Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Karfiolova polievka,kuracie sote s cestovinou
fazulova na kyselo a zemiakove placky 😝
Dnes na večeru deti pirožky, a my nejakú rýchlovku, alebo podojedáme. Zajtra asi plnené zemiakové placky a polievka
hrášková s lievankou, v nedeľu segedín a knedla, polievka asi klasika vývar s rezancami.
polievka hrachová s udeným masom, francuzske zemiaky a deti špagety... 🙂
zeleninova polievka s krupicovnymi haluskami a druhe chcem robit lososa? poznate nejake dobry recept? chcem ho urobit skor nejako dietne 🙂
ja prave obedujem lososa. nie je dietny, ale rychly a dobry. lososa (ja mama kusky alebo platky) umyjes, osolis, okorenis korenim na ryby, posypes postruhanym tvrdym syrom, zalejes kyslou smotanou, navrch este trochy syru a das zapiect. Mnam 😉
lososa namarinovať, zarobiť si med s Dijonskou horčicou 1:1, dobre ponatierať, nechať postáť v chladničke a dať upiecť v zapekacej mise, trošku ho ešte pre istotu podlievam, pečie sa krátko, ani ho nezakrývam, je hotový hneď a má takú dobrú sladkastú chuť, mňam.
K tomu varené zemiaky a omáčka: cottage syr sa zmieša s bielym jogurtom, nakrája sa do toho červená cibuľka, na malinké kocky čerstvá uhorka a pridá sa pokrájaný kôpor a osolí podľa chuti, mi to moc nesolíme. Je to fajn k vareným zemiakom a lososovi na akýkoľvek spôsob, pôvodný recept je s údeným lososom, ale aby to mohol aj syn, tak lososa radšej kúpim filety a buď upečiem, alebo udusím na masle.
Dnes máme špenátovú polievku a pečené kura so slaninou, rajčinami, paprikou, cibuľou a cesnakom, to všetko sa pieklo spolu a k tomu ešte pečené zemiaky a uhorkový šalát.
lyongirl ako robíš špenátovú polievku? robíš z pretlaku, alebo z listov?
kupujem špenát od Ardo, sú to také šulčeky, nie je to úplný pretlak, ani listy...
dám si osmažiť cibuľku do sklovita, na ňu nachvíľku osmažiť pretlačený cesnak 1 strúčik, potom tam dám ten špenát a dusím, netreba dlho, len aby cibuľa zmakla. Potom dolejem mlieko, nechám zovrieť a zahustím 2 rozšlahanými vajíčkami. Samozrejme osolím 😉
hmmm mnam mnam, uz teraz sa mi zbiehaju slinky, na toho lososa v mrazaku. ja ho kupujem v lidly. nie podkovicky, ani je s kozou. tam maju len ciste masko.
elfa a co si davas k tomu ako prilohu? zemiaky, alebo len nejaky zeleninovy salat?
aj ja kupujem v Lidli, alebo Bille, čisté masko, bez kože 😉
dnes som varila len výbornu zeleninovu polievočku s krupicovými haluškami 😎
pancake ahoj..
tak uz je zjedeny aj moj losos, vymyslela som si receptik a bol fakt super
mnam mnam 🙂
mukky???? 😕 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
dnes nic, muz mal rozky so zeleninkou na veceru 😉 🙂
ani ja dnes nič, dojedali sme cestoviny zo včera. na zajtra je v pláne pečené kura s ryžou a špenátová polievka "a la lyongirl" 😉 a keďže sme cez víkend doma bez chlapa, tak to s veeeľkou pravdepodobnosťou zostane aj na nedeľu 😅
dnes bude zemiakova placka plnena maskom 😉 snad to vyjde
dnes jeme jedlo zo včera a poobede svadbujemééééé, tak nevarím, ale chystám sa 😀
slepačí vývar s rezancami a porkom, zemiakove placky s kyslou kapustou 🙂
lyongirl ty sa maaas
kuracia polievocka s rezancami a ja som mala vyprazany karfiol a muzik kuraci reznik s opekanymi zemiakmi a hlavkovy salat 😉
mukky kde si???
cess 😀 ahoj 😎
som ta hladala v marcipan.tortách 😀 ,kde si bola tak dlho? 😕
ja dnes nevarím a asi zajtra tiež nie,len malemu,nemám pre koho...mozno sebe ?uvidím..
lasagne 🙂
my mame dnes zeleninovu hraskovu s krupicovymi haluskami. Masko napacovane nakrajane na rezanceky a k tomu tarhonu s hraskom a mrkvou a ako dezert ryzovy kolacik, ten este len ide do rury. Nejako som pozadu 😀
specialne narodeninove jedlo, kacicu s domacou knedlou a dusenou kapustou 🙂
mukky ja tam uz nechodim.....ved nic nove sa tam nepise., s alionuskou cez ip popiseme a to mi staci....vzdy tam pride nova a pise sa vsetko od zaciatku....nie ze by si precitala par stranok do zadu..... 😖
chodim doobeda cvitit tak uz nemam tolko casu, poobede varim, aelbo ked maly spinka...a tak.
dnes kuracie sote a hranolky a ryza, maly ma kuraciu polievku zo vcera 😉
inkinka my sme mali kacku cez tyzden, len tak....chutila mi tak som spravila 😉 knedlu robila mamina, to som este nerobila. kapustu zvladam 😉

zdravim mukky.. 😉
ja som robila vcera fazulovu 😀