Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

@anjelic kolacik si to robila aky? Dnes som kupila jablcka, tak by som nieco podobne chcela urobit zajtra. Maslove cesto urobim a neviem ci aj tvaroh dam. Len strasnu chut mam nieco piect :D
@gdulskadarina koláčik je jednoduchý: 400g polohrubej múky, 120g masla, 80g práškového cukru, štipka soli, 2 žĺtky, 1 dl kyslej smotany, 3/4 balíčka kypriaceho prášku... zamiesiť cesto, dať na 30 minút do chladničky, rozdeliť na 2 časti, jednu rozvaľkať, natlačiť do vymastenej koláčovej formy alebo na vymatený plech, posypať hrsťou strúhanky, rovnomerne rozotrieť 750g očistených a nastrúhaných jabľk, posypať 100g práškového cukru a mletou škoricou, rozvaľkať druhú polovicu cesta, prikryť koláčik a popritláčať kraje a vrch popichať vidličkou. Piecť na 180°C, 45 minút.
Ahojte,dnes sme mali na obed brokolicovu kremovu polievku, fašírku so zemiakmi a zeleným šalátom. Varila som po 2 týždňoch, bola som na služobnej ceste a moji 3 chlapi (manžel a 2 synovia) mi každý sám poďakovali za výborný obed. Normálne som dojatá,pritom co sa týka varenia,nič zložité 😉
Rezancovu polievku
Bravčové karé na hriboch a ryža a tarhoňa .
@anjelic co je to?
Ostali mi rezance ,tak boli s tvarohom...
@malinovka333 také plnené taštičky https://www.kucharkaprodceru.cz/samosy/
@oysterka je to jednoduche. Kuracie stehna som marinadovala v currie. Marinadu som si urobila sama - olej, par kvapiek citrona a trochu citronovej kory, suseny cesnak, vegeta, cierne korenie, rozmarin a hlavne ro currie (ja davam dost vela, kedze to mame radi 🙂). Asi tak 2 hodinky. Potom som ich trosku poopekala v tej marinade, podliala vodou a dusila. Ked boli hotove, vybrala som ich a masko poobera z kosti, vratila naspat do toho vyvaru, pridala jarnu cibulku a smotanu na varenie, chvilu povarila a vypla. Zemiaky som nakrajala na platky a ukladala ich vo vrstvach na striedacku s kuracimi kuskami. Na zaver som ich poliala tym vyvarom so smotanou, v ktorom som robila to maso a dala do rury zapiect, na 180 stupnov. Na zaciatku som to mala prekryte alobalom asi 4o minut a potom som este cca 20 minut piekla bez alobalu, aby bol vrch chrumkavy.