icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kvecinka321
25. jan 2022

Ja ešte pridám z nedele náš jelení steak s opekanými zemiakmi

kvecinka321
25. jan 2022

Dnes mame karfiolový krém s cicerom a citrónovou kôrou ☺️ Bavia ma tieto experimenty ☺️

anjelic
25. jan 2022

Klasika parené buchty (mega veľké 😆), plnené slivkovým lekvárom a poliate maslom 👌🏽

hederamonstera
25. jan 2022

@kvecinka321 z akej casti jelena je ten steak?😍

hederamonstera
25. jan 2022

@anjelic mnam😍 poslala by si mi prosim recept na tie buchty☺️☺️

anjelic
25. jan 2022

@hederamonstera ďakujem a recept je taký môj "od oka": 500g hladkej múky, 250g polohrubej múky, 2 PL kryštálového cukru, štipka soli, 1 PL oleja, 400-450g vlažného mlieka a 1 kocka droždia...múky vysypem do väčšej misky, urobím si jamku do ktorej nasypem cukor a rozmrvím droždie, prilejem štvrtinu z mlieka a prikryjem čistou utierkiu. Keď sa droždie napení pridám olej, soľ a prilievam mlieko (50 ml) si odožím bokom a prilievam podľa potreby počas miesenia. Vymiesim cesto podobné plastelíne, nechám prikryté cca 1 hodinu kysnúť a potom rozvaľkám na 1 cm hrúbku. Vykrojím, naplním lekvárom a nechám ešte 1/2 hodinu kysnúť. Naparujem podľa veľkosti 10-12 minút.

hederamonstera
25. jan 2022

@anjelic dakujem krasne. Kolko takychto buchiet ti vyslo z tej davky?

anjelic
25. jan 2022

@hederamonstera tieto mali priemer cca 10-12 cm a vyšlo mi 15 kúskov...

mijo53
25. jan 2022

polievka vývar bravčový s rezancami, kuracie stehna, ryža, hruškový kompót domáci

jaskolka
25. jan 2022

Dnes rýchlovka
Zeleninová polievka, palacinky s tvarohom

hederamonstera
25. jan 2022

Kuracie spize s batatmi 😊

teleskop
26. jan 2022

hrachova kasa spekacok a dalamanka na ranajky na obed rajcinova polievka s ryzou, samozrejme po tej spekacke aj 1 hod plavanie 🙂 🙂

oira
26. jan 2022

Zapekany karfiol s cestovinou

kvecinka321
27. jan 2022

Dnes som robila parádny teplý šalát 🤤 chcela som dať aj trochu fazule, ale manžel to veľmi nemusí ☺️

malinovka333
27. jan 2022

@kvecinka321 ten vyzera dobre, co tam vsetko je, mozem aj recept poprosit?

kvecinka321
27. jan 2022

@malinovka333 zemiaky som uvarila v šupke, následne sa môžu prekrojiť, ja som ich popučila pohárom, hodila na plech pridala batat, cibuľu cuketu a papriku, skratka čo máme v chladničke, osolila poliala oliváčom a piekla som aby zmäkli bataty na 220, zemiaky som chcela aby boli chrumkavé na povrchu tak tie som po vyložení ostatnej zeleniny ešte dopiekla silnejšie na gril.. všetko dala do misy, pridala nakrajany kôpor, červenú cibuľu, ešte zakvapla olivovým neskoro mi napadlo aj trochu citrónová šťava by sa hodila a premiešala môže sa ešte dosoliť podľa potreby.. podávala som s cesnakovym dresingom, ja som robila dresing z pečeného cesnaku ale môže byt akýkoľvek.. ☺️ Ak bude chutiť a urobíte si, dajte vedieť, poteší ma ☺️

mooonika1975
27. jan 2022

@kvecinka321 vyzerá super

malinovka333
28. jan 2022

Domace dukatove buchticky nestihla som odfotit na tanieri

mary841
28. jan 2022

Hokkaido polievka a tortilly plnené zeleninou a kuracím mäsom...
Na zajtra navareny kurací perkelt...

malinovka333
Autor odpoveď zmazal
anjelic
28. jan 2022

Vyprážaný syr so zemiakovou kašou 🤗

oira
28. jan 2022

Steak

adulikka
28. jan 2022

Kuracie prsia v cestíčku ,dala som tri cesnaky ,trochu múky , deci mlieka,4 vajíčka,150h nastrúhaného syra. Plus zemiakovú kašu .

tarvika
29. jan 2022

Plnené Zapekané baklažány so zemiakovou kašou a brokolicová kakwrabovu zaprazenu polievku.

oira
29. jan 2022

Ranajky a obed 😊

mirro
29. jan 2022

Mrkvovníky

oira
30. jan 2022

Mlete mäso na 2 sposoby. Chilli con carne je aj na zajtra 😊

vladik66
30. jan 2022

@oira môžem poprosiť recept na chilli? Dakujem

oira
30. jan 2022

@vladik66 spenim na masti 1 cibulku a 1 cesnak. Poprazim ale len do sklovita. Pridam mlete hov. mäso, to dobre orestujem. Pridam cerstvy tymian (ten musi byt, ak neni cerstvy, tak aspon suseny). Podlejem 2 dc cervenym vinom, poprazim, poredukujem. Osolim, okorenim, pridam cilli papricku. Pridam nakrajane 2-3 rajciny na kocky a rajcinove pyre (nie pretlak!). Povarim, kym nie je maso na 80% hotovo. Potom pridam kukuricu z konzervy a fazulu. Ja davam taku fazulu v chilli omacke, aj so stavou. To este doda chut.
PS: ja nedavam papriku, manzel nelubi. Ale mozno aj tu dat na cibulku spenit, na kocky pokrajanu cervenu mäsitu.

anos18
30. jan 2022

Dnešný obed: chrenová omáčka s hovädzím a kupovanou knedľou.