Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Pecene kura s ryzou,polievka asi sosovicova
http://www.jednota.ie/shop/product.php?id_produ...
@lunana takéto...na knedlíky a sladké jedlá 😉 toto je síce stránka jednoty, ale majú ho všade
tak ja dnes spravim bryndzove pirohy,lebo uz na ne dlhsie nebude cas 😀 😀 😀 !!!
zapekané fašírky s paradajkou a syrom,cestovinky zo zeleninou a chilli omáčkou
už som doma ,takže dnes langoše a gulášová polievka 🙂
asi granadir 🙂
my dneska dojedáme jupí 😀 😀
u nas bude rajcinova polievka (krasne uz rozvoniava) a opekane zemiaky na masle s kuracou ciganskou 😀
Včera brokolicovo-syrová polievka a jablkové knedlíčky so škoricovým cukrom,
dnes netuším....
zajtra marinované grilované ražniči - vonku na grile s opekanými zemiakmi, yeleninoý šalát a zeleninková, alebo karfiolová polievka a pečené lekvárové buchty-teší sa hlavne môj syn
v nedeľu polievka uvidíme ak zostane dojeme a sviečková na smotane + knedľa a asi nejaké chuťovky-čakáme návštevu..
Dnes nič mm ma pozve na obed, ešte o tom ale nevie, musím mu zavolať 😅 a zajtra asi sviečkova mňamky
dnes pismenkova polievka a lievance..zajtra nic sme mimo a v nedelu ideme na obed do restiky.. 🙂
Včera kuraci gordon Bleu a dnes kapustnica so zemiakovymi posuchmi 🙂
ja si robím čínske rezance so zeleninkou 😉
hrachová polievka-zo sucheho hrachu,tak tie francuzaky 😀 +šalatik z čínskej kapusty 🙂
Rezne a zeleninový šalát pre mňa, pre manžela dorobím zemiakovú kašu a uhorkový šalát, pre malú kuracie s broskyňou a zemiakovú kašu. Už sa mi nechce vyvárať pre každého zvlášť 🙂
Včera robil syn gyros a vystala kapusta, tak dnes zbúcham kapustné fliačky.... Zajtra mleté mäso so syrom, pyré, zeleninový šalát a v nedeľu grilované kuriatko, ryža, kompót... Sladké - ešte neviem, možno nejaký kysnutý koláč - tvarohový, makový, jablkový... 🙂
dnes pečené kuracie stehná, tarhoňa, broskyňový kompót. zajtra pravdepodobne palacinky a paradajková polievka.
taká klasika,,,,zemiakové placky a šošovicová polievočka 🙂
francuzke zemiaky
bravcove na hribkoch a ryza.. 🙂
Francúzske zemiaky a zeleninová polievka. Bude aj na zajtra. V nedeľu segedínsky a rajčinovú polievku.
baby nemate niektora vynikajuci recept na superove palacinky alebo lievance dakujem 🙂
@mariana0915 superove? Akeho supera?
@egyptanka suprove 🙂
@mariana0915 ja robím palacinky: 3 vajíčka, 1/2 litra mlieka, 2 lyžice cukru, štipka soli, 12 lyžíc hladkej múky (normálne kopcovité). Všetko zmiešam, nechám postáť a niekedy keď sa mi zdá cesto veľmi husté dám mlieko, alebo riedke dám múku ešte, ale zvyčajne už nič netreba 🙂 Potom to pečiem na teflónovej alebo inej nelepivej panvici, a to tak, že ten povrch len jemne potriem servítkou namočenou v oleji. To potretie vydrží na 1-2 palacinky, záleží od panvice. Ono sa to v podstate upečie z jednej strany a po obrátení tá druhá už len farbu chytí 😀 ale sú to naozaj také palacinky nemastné.
prave robim na večeru zapekane plnene rožky 🙂http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12973&ord...
tak pridám sa na zajtra som rozmýšľala zapekané špagety s tuniakom a kyslou smotanou, tak uvidím, ako si rodinka pochutná. Polievku máme zeleninkovú s krupicovými knedličkami.

http://www.dobre-recepty.sk/detail/8934-zemiako...
@lunana @zucha mňa moja mama naučila robiť takéto...aj som ich robievala už sama vo svojej domácnosti, len nedávame hrubú múku ale hladkú. A robíme ich zásadne s opraženou strúhankou. No už niekoľko rokov používam zemiakové cesto v prášku 😅 😀 ako odporúča zucha a som spokojná, sú chutné...lebo tie ozajstné domáce sú fakt pracné a časovo dosť náročné 😝