icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzuz1
11. máj 2011

po dlhom case som sem opat zabludila 🙂 dnes to bude sampionove rizoto a polievka zo vsera - sosovicovo hribovo zeleninova 🙂

ilijanka
11. máj 2011

my máme zeleninovú polievku a dusím bravčové mäsko, polovica bude so šampiňónmi a tarhoňou pre deti a polovica segedínsky guláš pre mňa s mm 😉

anaxamon
11. máj 2011

ja mam dnes na plane na veceru spravit gratinovane zemiaky a hlavkovy salat v naleve k tomu, uz sme dlho nemali take zemiacky a su uplne ze bozske🙂)

beruska.zuzanka
11. máj 2011

mno my dnes špenátové halušky so šunkovo-smotankovou omáčkou a večeru ani srnka netuší ešte 😀 😀 😀

daniz
11. máj 2011

my sme mali karfiolovú polievku a dnes je pekne, tak asi opečieme na dvore špekáčky a mm držkovú mám na pláne.

azuz
11. máj 2011

paradajkova polievka a kuracie masko na smotane s cestovinou 🙂

dannynka
11. máj 2011

ahojte 🙂
my dnes tutu polievku http://varecha.pravda.sk/recepty/frankfurtska-p... a druhe domace parene buchty o včera 😉

lucikatn
11. máj 2011

@sissik dakujem za inspiraciu 😉 nakoniec som sa rozhodla urobit morcacie dusene s kukuricou a sprcla som tam trocha sterilizovaneho chrenu a ako priloha mi ostalo este zemiakove pyre a zajtra si k tomu urobim asi ryzu no a samozrejme salatik - dnes padla za obet uhorka v sladkokyslom naleve 😀 😀 😀

drobik1
11. máj 2011

no dnes moravske kolace a polievka karfiolova,na veceru co si kto najde.. 🙂 🙂

sisanka
11. máj 2011

my mame dnes od vcera este - zeleninovu cesnacku,ostala aj ryza tak poobede udusim zeleninu a zeleninove rizoto pre maleho je na svete 🙂 ...a vecer nieco take rychle pre tatika...teraz sa chystam piect marlenku...a este varim hrachovu kasu lebo male v brusku si akosi zapytalo 😀 😀

babullka1
11. máj 2011

Dnes zemiakova kasa,vyprazane sampiony,uhorkovy salat a brokolicova polievka, 😉
Zajtra hlavkova kapusta,pecena krkovicka a knedlik 😉

mia258
11. máj 2011

@titkovamiriam tak potom daj vedieť, či chutilo 😉

@bambi2 ak robím guličky/falafel zo suchého cíceru, tak ho namočím predtým do vody. Do bujónu som ešte neskúšala. Ale ak použijem cícer z plechovky, tak namáčať netreba 🙂

irsina83
11. máj 2011

ja som dnes manzelovi uvarila lahke kuracie masko na mrkvicke a hrasku a stavu som hustila celorznnou mukou s ryzkou a ja som mala brokolicu a zemiaky na pare a potom som to zapiekla v trube so syrom bez oleja 😉

cottoncandy
11. máj 2011

dnes kuracie mäso so smotanovo-hríbovou omáčkou plus cestovina🙂

tosomja
11. máj 2011

segedínsky guláš zo včera sa konečne dojedol 🙂 zajtra slepačia polievka s domácimi rezancami, kuracie prsia so špenátom a syrom v trojobale, zemiaky s petržlenovou vňatou...ja si zapečiem šampiňóny s mozzarelou a paradajkou, mňam, už sa teším...

titkovamiriam
11. máj 2011

dnes sme mali den matiek v skolke,tak len rychle čína a posielam foto kolačikov čo zdobili detičky,zaklad im upiekli kucharky 🙂

simi251
11. máj 2011

@titkovamiriam Strasne sa mi paci ako vsetko fotis aby sme mali aj my zazitok. A detickam sa to urcite pacilo. to viem podla mojho syna. posledne piekli chlebik, predtym palacinky robili v triede. No proste super ked sa robia taketo veci pre deti. Inak ty tu mas vzdy take lakave jedla. uz minule som ti chcela napisat, ci sa ti nechce aj k nam prist navarit. 😀 😀 😀

