icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mirro
26. mar 2022
oira
26. mar 2022
oira
27. mar 2022

Zajtra iba dojedacky. Vyvar vcera, dnes z neho cesnacka. Obratene rezne, babovka, velkonocna baba

mirro
27. mar 2022
anjelic
28. mar 2022

Dojedali sme nedeľný obed: vývar, mäso na cibuľke a cuketovej horčici s varenými zemiakmi a hruškový 🍐mrežovník 🥧

oira
29. mar 2022

Husta fazulovica z vyvaru z kolena

gdulskadarina
29. mar 2022

@anjelic kolacik si to robila aky? Dnes som kupila jablcka, tak by som nieco podobne chcela urobit zajtra. Maslove cesto urobim a neviem ci aj tvaroh dam. Len strasnu chut mam nieco piect :D

anjelic
29. mar 2022

@gdulskadarina koláčik je jednoduchý: 400g polohrubej múky, 120g masla, 80g práškového cukru, štipka soli, 2 žĺtky, 1 dl kyslej smotany, 3/4 balíčka kypriaceho prášku... zamiesiť cesto, dať na 30 minút do chladničky, rozdeliť na 2 časti, jednu rozvaľkať, natlačiť do vymastenej koláčovej formy alebo na vymatený plech, posypať hrsťou strúhanky, rovnomerne rozotrieť 750g očistených a nastrúhaných jabľk, posypať 100g práškového cukru a mletou škoricou, rozvaľkať druhú polovicu cesta, prikryť koláčik a popritláčať kraje a vrch popichať vidličkou. Piecť na 180°C, 45 minút.

anjelic
30. mar 2022

Dnes zemiakovo- karfiolové placky s uhorkou...

lubina
1. apr 2022

Rizoto na indonézsky spôsob s mangom a krevetovými chipsami a ku káve škoricové slimáčiky

oira
2. apr 2022

Rajcinova kapusta, fasirka z plechu a chlebik

kikulienkadd
2. apr 2022

Ahojte,dnes sme mali na obed brokolicovu kremovu polievku, fašírku so zemiakmi a zeleným šalátom. Varila som po 2 týždňoch, bola som na služobnej ceste a moji 3 chlapi (manžel a 2 synovia) mi každý sám poďakovali za výborný obed. Normálne som dojatá,pritom co sa týka varenia,nič zložité 😉

anjelic
2. apr 2022

Dnes guláš s kváskovým chlebom a barónkine rezy 😋

mirro
3. apr 2022

😁😂môžem sa vydávať 😂

anjelic
3. apr 2022

Vývar a paprikáš z morčacích pŕs s cestovinou.

oira
3. apr 2022

Sosovicova polievka, vyprazany karfiol, bublanina

adulikka
3. apr 2022

Rezancovu polievku
Bravčové karé na hriboch a ryža a tarhoňa .

lubina
4. apr 2022

Cestoviny a brownies

roja01
4. apr 2022

@mirro milujem venceky

anjelic
5. apr 2022

Dnes samosy s dresingom z kyslej smotany a medvedieho cesnaku

malinovka333
5. apr 2022

@anjelic co je to?

adulikka
5. apr 2022

Ostali mi rezance ,tak boli s tvarohom...

anjelic
5. apr 2022
hederamonstera
6. apr 2022

Hrstkova a palacinky☺️

lubina
7. apr 2022

Zapekané currie zemiaky s jarnou cibulkou a kuracími kúskami

oysterka
7. apr 2022

@lubina vyzera to výborne môžem poprosiť o recept(postup) 🙏

oira
7. apr 2022

A la ostrokysla a slimaky

lubina
8. apr 2022

@oysterka je to jednoduche. Kuracie stehna som marinadovala v currie. Marinadu som si urobila sama - olej, par kvapiek citrona a trochu citronovej kory, suseny cesnak, vegeta, cierne korenie, rozmarin a hlavne ro currie (ja davam dost vela, kedze to mame radi 🙂). Asi tak 2 hodinky. Potom som ich trosku poopekala v tej marinade, podliala vodou a dusila. Ked boli hotove, vybrala som ich a masko poobera z kosti, vratila naspat do toho vyvaru, pridala jarnu cibulku a smotanu na varenie, chvilu povarila a vypla. Zemiaky som nakrajala na platky a ukladala ich vo vrstvach na striedacku s kuracimi kuskami. Na zaver som ich poliala tym vyvarom so smotanou, v ktorom som robila to maso a dala do rury zapiect, na 180 stupnov. Na zaciatku som to mala prekryte alobalom asi 4o minut a potom som este cca 20 minut piekla bez alobalu, aby bol vrch chrumkavy.

monaona
8. apr 2022

Pre mužíčka 🎉🎊🎉🎊🎉🎂🎉🎊🎉🎊🎉

oira
9. apr 2022

A la anglicke ranajky