Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
fazuľová polievka s cestovinou, francúzske zemiaky, čalamáda
U nas bravcove kare na pore s petrzlenovymi zemiakmi pre manzela a ja som si spravila rychlu paradajkovu omacku s tofu a cestovinami z cervenej sosovice😋
Dnes dojedame kura s ryzou a na veceru budu palacinky 🤤
@moncek88 jaj tak tie sú kváskové 🙂... ale môžem aj alternatívu z droždia.
Kváskové: rozkvas-150g Lievito Madre, 150g vody, 150g hladkej múky - zmiešať a nechať nakysnùť na dvojnásobok. Pri droždí nahradíme Lievito Madre kockou droždia.
Do misy dáme 120g vody, 320g hladkej múky, 200g polohrubej múky, 80g oleja, 11/2 ČL soli a rozkvas. Spolu zmiešame a vymiesime hladké, nelepivé cesto. Necháme kysnúť 2 hodiny (s droždím postačí aj hodinka). Potom rozdelíme na kúsky ( ja som mala 8 kúskov), vytvarujeme guĺky, ktoré dlaňou sploštíme a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť ešte 1 hodinu. Potom pečieme na 230°C 10 minút, následne teplotu znížime na 200°C a pečieme ešte 8-10 minút. Pred pečením môžeme postriekať vodou a posypať sezamom.
@tequelinka vyskúšam 😘
Chilli plesnivy syr opeceny na platni aj so sampinonmi na gril, opecene prosuto, ktomu zeleninovy zalat a bylinkovy dresing
@patrishapat ooooo dojdem 🤪🙊

Dnes krémová zeleninová polievka, pečienky na cibuľke s ryžou/pečeným batátom. Na zajtra ešte ostala polievka a bude pečené kuriatko s pečenou zeleninkou 🙂