkinka my sme mali kacku cez tyzden, len tak....chutila mi tak som spravila 😉 knedlu robila mamina, to som este nerobila. kapustu zvladam 😉