icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

oira
24. apr 2022

Chilli con carne

anjelic
24. apr 2022

Nedeľný obed vývar, obľúbená (pre moju dcéru 🔝) sviečková s domácou knedľou a na maškrtenie pečené nanuky 🤤

hederamonstera
24. apr 2022

Klasika ako kazdu nedelu - kuraci vyvar
Cernohor z daniela, zemiaky dosli, tak s hranolkami😁

oira
24. apr 2022

Vyvar, špizy, bryndzove tyčinky...

anjelic
26. apr 2022

Dnes šóška so zapusteným vajíčkom a kváskovým chlebom (vždy som si myslela, že toto jedlo bude variť manželovi len moja svokra ❤, no už som prebrala štafetu ja a zdroj - šóšku alias šťavel mám rovno na našej záhradke 🤗)

ajsha123
26. apr 2022

@anjelic ako si tu šóšku robila? Ja som raz skúšala, no stave je kyslý a celé sa mi to zgrclo... 🤦‍♀️

anjelic
27. apr 2022

@ajsha123 mňa to naučila svokra podľa nej: šóšku umyt a natrhať na polivicu. V kastróluku rozpáliť trošku oleja a hodiť naň šóšku. Za občasného miešania variť, ona stráca objem a mení aj farbu. Keď je úplne taká kašovitá, zasypať hladkou múkou a krátko zapražiť, tu treba stíšiť teplotu. Potom sa prilieva mlieko, toľko aby šóška mala konzistenciu omáčky... vždy po troške a miešať. Osoliť a rozbiť vajíčko, opatrne miešať a variť, kým to celé nebuble a vajíčko je tuhšie. Takto by sa ti mala vydariť 😉

adriannasvk
27. apr 2022

@anjelic ja som stavel jedla ako dieta surovy, to bolo lepsie ako sladkosti🤣ako toto prosim ta chuti? 😅zeby som to aj ja vyskusala 😊

anjelic
27. apr 2022

@adriannasvk ja som ho tiež jedla ako surový👌🏽, od detstva až doteraz 😁, pre mňa najlepší... toto varené je zas doména môjho manžela, chudák ani nevedel že sa dá aj surový jesť 🤔. Varená šóška je ako klasický prívarok s mierne kyslastou chuťou, ale mne stále chutí viac tá surová 😂.

adriannasvk
27. apr 2022

@anjelic ja som to uz roky nikde nevidela,ako dieta som to na luke zbierala a zula🤣 mna to ani nenapadlo,ze to sa da zasadit a pestovat v zahradke 😅 dakujem za info teda. U nas to nema kto,pre seba by som to mozno raz skusila😊

anjelic
27. apr 2022

@adriannasvk ja som minulý rok zasadila zo semienka, bola ešte taká dengľavá... no teraz už je pekná hustá a veľké listy má, chodím ako koza sa na nej pásť 🤤

adriannasvk
27. apr 2022

@anjelic aj ja by som chodila a veru si ju aj zasadim ked urobime zahradu 🤣nemnozi sa to ako besne dufam ako napr mata 😅

hederamonstera
27. apr 2022

Pikantne bravcove rezance v kari marinade

anjelic
27. apr 2022

@adriannasvk to nie, ona si rastie len v tom svojom riadku a necestuje po zájhrade 😁

anjelic
27. apr 2022

Dnes halušky+zemiaky+lečo 👌🏽

hederamonstera
28. apr 2022

Segedin

hederamonstera
29. apr 2022

Na ranajky frittata ala co chladnicka dala

sanssa
29. apr 2022

@hederamonstera taketo recepty, jedla mam najradsej, u nas zajtra tak bude rano co zvysilo, lebo na velky nakup pojdeme az zajtra 😀
dnes chcem robit sosovicovu polievku a langose, uz sme davno nemali a mam na to nenormalnu chut 🙂

oira
30. apr 2022

Quiche = spenat ricotta vajicka

mooonika1975
30. apr 2022

@sanssa a to len polievka s langodmi stačí? Naši chlapi by má zjedli , keby len polievka. Langos je len pridaná hodnota , namiesto chleba 😋

malinovka333
30. apr 2022

@mooonika1975 polievku si mozes dat s chlebom a langose poriadne oblozit.my to tiez tak mavame.ja sa ale kolkokrat cudujem ze maju na obed napr placky a nic k tomu.ale tak kazdy ma ine zvyky,alebo co by si robila este ty k polievke a langosom?

mooonika1975
30. apr 2022

@malinovka333 no mäsko určite, proste u nás polievka je polievka, plus clhlieb , alebo langos, k takým tým mliečnym. Nie ku všetkým samozrejme. Ale druhé nejeme nikdy hneď za polievkou, lebo to nám nechuti, máme hodinku čas. 😉

adulikka
30. apr 2022

Rezancovu polievku a bravčové karé na horčici a ryža .

oira
30. apr 2022

Fasirka ostane na pondelok; bude obmena s kašou a uhorkou

anjelic
30. apr 2022

Včera cestoviny s tvaroh9m a Grankom a dnes opekačka 🤤

oira
1. máj 2022

Recyklovany vyvar z mrazaku, na sposob mrkvovej polievky s haluskami. Telacie pecene, stuchane zemiaky a obyc babovka

monaona
1. máj 2022

Klasika

mirro
1. máj 2022

Kuracie špízy a zemiaková kaša

anjelic
2. máj 2022

Dojedáme zo včerajška: vývar s cestovinou, karé v horčicovo-cuketovej omáčke so smotanou a k tomu pečené zemiaky.

hederamonstera
2. máj 2022

Brokolicova polievka
Kuracie prsia na lece s celozrnnymi cestovinami