Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@ajsha123 mňa to naučila svokra podľa nej: šóšku umyt a natrhať na polivicu. V kastróluku rozpáliť trošku oleja a hodiť naň šóšku. Za občasného miešania variť, ona stráca objem a mení aj farbu. Keď je úplne taká kašovitá, zasypať hladkou múkou a krátko zapražiť, tu treba stíšiť teplotu. Potom sa prilieva mlieko, toľko aby šóška mala konzistenciu omáčky... vždy po troške a miešať. Osoliť a rozbiť vajíčko, opatrne miešať a variť, kým to celé nebuble a vajíčko je tuhšie. Takto by sa ti mala vydariť 😉
@anjelic ja som stavel jedla ako dieta surovy, to bolo lepsie ako sladkosti🤣ako toto prosim ta chuti? 😅zeby som to aj ja vyskusala 😊
@adriannasvk ja som ho tiež jedla ako surový👌🏽, od detstva až doteraz 😁, pre mňa najlepší... toto varené je zas doména môjho manžela, chudák ani nevedel že sa dá aj surový jesť 🤔. Varená šóška je ako klasický prívarok s mierne kyslastou chuťou, ale mne stále chutí viac tá surová 😂.
@anjelic ja som to uz roky nikde nevidela,ako dieta som to na luke zbierala a zula🤣 mna to ani nenapadlo,ze to sa da zasadit a pestovat v zahradke 😅 dakujem za info teda. U nas to nema kto,pre seba by som to mozno raz skusila😊
@adriannasvk ja som minulý rok zasadila zo semienka, bola ešte taká dengľavá... no teraz už je pekná hustá a veľké listy má, chodím ako koza sa na nej pásť 🤤
@anjelic aj ja by som chodila a veru si ju aj zasadim ked urobime zahradu 🤣nemnozi sa to ako besne dufam ako napr mata 😅
@adriannasvk to nie, ona si rastie len v tom svojom riadku a necestuje po zájhrade 😁
@hederamonstera taketo recepty, jedla mam najradsej, u nas zajtra tak bude rano co zvysilo, lebo na velky nakup pojdeme az zajtra 😀
dnes chcem robit sosovicovu polievku a langose, uz sme davno nemali a mam na to nenormalnu chut 🙂
@sanssa a to len polievka s langodmi stačí? Naši chlapi by má zjedli , keby len polievka. Langos je len pridaná hodnota , namiesto chleba 😋
@mooonika1975 polievku si mozes dat s chlebom a langose poriadne oblozit.my to tiez tak mavame.ja sa ale kolkokrat cudujem ze maju na obed napr placky a nic k tomu.ale tak kazdy ma ine zvyky,alebo co by si robila este ty k polievke a langosom?
@malinovka333 no mäsko určite, proste u nás polievka je polievka, plus clhlieb , alebo langos, k takým tým mliečnym. Nie ku všetkým samozrejme. Ale druhé nejeme nikdy hneď za polievkou, lebo to nám nechuti, máme hodinku čas. 😉
Rezancovu polievku a bravčové karé na horčici a ryža .

Chilli con carne