Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@anjelic tak kvasok nemam takze by som robila aj ja z drozdia ale vyzeraju super ale vravis teda,ze chutovo nic moc?
@adriannasvk no mne nepasujú, také tuhšie cesto bolo a potom sa ani dobre nenafúklo.
Ja síce langoše moc nemusím, ale môj muž ich má zas moc rád a tak sa obetujem, ale keď už tak len takéto: https://bonvivani.sk/recepty/langose#.YCRESx4i00M
@anjelic tieto robim aj ja 😅lepsie som zatial nenasla. Su chrumkave ako chipsy 😍ja len,ze ak mas nieco overene mozno lepsie tak sup sem s tym.😉ja obcas robim aj s varrnym zemiakom a tie su aj chrumkave aj nadychane. Si mi taku chut narobila,ze ich asi zvrtnem lebo tie tvoje vypadaju fakt nenormalne dobre 😍
Čevabčiči s horčicou, zemiaky s petržlenovou vňaťou a kapustový šalát. Polievka rajčinová.
@adriannasvk skús, možno tebe chutiť budú. Ako oni neboli úplne zlé, dokonca manžel ich ani neofrflal 🙄 čo už je fakt kritik. Ja zas nie som moc na langoše, takže keď už urobím, tak najviac mi chutí klasika. Ale zas každému niečo iné vyhovuje.
Cicerove cestoviny (lidl) so syrovo brokolicovou omáčkou
@anjelic akoze prestan uz 🤣🤤slina mi tu tecie az po zem z tych dobrot co varis a vypekas kazdy den 😍asi ptidem na navstevu 😛cesto vyzera perfektne,kvaskove ci s drozdim? Take makke,nadychane chrumkave posobi 😊
@adriannasvk príď, rada ponúknem 😉... cesto je kváskové a presne je také - v strede tenké a mäkučké a okraje nafúknuté a mierne chrumkavé 🤤
@anjelic keby to tak daleko nebolo 😭 a ked nahradim kvasok drozdim,tiez bude take?
@adriannasvk určite áno. Princíp je v pomalon kvasení v chlade. Pripájam recept, kvások (kvas) by som zamenila za 1/2 kocky droždia a dobu kysnutia skrátila.
@anjelic super,dakujem za tip😊
Kurací vývar s kopou zeleniny a pórovo-smotanové cestoviny 🙂
dnes krabickove stravovanie mala som nejake rizoto so susenou rajcinou, parmezanom a hubami, karfiolovu polievku s parmezanom a na veceeru nejake morcacie na smotane
Gulášová polievka a rezance s makom.
Vcera sme mali spagety carbonara 😋 dnes som leniva, tak budu len bryndzove pirohy z mraznicky so slaninkou a na zajtra chystam obratene hovadzie rezne a zemiakovu kasu, cviklu k tomu 😋😋😋
Kurací vývar zo včera a pečené kvaskove pirohy na slano..
Dnes som spravila na obed rybku na cibuľke a olivovom oleji a k tomu opekané zemiaky a samozrejme zeleninka nesmie chýbať na tanieri 🙂
Rajčinová polievka a tekvicové rizoto

@adriannasvk robila som podľa tohoto: https://amoredimamma.co/2020/08/31/langose/ ale teda mne lepšie chutia také klasické z droždia bez vajca a kyslej smotany