titkovamiriam
11. máj 2011

Dakujem!!!ja to fotím lebo recepty davam na netové stranky-obcas nieco vyhram 🙂 a už mám na recepty ,,zákazníčky,, 🙂 v školke je vzdy tak uzasne čo tam deticky vytvaraju s ucitelkami,teraz maju akciu ,,naturacikovia,,a cez velku noc ked mali kreativny vecer robili jednohubky a rozne pomazanky 🙂 .jasne prídem navariť a čim viac ludi tím lepsie lebo ja viem variť len vo velkom 😀 😀 😀
a este k deckemu vareniu-mne sa pacilo ze sa ucia deti varit aj na skole 🙂 synovia sa vzdy tak tesili a teraz to ako pomoze ked niekam idu vedia spravit rychlovky raz-dva 🙂

zabka4
11. máj 2011

zajtra pecene pliecko, nove zemiaky a uhorkovy salat.

zamilovana
12. máj 2011

Babýýýýý, pomoooooc 😲 potrebujem recept na rizoto, ak si pamatáte také čo robili v jedálnach na základných školách 😅 bolo také sfarbené do červena a so šťavičkou a bolo strááááášne moc dobré... neviete niekto čo tam dávali? Alebo aspon nejaký príbuzný recept 🙂

sissik
12. máj 2011

spenat, zemiaky, varene vajicko, resp. volske oko

@zamilovana tak to netusim. cervene bolo asi preto, ze tam dali vela cervenej papriky, ale tiez mi to chutilo

kibuk
12. máj 2011

zo vcera fazulova polievka a teraz sa peču francuzke zemiaky 🙂 🙂

kibuk
12. máj 2011

@zamilovana ja si uvarim ryžu podla toho aku chcem a ake izoto bud zeleninove alebo aj s masko-kuracim,bravčovym... na oleji spražim nadrobno nakrajanu cibulku po chvilke ak aj s maskom pridam nakrajane masko oprazim osolim,ovegetim,pridam za malu lyžičku červenej sladkej papriky-to tak zafarbi a premiesam podlejem vodou a dusim,pridam zeleninku a dusim kym nieje masko makke,popripade podlievam nenecham to suche a všetko spojim nakoniec s ryžou a neni suche 🙂 🙂 pisem ako tatar ale nie na mojom pc ale snad ma pochopiš 😉

titkovamiriam
12. máj 2011

ja dnes sojove rizoto a zeleninovu s pustenými vajíčkami-milujem cele žltko v polievke 😉

Zamilovana-ryza sa opraží na cibulke a paprike,osolí a uvarí so zeleninou-potom sa pridá maso a sťavy z neho podľa chuti a akej chces konzistencie ja tu stavu necham a ked niekto chce tak si poleje-u nas michal ten ma rad na stave vsetko 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38323
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37619
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35938
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35089 moje rizotka 🙂

jarunka111
12. máj 2011

my dnes dojeme kuriatko a už sa dopeká ryžový nákyp s tvarohom a ovocím, že mňňňňam 🙂 a potom ešte k večeru urobím brokolicovú krémovú so syrom 😉

happy8051
12. máj 2011

dnes morcacie masko na hrasku s cestovinou

kaara1980
12. máj 2011

ja dnes robím pečené kuracie stehná+cibuľový šalát (niekto to volá aj židovský)

zabka4
12. máj 2011

@zamilovana ahoj ja ho robim takto. ale neviem ci je to to co robili v jedalnach.
Rizoto
Ryza
Cibulka
Mast
Salama jemna salama asi tak 700 g nakrajana na male kocky
Kukurica
Mrkva
Petrzlen
Hriby
Sol
Č. m. korenie
Sladka paprika
1 bujon pouzivam zeleninovy ten tekuty.
urobim si ryzu.

Omacka: Na ciblke podusim mrkvu, petrzlen.dusim ich dlhsie a to podeljem vodou aby sa mi dobre udusili. Pridam hriby, salamu a na koniec kukuricu. podusim a potom pridam bujom a sladku papriku, dam vegetu a trosku korenia.Dusim. ked to mam udusene pridam trosku petrzlenovej vnate. Precedim to a oddelim zeleninu s masom od stavy.zeleninu zmiesam s ryzou. Stavu pouzivam pri servirovani na podlievanie.nakoniec posypem struhanym syrom. Moj muz to rizoto miluje a ked ho robim musim ho robit z 3/4 kg ryze. dufam ze bude chutit
😉

sisanka
12. máj 2011

my sme dnes s malym u nasich,mama ma narodeniny tak nam dala na vyber co chceme na obed,same fajnotky a nakoniec zvitazili zemiakove placky plnene maskom...mnam,uz sa tesime 🙂