Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@tinkerbell na dve knedle dám 500 g polohrubej múky , kvások , malú lyžičku soli . Zamiešam , dám kysnúť . Rozdelím na dva časti ,vytvarujem knedľu . Chvíľku nechám na doske ešte kysnúť . Do pol pekáča dám vodu , keď zovrie dám do nej knedľu , nechám 20 minút variť ,vyberiem , popichám vydličkou alebo špáradlom ,potriem olejom . Druhú knedľu dám zas variť ,ak by bolo málo vody ,tak doliať a počkať kým bude vrieť , radšej viac vody , lebo som mala málo ,tak mi knedľa zo spodu prihorela . Posielam foto v akom pekáči to robím. Plus zakryjem počas varenia druhým na slabom plameni .
❇️ morcaci vyvar, domace rezance
❇️ vypecky z krkovicky so zemiakovou kasou
❇️ moravske kolace
@adulikka ďakujem, olej /maslo/vajíčko nedávaš do cesta? A koľko mlieka dávaš?
Hustá zeleninová polievka, losos, opekané zemiaky. Zajtra budu dukatove buchtičky, skúsim kváskové.
@tinkerbell dám len na kvasnice mlieko ,zamiesim a od oka pridám vodu .
dneska hovädzia polievočka s domácimi slížami a druhé knedľa s bravčovým mäskom 🙂
dnes som spravila kyslu strukovu polievku so zemiakmi a maso s ryzou ostalo zo vcera, tak to sme dojedali.
Brokolicova kremova, francúzske zemiaky
Domáca piza - treba zužitkovať zbytky z chladničky. Večer asi palacinky s tvarohom a čučoriedkami.
Z víkendu zostala zabijackova kapustnica ktorú už nikto nechcel jesť tak som ju včera večer pretvorila na segedin s knedľou a syn si nevie vynachváliť 😉
kremovu cesnakovu polievku a spagety s morca dellou. taky rychly a chutny obedik dnes 🙂
Len obyčajnú párkovu polievku a rizoto . A sľubujem od nedele šišky,tak sú šišky na želanie .
- porovo-zemiakova kremova polievka
a
- pecene morcacie stehno, dusena sladka kapusta a parena kendla
@daniela2227 môžem poprosiť recept na pečivo?
Namočila som fazuľu na polievku ,plus údené rebrá vybrala . Aj bravčové stehno na guláš s knedľou . Varím zajtra .
Brokolicova kremova a kapor na porku a zemiakoch so smotanou 🙂 mnam
Francúzske zemiaky s červenou repou
Dnes vyprazany syr s hranolkami zo zemiacikov 🙂
Objednali sme si robot ,dnes prišiel , hneď som spravila kysnuté cesto na knedle ,super rýchlo vymiešané cesto za 5 minút ,no bola som prekvapená .https://www.mall.sk/roboty/bosch-mum-56340?gcli...
Tento sme kúpili . Plus syn odštavil grep ,spravil banánový koktail ,tak som spokojná . Veľa robím kysnuté cesto . Dúfam budeme dobre spolupracovať
Zeny máte niekto osvedceny recept na BORŠČ? Ešte som to nikdy nevarila.Ďakujem
dnes sme na chalupe tak len rýchla zeleninová polievka a domáce hurky s pecenymi zemiakmi 😊

@adriannasvk prepaaaac 😁 aj by som ta ponúkla.. Ale neostalo nič 😂